Как да повторите или разбъркате песни в приложението Music на iOS 13

По някаква странна причина Apple продължава да променя няколко незначителни подробности в приложението Music по привидно без причина. Една такава подробност е как потребителите могат да изберат да повтарят или разбъркват песни от приложението Music.

Между iOS 11 и iOS 12 функцията остана същата, но с пускането на iOS 13 това се промени отново. Това е отчасти за преработения екран „Сега се възпроизвежда“, който сега украсява приложението „Музика“.

Как да се повтарят и разбъркват песни в iOS 13

Разбъркване на Apple Music 1

След като отворите Music и намерите плейлист, който отговаря на вашето настроение, най-лесният начин за разбъркване на песни е чрез просто докосване на „Shuffle“ от плейлиста. Това веднага ще започне да разбърква плейлиста ви, но изглежда няма начин този плейлист да се повтори от този екран.

Ако вече сте започнали да възпроизвеждате плейлист, ще искате да отворите екрана Now Playing. Оттук нататък ще бъдете посрещнати с нормалната информация, като обложката на албума, скрубера за песни, контролите и плъзгача за сила на звука.

До края има три нови бутона и тук ще намерите това, което търсите. В долния десен ъгъл ще видите бутона Up Next, който прилича на списък.

След като докоснете това, ще ви бъдат показани песните, които са "следващи" в опашката. В горната част ще видите коя песен е настроена да се възпроизвежда следваща и до нея има два бутона - разбъркване и повторение.

Докоснете кой бутон отговаря на вашите нужди и след това можете да се насладите на плейлиста, както искате. Когато излезете от екрана Up Next, иконата в долния десен ъгъл ще покаже дали повтаряте плейлиста или разбърквате, за да можете да погледнете с един поглед, за да видите какво се случва.

Какво да очакваме с нетърпение

Apple наистина извади всички спирки, за да превърне iOS 13 в най-голямата актуализация от години. Продължаваме да преглеждаме софтуера на нашия iPhone и iPad, така че следете за още трикове, съвети и други части за най-новия софтуер на Apple.

Приложението Music е само едно парче от пая и все още има още промени, които може да се появят по тръбопровода. В края на краищата ние сме само на Beta 2 и окончателното издание е насрочено за тази есен (вероятно септември).

О, и не сме забравили за новото приложение за музика на MacOS Catalina, така че следете някои нови функции и съвети как да се възползвате максимално от приложението. Междувременно звучете в коментарите и ни уведомете за любимите си функции, които сте намерили в iOS 13 / iPadOS.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found