Как да архивирате автоматично пощата си на MacBook

Много от нас смятат, че архивирането е ненужна стъпка по отношение на имейлите ни. Повечето от нашите колеги тук в дори не го правят. Те предпочитат да оставят входящите си имейли във входящата си поща и да използват „Маркиране като прочетено“ и други знамена, за да посочат действия, които трябва да бъдат извършени върху входящите имейли. Най-честият отговор на неархивиране, който сме чували, е „Поддържам имейлите си в пощенската си кутия, за да мога лесно да ги намеря“.

Архивирането на имейли улеснява управлението на времето ви, както и предоставя някаква структура. Когато архивирате имейлите, с които сте приключили, ще останете с чиста входяща поща, която съдържа имейлите, които заслужават вашето внимание. Безплатно! Няма повече загуба на важни имейли. В тази публикация ще ви покажем ръководство стъпка по стъпка, което можете да използвате, за да настроите вашата пощенска кутия за архивиране и също така автоматично да архивирате вашите имейли.

Стъпка - 1. Отворете приложението Mail и щракнете върху Mailbox> New Mailbox

Стъпка - 2 Определете име за новата пощенска кутия и изберете място от падащото меню. Препоръчваме ви да използвате „На моя Mac“ като местоположение и да го наименувате по подходящ начин. Ще използваме ATB_Archive като име на папката в този пример.

Стъпка - 3 След като настроите това, пощенската кутия ви е достъпна отляво, подобно на всяка друга пощенска кутия и можете да плъзгате и пускате имейлите си ръчно, след като приключите с тях.

Стъпка - 4 Сега идва забавната част от автоматизирането на процеса на архивиране с помощта на Правила. Това е доста просто, след като го хванете.

Стъпка - 5 Щракнете върху Поща> Предпочитания . Кликнете върху Правила и изберете Добавяне на правило

 

Стъпка –6 Определете папката на пощенската кутия към тази, която сте създали в стъпка 2.

Стъпка - 6 Наименувайте правилото в полето за описание и добавете условия. Можете да добавите условия като имейл, по-стар от две седмици. Натиснете бутона +, за да добавите още условия. Тук можете да получите доста конкретни, като например „Всички имейли от подател х или подател у“ не се архивират. Запазете вашите правила.

Стъпка - 7 Изпробвайте и сте готови. Веднага след като имейлите във входящата ви поща отговарят на правилата, които сте настроили, вашата поща автоматично ще ги премести от вашата пощенска кутия в локалната архивна папка, която сте настроили.

Понякога простите неща ни правят по-продуктивни. Ако някога сте отваряли пощенската си кутия и сте чувствали, че имате нужда от питие, не сте сами. Моля, тествайте функцията за автоматично архивиране и я проверете сами!

Добре дошли в дните с безплатни пощенски кутии Clutter!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found