Приложението Facebook Messenger не работи с Apple Watch, Как да поправите

Известията ви от Apple Watch Facebook Messenger не работят ли за вас? Подобно на местното приложение за съобщения на Apple, много от нас използват Facebook Messenger ежедневно (дори на час) за чат и споделяне на актуализации в реално време. А използването му на нашите Apple часовници, точно на дясната или лявата ни китка, е още по-удобно. Но напоследък, когато се опитвам да отворя приложението си FB Messenger на часовника си, виждам само екран за зареждане! И съобщенията ми в FB Messenger никога не се показват. Просто изглежда, че засяда на този екран за зареждане. И така, какво дава? Как да накарам Facebook Messenger на Apple Watch да работи ???

Опитайте тези бързи съвети, за да накарате Facebook Messenger да работи върху вашия сдвоен Apple Watch

 • Актуализирайте вашия iOS и watchOS, ако има налична нова версия
 • Включете Bluetooth
 • Рестартирайте Apple Watch
 • Използвайте самолетен режим
 • Включете Background App Refresh за Facebook и FB Messenger
 • Променете един или повече от отговорите по подразбиране
 • Деинсталирайте и преинсталирайте приложението FB Messenger на вашия часовник и iPhone
 • Премахнете приложението Watch и го инсталирайте отново

Големи надежди за Apple Watch

Когато Apple обяви Apple Watch, това беше първата нова продуктова категория на Apple след iPad и първата, която бе кредитирана от Тим ​​Кук. Очакванията бяха много високи, но дали Apple е доставил тази категория или не, все още е въпрос без отговор. Никой не знае точния брой, що се отнася до продажбите на Apple Watch (всички серии) към днешна дата. Така че, все още трябва да изчакаме, за да разберем дали този нов продукт е успешен или не ...

Хората все още са развълнувани от Apple Watch, особено тези, които го купуват за първи път.  А LTE поддръжката с Apple Watch Series 3 може би е променителят на играта, от който Apple се нуждае, за да бъде Apple Watch пробив! Приспособлението без съмнение е страхотно и дизайнът е добре - какво да очакваме от Apple? Той е елегантен! 

Правило за известия на Apple Watch!

Според много потребители на часовника това, което ги вълнува, е възможността да проверяват известия, да използват определени приложения - всичко в движение! Идеята да използвате любимото си приложение направо от страхотно изглеждаща притурка на китката си е добра. Почти всяко приложение на Apple Watch работи и се синхронизира безпроблемно, но напоследък много потребители, включително и мен, се оплакаха от това, че приложението на Facebook Messenger се държи малко. 

Ако вашето приложение за съобщения във Facebook на Apple Watch се зарежда цяла вечност или просто не работи, моля, следвайте методите, дадени по-долу. Следвайте ги по ред, тъй като първият е сравнително по-опростен и отнема едва минута ...

Опитайте с актуализация, когато Apple Watch не може да отвори Facebook Messenger!

Често актуализирането на вашия watchOS и вашия iOS коригира този тип проблеми, така че не забравяйте да проверите дали има актуализация. АКО е така, не забравяйте винаги да архивирате чрез iTunes или iCloud, преди да актуализирате своя iPhone или Apple Watch (или и двете!)

Силно препоръчваме да надстроите вашия iPhone чрез iTunes, ако е възможно. Актуализациите на iTunes са много по-стабилни от актуализациите по въздуха, направени чрез Настройки> Общи> Актуализация на софтуера .

И не забравяйте да проверите за актуализация на часовника! Първо, поставете своя Apple Watch върху зарядното му устройство, докато актуализирате - оставете го на зарядното през целия процес на актуализиране. Отидете в приложението Watch на вашия сдвоен iPhone и докоснете раздела My Watch. След това изберете Общи> Актуализация на софтуера. Винаги актуализирайте своя iPhone ПРЕДИ да актуализирате своя Apple Watch!

Ако актуализацията не стартира, отворете приложението Apple Watch на вашия iPhone, докоснете General> Usage> Software Update , след което изтрийте файла за актуализация. След като премахнете файла, опитайте отново да изтеглите и инсталирате watchOS.

Включете Bluetooth! 

Ако Facebook Messenger не се зарежда правилно, уверете се, че телефонът ви има активиран Bluetooth. За да проверите, отидете в  Настройки> Bluetooth> ВКЛ. Ако видите, че не е включен, докоснете го и го включете.

Рестартирайте Apple Watch 

 1. Извадете първо Apple Watch от зарядното устройство
  1. Когато часовникът ви се зарежда, не можете да го рестартирате
 2. Натиснете и задръжте страничния бутон, докато видите плъзгача за изключване
 3. Плъзнете плъзгача, за да изключите устройството си
 4. След като часовникът ви се изключи, натиснете и задръжте страничния бутон отново, докато видите логото на Apple

Принудително рестартирайте часовника си 

 • Ако редовното рестартиране не помогна, опитайте принудително рестартиране
 • Първо свалете Apple Watch от зарядното устройство. След това, за да рестартирате Apple Watch, натиснете и задръжте и страничния бутон, и Digital Crown за 10 секунди или повече, когато видите логото на Apple на екрана на Apple Watch, освободете бутоните

Опитайте AirPlane Mode

Понякога работят най-простите неща! Опитайте да включите режима AirPlane от вашия Apple Watch. Изчакайте 20-30 секунди, след което го изключете. Отново се уверете, че правите това чрез часовника си, а не чрез сдвоения iPhone!

