Как да коригирате съобщения и проблеми с iMessage в iOS 9

Няколко от нашите читатели, които използват, съобщават, че изпитват проблеми с iMessage в iOS 9 и предишни версии на iOS. Ако използвате iOS 10 или по-нова версия и имате проблеми със съобщенията, моля, вижте тази статия.  Но ако се придържате към iOS 9 (или по-долу), тези грешки, специфични за по-ранните версии на iOS, често причиняват сериозни проблеми за приложението Messages и iMessage на нашите читатели.

Изглежда, че някои потребители изпитват няколко досадни проблема, тъй като Съобщенията не работят правилно. Ако вашите iDevices работят с iOS 9 и имат проблеми със съобщенията, ето как можете да отстраните тези проблеми.

Използвате различна версия на iOS?

 • Вижте тази статия за проблеми с iOS 12 iMessage и приложение за съобщения
 • За iOS 11 погледнете тази статия
 • Ако използвате iOS 10 и имате проблеми със съобщенията, моля, вижте тази статия

Преди да започнем, следните осем съвета може да решат повечето проблеми

 1. Рестартирайте приложението Messages, като докоснете двукратно бутона Home, след което плъзнете до приложението, за да принудите да излезете. Тази сила на действие излиза от приложението Messages. Не се притеснявайте, че няма да загубите данни или съобщения. След това рестартирайте приложението Messages.
 2. Отидете в настройките за съобщения на вашия iPhone и се уверете, че вашият iCloud имейл е избран в раздела „изпращане и получаване“. Това често поправя нещата веднага.
 3. Рестартирайте вашето iOS устройство, като натиснете и задържите бутона за изключване / включване, докато видите плъзгача. След това плъзнете плъзгача, за да изключите устройството си.
 4. Включете самолетен режим и изключете, като отворите Настройки> Самолетен режим
 5. Изключете и включете iMessage, като отворите Настройки> Съобщения
 6. Вероятно проблемът с връзката може да причини този проблем. Нулирането на мрежовите настройки може да поправи това. Просто докоснете Настройки> Общи> Нулиране> изберете Нулиране на мрежовите настройки
 7. Някои потребители заявиха, че изключването на Wi-Fi Assist решава този проблем. Ако искате да изпробвате този съвет, отворете Settings> Cellular> и изключете Wi-Fi Assist
 8. Уверете се, че настройката за дата и час е избрана “Set Automatically”, като отидете в Settings> General> Date & Time
 9. Можете да опитате да промените настройките на DNS и да опитате отново, ако това разреши проблема ви с iMessage. За да направите това, докоснете Настройки> Wi-Fi . Намерете вашата безжична връзка, след което докоснете бутона (i). Сега докоснете DNS полето и въведете 8.8.8.8 (това е публичният DNS на Google).

Проблеми с iMessage в iOS 9: Проблеми при изпращане или получаване на съобщения

С iOS 9 или по-нова версия може да имате проблеми при изпращане или получаване на съобщения. Вашите съобщения може да се показват като публикувани, но не са били доставени. Съобщенията ви също могат да изглеждат сини в iMessage и да се показват като не доставени, но получавате отговор от човека, на когото сте изпратили съобщението.

Този проблем може да възникне както в единични, така и в групови текстови съобщения, но изглежда засяга най-често груповите текстове.

Ако имате този проблем, опитайте усилено да рестартирате телефона си, да включите и изключите приложението iMessage и да възстановите фабричните настройки на устройството. Ако тези стъпки не разрешат проблема, опитайте да изключите WiFi Assist. Тези проблеми могат да възникнат поради проблем в системата.

Вижте също: Съобщения (iMessage) не работят, Как да се коригира

Проблеми с iMessage в iOS 9: Забавени текстови съобщения

Ако наскоро сте актуализирали своя iPhone или iPad, може да получавате забавени съобщения. Когато използвате iMessage, може да откриете, че не получавате съобщения до няколко часа след изпращането им. И обратно, вашите получатели може да получат изпратените ви съобщения само часове по-късно.

Може да получите известие за „доставка на текст“, но получателят не получава съобщението веднага. Този проблем обикновено възниква, ако телефонният ви номер не е проверен в приложението FaceTime.

Можете да разрешите тези проблеми със забавено съобщение, като промените настройките на телефона си.

