Как да прехвърля AppleCare за използван Mac

Има много неща, които Apple прави правилно за своите клиенти, и това включва възможността за добавяне на AppleCare. Наскоро Apple дори направи това достъпно за собствениците на AirPods, тъй като преди това беше достъпно само за устройства като Mac, iPhone и iPad.

Още по-невероятното е, че вместо да бъдете принудени да плащате допълнителните пари по време на покупката, вече можете да се регистрирате за месечен абонамент. Това ви позволява да можете да получите устройството, което искате, заедно с гаранцията, която искате, без да имате нужда от допълнителни пари предварително.

Какво е включено в AppleCare?

Извън кутията вашето устройство на Apple разполага с едногодишна ограничена гаранция и 90-дневна „безплатна техническа поддръжка“. Купувайки AppleCare + за Mac, получавате следното:

 • Три години покритие за хардуер и техническа поддръжка
 • Два инцидента с покритие на случайни щети
  • За всеки инцидент се заплаща такса за услуга в размер на 99 щ.д.
  • Ако инцидентът е нещо различно, има такса от $ 299 плюс данък
 • AppleCare + също така осигурява 24/7 приоритетен достъп до експерти на Apple чрез чат или по телефона

На пръв поглед AppleCare + може би нещо, в което не искате да инвестирате. Животът обаче се случва и възможността нещо да бъде поправено или заменено дори за $ 299 в сравнение с изразходването на хиляди долари за замяна може да бъде безценно. Освен това Apple ви дава възможност да откажете своя план AppleCare + по всяко време.

Друга огромна полза от наличието на AppleCare идва, когато дойде време да продадете устройството си. Независимо дали е iPhone, iPad или Mac, AppleCare добавя стойност към устройството. Това е така, защото осигурява увереност, че ако нещо се обърка, Apple ще го поправи.

Как да прехвърлите вашия план AppleCare?

Ако е дошло времето, когато сте готови да продадете или предадете своя Mac на някой друг, ще искате да прехвърлите AppleCare. Това дава на новия собственик спокойствието, че новата им инвестиция е защитена от гаранцията на Apple. Въпреки че процесът не е толкова лесен, колкото биха искали някои, той все още е възможен и ето как можете да го направите:

 1. Влезте в страницата My Support на Apple
 2. Намерете оригиналната разписка за продажба на устройството
 3. Получете следната информация от новия собственик
  • Име
  • Адрес
  • Имейл адрес
  • Телефонен номер
 4. Свържете се с екипа за поддръжка на Apple

Важно е да се отбележи, че можете да прехвърлите своя план AppleCare само ако сте платили предварително за него. Тези, които се абонират ежемесечно за AppleCare, няма да могат да прехвърлят абонамента на нов собственик.

Как управлявате вашия акаунт в AppleCare?

Независимо дали плащате за AppleCare месечно или ако сте платили за това предварително, има начини за управление на услугата. И двете опции може да ви накарат да търсите помощ от екипа за поддръжка на Apple, но ето как можете да управлявате своя акаунт.

Ако плащате месечно

Подобно на други абонаменти, за които вече сте се регистрирали, абонаментът AppleCare може да се управлява чрез вашето iOS или Mac устройство. Достъпът до това може да се извърши, като изпълните следните стъпки:

 1. Отворете App Store на вашия iPhone или iPad
 2. Докоснете изображението на вашия профил в горния десен ъгъл
 3. Изберете  Абонаменти
 4. Превъртете надолу и намерете  AppleCare +  в списъка
 5. Вижте абонамента

Оттук ви се предоставя разбивка за това, за което е предназначен абонаментът. Това включва разходите и ще видите нещо като „Техническа поддръжка и покритие на хардуера“. Но можете да отмените абонамента си и от тук, чрез бутона „  Отказ на абонамента “ в долната част.

Ако по някаква причина не виждате устройството си в списъка под абонаменти, може да се наложи да завършите настройката на акаунта.

 1. От вашия Mac, iPhone или iPad кликнете върху  тази връзка
 2. Влезте във вашия Apple ID  акаунт
 3. Следвайте стъпките, за да проверите дали се добавя правилното устройство

В случай, че не виждате изброено устройство, можете да го потърсите с номера на споразумението. Това ще бъде разположено в първоначалния имейл, след като се регистрирате за абонамента.

Ако сте платили за AppleCare предварително

Някои може да не са наясно с факта, че дори да платите предварително AppleCare, можете да го анулирате. В повечето случаи това означава, че ще получите възстановяване на пропорционална сума в зависимост от оставащото време.

За тези, които искат да се откажат в рамките на първите 30 дни, ще получите пълно възстановяване на сумата „минус стойността на вече предоставената услуга“. Извън 30 дни сумата на възстановяването се определя от процента на „неизчерпано покритие на плана AppleCare.

Когато дойде време да анулирате акаунта, ще трябва да имате следната информация:

 • Номер на споразумението за AppleCare
 • Сериен номер на устройството
 • Оригинална разписка за продажба

След като намерите цялата тази информация, просто се обърнете към Apple Support. Информирайте агента, че искате да анулирате вашия план AppleCare, и той ще ви преведе през процеса на анулиране.

Заключение

AppleCare е нещо, което аз лично имам на всичките си по-нови устройства, включително и на AirPods Pro. Няма яснота кога ще настъпи бедствие и е важно да се уверя, че няма да се наложи да плащам от джоба си, ако нещо се случи.

Горещо препоръчваме да се регистрирате за AppleCare с новите си устройства, защото той ви предпазва. Но също така добавя повече стойност към споменатите устройства, ако в крайна сметка продължите и искате да го дадете на приятел или да го продадете на някой друг.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found