Включете Background Refresh

Друг бърз съвет е да включите фоновото опресняване на приложението за Facebook и Facebook Messenger. Отидете в  Settings> General> Background App Refresh  и го включете, като изберете опцията Wi-Fi & Cellular Data. След това превъртете надолу списъка си с приложения и включете както Facebook, така и Messenger.

Промяна на отговор по подразбиране във Facebook Messenger

 1. Опитайте да отворите приложението за съобщения на часовника си. Вероятно показва зареждане и няма да се отвори нормално
 2. На вашия iPhone отворете приложението Facebook Messenger
 3. Докоснете аватара си (снимката на профила в горния ляв ъгъл) и изберете Apple Watch 
 4. Докоснете един от отговорите по подразбиране и въведете нов отговор
  1. Може да се наложи да промените повече от един от отговорите по подразбиране, за да работи това (вижте съвета за четене по-долу)
  2. Читателите на Soem в крайна сметка промениха ВСИЧКИ отговори по подразбиране, за да работят това
 5. След това докоснете горния ляв ъгъл бутон, за да запазите новия си отговор по подразбиране 
 6. Затворете Messenger, като докоснете двукратно Начало или плъзнете нагоре лентата за жестове вкъщи и затворите визуализацията на приложението Messenger (плъзнете го нагоре, извън екрана)
 7. Върнете се на часовника си и вижте дали Facebook Messenger работи
  1. Ако това не работи, след стъпка 6 (затваряне на Messenger) изтрийте този персонализиран отговор и затворете приложението отново

Страхотен съветник за четене!

Читателят Аштин установи, че трябва да промени множество отговори по подразбиране, за да накара Facebook Messenger да работи върху своя Apple Watch. Той замени 3 от тези отговори и се получи! Така че опитайте съвета на Ashtyn.

Ако продължавате да имате проблеми, преминете към следващия метод ...

Деинсталирайте и преинсталирайте FB messenger на вашия iPhone

За някои потребители това свърши работа! Изтрийте приложението, като натиснете и задържите приложението FB Messenger, докато се размърда и докоснете „x“. Или за хора, които използват iOS 11, отидете в  Настройки> Общи> Съхранение на iPhone> Messenger  и изтрийте или разтоварете приложението по този начин.

Изтриването на приложението премахва всички документи и данни, докато разтоварването запазва вашите документи и данни за часовници. Препоръчваме първо да опитате да разтоварите и ако проблемът продължава, изтрийте приложението.

След като преинсталирате приложението FB Messenger, на вашия iPhone отворете  приложението Watch  и инсталирайте приложението Messenger, ако е необходимо. След като инсталирате, докоснете Messenger и се уверете, че Show App на Apple Watch е включен.

Следвайте тази поръчка, за да деинсталирате и преинсталирате Facebook Messenger

1) Деинсталирайте FB Messenger на вашия iPhone

2) Изтеглете и преинсталирайте Messenger на вашия iPhone. След като бъде инсталиран на телефона, отворете приложението My Watch и го инсталирайте на часовника си

3) Рестартирайте както вашия iPhone, така и Apple Watch

4) Първо отворете Messenger на iPhone, продължете да го отваряте и след това отворете Messenger на часовника си

Деинсталирайте приложението Watch и след това преинсталирайте

Първо премахнете сдвояването на вашия Apple Watch. След това изтрийте приложението Watch, като натиснете и задържите приложението, докато се размърда и докоснете „x“. Или премахнете приложението с предпочитания от нас метод, като използвате приложението Настройки. Отидете в  Настройки> Общи> Съхранение на iPhone> Гледайте  и натиснете Изтриване на приложение или Разтоварване на приложение (с iOS 11.)

Пусни песен!

Първо поставете Apple Watch на зарядното устройство и включете в контакта. Направете същото за вашия сдвоен iPhone. На вашия iPhone отворете приложението Music и пуснете всяка песен. Докато песента се възпроизвежда, отворете приложението Watch, изберете раздела My Watch и докоснете Facebook Messenger, за да отворите настройките му. След това изключете Show App на Apple Watch, изчакайте 20-30 секунди и го включете отново.

Сега проверете дали FB Messenger работи на вашия часовник.

Изтриване на музика (временно)

Някои потребители съобщават, че изтриването на тяхната музика и след това добавянето й обратно по-късно е решило проблема за тях. Но това е доста екстремно решение

 1. Архивирайте вашия iPhone чрез iTunes, ако е възможно, след това изтрийте цялата музика от вашия iPhone (направете това само ако сте сигурни, че можете да възстановите цялата си музика)
 2. На вашия iPhone отидете в  Settings> General> iPhone Storage> Music> Edit> Delete All Songs
 3. Рестартирайте телефона си, след това рестартирайте часовника
 4. Вижте дали приложението ви FB Messenger работи както на вашия часовник, така и на телефона ви
 5. След като работи, добавете музиката си обратно

Сигурни сме, че следването на горните стъпки може да стабилизира много приложения на вашия часовник. След като разрешите проблема, винаги можете да добавите обратно музиката от архива.