Отидете в Настройки и отворете приложението FaceTime. Изключете приложението FaceTime, след това отново и докоснете „използвайте Apple ID за FaceTime“. Вашият телефонен номер ще покаже солидна проверка и вашият iMessage трябва да започне да работи правилно.

Проблеми с iMessage в iOS 9: Приятели, получаващи един и същ iMessage два пъти

Когато изпращате iMessage на вашите приятели, той може да бъде доставен два или три пъти без ваше знание. Ако имате този проблем, опитайте да включите и изключите мобилното си устройство, да го рестартирате трудно и да го върнете към фабричните настройки.

Ако това все още не реши проблема, опитайте да нулирате мрежовите функции на телефона си в Настройки. Можете също да опитате да изключите и след това да включите приложението iMessage, за да разрешите проблема. Ако продължите да изпитвате същия проблем, можете да се свържете с Apple, за да видите дали са намерили решение.

Вижте също: Как да изпращате / получавате iMessages в самолетен режим

iMessage звукът се изключва два пъти подред

Понякога може да чуете звука на iMessage два пъти подред след актуализиране до iOS. Този звук може да бъде досаден, ако проблемът не бъде решен.

За да решите, отидете в Настройки -> Съобщения и изключете iMessage . Рестартирайте телефона си, изчакайте един час и след това включете отново iMessage. Ако досадният повтарящ се звук се върне отново, опитайте да активирате и деактивирате настройката Repeat Alert.

Ако проблемът не е решен, опитайте да изключите и включите приложението iMessage.

Вижте също: iMessage не работи - как да се поправи

Текстово съобщение „Отказана услуга“ от „Неизвестно“.

Друг проблем на приложението iMessage с актуализацията на iOS 9 е получаването на текстово съобщение „Отказана услуга“ от „Неизвестно“.

Ако продължавате да получавате този вид текстово съобщение, докладвайте за проблема на вашия оператор. Проблемът може да няма нищо общо с Apple. Потребителите, които казват този проблем на своите оператори, често се насочват към Apple.

Съветите за отстраняване на неизправности по този проблем включват създаване на резервно копие на телефона, възстановяване на първоначалната му фабрична настройка и след това синхронизиране с iTunes за възстановяване на вашите приложения, музика, снимки и други файлове.

Не забравяйте, когато възстановявате устройството си, за да го възстановите като „Ново устройство“. Не се опитвайте да възстановите от „резервно копие“, в противен случай ще получите същия проблем. Също така, уверете се, че синхронизирате телефона си с iTunes, преди да изтриете вашите файлове.

iMessage изчаква грешка при активиране, поправка

 1. Отидете в Настройки> Съобщения и изключете iMessage. Докато го правите, моля, деактивирайте и Facetime.
 2. Излезте от Apple ID, отидете в Настройки> iTunes & App Store> Докоснете Apple ID> Изход .
 3. Включете самолетния режим . Wifi ще се изключи автоматично. Включете Wifi
 4. Върнете се в Messages и включете iMessage.
 5. Ще бъдете подканени за вашия Apple ID. Моля, въведете вашите идентификационни данни.
 6. Отидете в Настройки и изключете Самолетен режим.
 7. Най-често ще ви се показва известие, в което се казва „Вашият оператор може да таксува SMS“ - ​​Докоснете O
 8. Ако не, отидете на Съобщения, изключете iMessage и след това го включете отново
 9. Дайте му няколко минути и вашият iMessage трябва да се активира.

Проблеми с изтриването на неизвестни съобщения в приложението iMessage

Друг проблем, който може да срещнете, е затруднение при премахването на текстови съобщения „Отказ на услуга“. Едно от решенията е да се обадите на вашия мобилен оператор, който ще ви даде номера на SMS центъра и кода за набиране, за да ви помогне да идентифицирате източника на текстовото съобщение.

Трябва да се уверите, че използвате номера на SMS центъра и кода за набиране, предоставени от вашия мобилен оператор. Ако използвате грешен номер на SMS център, обадете се на вашия доставчик на услуги и ги помолете да нулират вашата мрежа.

След като рестартират мрежата на вашето устройство, рестартирайте телефона си. Не бива да виждате повече съобщения „Неизвестно“.

Обикновено не изпитвам тези проблеми, докато използвам функциите Messages и iMessage. Някои потребители обаче могат да конфигурират нещо по различен начин и това може да доведе до тези проблеми. Кажете ми, ако все още имате нужда от помощ.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found