Изпратете отчет във Facebook чрез iPhone или iPad

 • От Начало докоснете снимката на потребителския си профил в горния ляв ъгъл
 • Превъртете надолу и докоснете Докладване за проблем
 • Изберете нещо не работи
  • Опишете проблема подробно в текстовото поле, включително всички стъпки за отстраняване на неизправности, които вече сте опитали
 • Докоснете Изпрати
  • Отчетът също автоматично включва информация за вашето устройство, версията на iOS и вашия акаунт в FB

Изпращането на тази информация няма да отстрани непосредствения ви проблем, но се надяваме да насочи вниманието към проблема и необходимостта от постоянна корекция. Колкото повече потребители подават отчети, толкова по-голям е шанс Facebook действително да разгледа проблема.

Фабрично нулиране на вашия iPhone

Никой не иска да чуе това, но немалко читатели съобщават, че това е коригирало техния Facebook Messenger при проблеми с Apple Watch. Извършете фабрично нулиране на вашия сдвоен iPhone с помощта на iTunes (ако е възможно) и след това възстановете телефона си от резервно копие. Ако е възможно, използвайте по-стар архив от времето, когато приложението ви Messenger е работило. Ако не знаете или никога не е работило, използвайте скорошно архивиране или помислете за възстановяване като ново.

Бъди търпелив! Този процес отнема време - 4-6 часа - така че планирайте напред. След възстановяване на вашия iPhone, сдвоете отново Apple Watch и го настройте като нов, за да коригирате този проблем с FB Messenger. 

Нулирайте Apple Watch и iPhone обратно към фабриката

 1. Отворете iTunes на Mac или Windows PC и свържете вашето устройство
 2. Първо архивирайте вашия iPhone с помощта на iTunes команда Backup Now (не използвайте iCloud)
 3. След това изберете Възстановяване на iPhone и изберете Изтриване на цялото съдържание и настройки
  1. Вашият iPhone изтрива всичко, инсталира най-новата iOS и стартира чисто нова настройка
 4. Извършете същото Изтриване на цялото съдържание и настройки на вашия Apple Watch
  1. На часовника: Отидете на Общи> Настройки> Нулиране> Изтриване на цялото съдържание и настройки
 5. Възстановете вашия iPhone от архивиране с помощта на iTunes. Не използвайте вашия iCloud архив !!!
  1. Използвайте по-стар архив, ако знаете кога проблемът е започнал
 6. Сдвоете вашия iPhone с вашия Apple Watch
 7. Следвайте всички инструкции на екрана както на вашия Apple Watch, така и на вашия iPhone

Съвети за читатели 

 • Настроих Apple Watch за отключване на MacBook Pro и след това внезапно приложението Messenger започна да показва последните ми съобщения на моя Apple Watch. Затова опитайте този - просто не забравяйте, че трябва да използвате същия Apple ID на вашия телефон, часовник и Mac, за да работи
 • Тази поръчка ми свърши работа!
  • Отворете приложението Messenger на телефона си
  • Отидете в Настройки (докоснете снимката в горния ляв ъгъл, за да заредите менюто Настройки)
  • Докоснете Apple Watch
  • Променете един от отговорите по подразбиране на каквото и да е и затворете приложението (натиснете двукратно Начало и плъзнете нагоре в визуализацията на приложението Messenger, за да затворите)
  • Отворете Messenger> Настройки> Apple Watch отново и изтрийте записа, който току-що променихте
  • Затворете приложението отново (натиснете двукратно Начало и плъзнете нагоре в прегледа на приложението Messenger, за да затворите)
  • Сега отворете Facebook Messenger на вашия Apple Watch и вижте дали вашите съобщения са там
  • Ако това не работи за първи път, опитайте отново тези стъпки. Някои читатели съобщават, че са необходими няколко опита, за да накарате FB Messenger да работи върху вашия часовник
 • Предлагам да промените повече от един от отговорите по подразбиране. Проработи! Смених три наведнъж
 • Отворете приложението FB Messenger на часовника си и го дръжте отворено. Когато показва иконата за зареждане (въртящо се колело), ​​отворете FB Messenger на телефона си и стигнете до менюто за настройки ((докоснете снимката в горния ляв ъгъл, за да заредите менюто с настройки.) Изберете раздела Apple Watch и променете текста в отговорите (като по-горе). Накрая проверете часовника си и вижте дали той показва вашите съобщения!
 • В крайна сметка накарах Messenger да работи, като модифицирах ВСЕКИ отговор по подразбиране, след това излязох от Messenger на iPhone, отворих Messenger за втори път, след което накрая моят Apple Watch S3 се свърза с FB Messenger и започна да зарежда съобщенията ми на екрана.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found