Имате ли нужда от калъф или протектор на екрана за вашия iPhone 11?

Наистина ли е необходимо закупуването на калъф или протектор на екрана за новите ви iPhone 11 и iPhone 11 Pro? Въпреки че iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max на Apple имат някои значителни подобрения в отдела за издръжливост, много от нашите читатели се чудят дали все още трябва да закупят протектор на екрана и / или калъф.

Въпреки че те може да не са толкова склонни към пукнатини, драскотини или счупвания, както миналите iPhone, новите устройства на Apple не са неразрушими.

Поради това смятаме, че калъфите и протекторите на екрана все още са добра идея за повечето хора. И аз лично използвам протектор на екрана и калъф на моя iPhone 11.

Ето какво трябва да знаете.

Смятате ли наистина нужда от калъф за iPhone 11 или iPhone 11 Pro?

Новите iPhone на Apple са по-трайни от всякога. Но случаят все пак е добра идея.

Калъфите за смартфони се предлагат в много различни вкусове. Но като ги дефинираме широко, има стандартни калъфи за предотвратяване на повреди от падане и водоустойчиви калъфи за употреба във вода.

Един от тях може да е необходим, но дали трябва да използвате другата категория, наистина се свежда до това как използвате смартфона си.

Калъфи, защитени от падане за вашия iPhone 11

Тънък и прозрачен калъф като този ще добави малко защита към телефона ви (и ще ви позволи да покажете този Midnight-Green цвят).

Стъклената задна част и дисплеят на линията iPhone 11 е „най-твърдата чаша, която някога е имала в смартфон“, според изпълнителния директор на Apple Тим Кук.

Разбира се, „най-твърдата чаша някога“ все още е стъкло .

Това означава, че в крайна сметка ще се счупи, ако бъде подложен на достатъчно силен удар или ако неколкократно е изпуснат.

Моделът на iPhone 11 трябва да е много по-устойчив на напукване или счупване, отколкото предишните телефони на Apple, но тестовете за отпадане разкриха, че стъклото все още може да се напука. Поради това препоръчваме да го удряте по случай.

От друга страна, поради увеличаването на издръжливостта, не е задължително да е особено обемист или тромав случай.

Вероятно можете да се измъкнете с мек силиконов калъф, подобен на този, който Apple продава. По-тънки случаи като този или този също биха могли да бъдат добри варианти.

Ако все пак изоставите iPhone много, може да искате да инвестирате в малко по-труден калъф.

Водоустойчиви калъфи за вашия iPhone 11

По-строги случаи като този ще ви осигурят допълнителна водоустойчивост и защита от падане.

IPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max имат IP68 степен на устойчивост на прах и вода.

Това всъщност означава, че те могат да издържат на потапяне във вода до 1,5 метра (около 4,9 фута) до 30 минути. Apple всъщност казва, че моделите Pro могат да издържат до 30 минути на 4 метра (13 фута) вода.

Това обаче не означава, че те са водоустойчиви.

Казано по друг начин, водоустойчивостта и хидроизолацията не са едно и също нещо. Поради това всичко се свежда до това как използвате вашите iPhone.

Ако се притеснявате само от случайно плискане на вода, разлив на кафе или дъждовна буря, тогава трябва да сте добре, като се откажете от водоустойчив корпус.

Ако планирате да използвате iPhone много във водата - например за плуване, гмуркане или сърфиране - тогава определено си струва да поставите добър водоустойчив калъф на вашия iPhone. Това важи и за хората, които работят около вода и имат по-голям риск от случайно изпускане на своите iPhone във вода.

Някои добри опции включват този модел Supcase или този случай Redpepper.

Но какво ще кажете за текстурата?

Има и друга причина да получите калъф - всеки случай - различен от трайността или водоустойчивостта. Новите iPhones на Apple, както всички смартфони, всъщност са само плочи от стъкло и метал. Това означава, че могат да бъдат доста хлъзгави!

Гумиран калъф може да добави малко „сцепление“ към страничното шаси и задната част на вашия смартфон. Дори и да е по-тънък калъф, това може да ви помогне да не изпуснете iPhone на първо място. Този калъф Pela предлага подобна на гума текстура - и дори е напълно биоразградим.

Имате ли нужда от предпазител на екрана за iPhone 11 или iPhone 11 Pro?

Протекторите на екрана може да не са „необходими“, но все пак може да са добра идея.

Всъщност изминаха доста години, откакто предпазните протектори за екрана бяха „необходими“. Дисплейното стъкло на ранните iPhones и други смартфони беше известно, че е склонно към драскотини и счупвания

Но, както споменахме по-рано, дисплейното стъкло на Apple е по-твърдо от всякога на iPhone 11 Series.

iPhone 11 използва матово стъклено тяло и стъкло Corning за своя екран с дебелина 8,1 мм - това е доста издръжливо! Но неща като драскотини се случват, особено ако носите своя iPhone в джоба или чантата си с други предмети. И затова горещо препоръчваме протектор на екрана, за предпочитане от закалено стъкло, а не от пластмаса.

Повечето потребители трябва да използват протектор на екрана на своето устройство

Има няколко изключения от това обаче.

Плажният пясък е известен добре с надраскването на iPhone - нещо, което трябва да имате предвид за тези, които живеят край морето. Потребителите на iPhone, които държат устройствата си в джобове или чанти с ключове и други метални предмети, вероятно също трябва да инсталират защитен екран на своите устройства.

В допълнение към предпазването от пръстови отпечатъци и драскотини, протекторите на екрана могат да добавят и малко допълнителна защита срещу падане към вашия дисплей.

Но, разбира се, вероятно е материалът на протектора на екрана да бъде по-мек от действителното стъкло на дисплея. Въпреки че ще запази екрана ви без надраскване, драскотини вероятно ще се появят на самия протектор на екрана.

Можете просто да смените протектора на екрана. Но някои потребители се отнасят особено до драскотините като цяло. Просто нещо, което да имате предвид.

Наистина се свежда до личните предпочитания, как използвате устройството си и дали можете да се справите с няколко малки драскотини.

Що се отнася до кои протектори за екран да използваме, винаги препоръчваме да изберете по-висококачествените опции от закалено стъкло. Те няма да попречат на работата с докосването и да „усещат дисплея“ много по-малко от по-евтините протектори на екрана.

Има и течни протектори за екран. Този, направен от Qmadix, предлага дори да плати на потребителите 100 долара за ремонт на екрана, ако устройствата им се пропукат след инсталирането на протектора за течности.

Бележка за AppleCare +

Калъфите и предпазителите на екрана може да допринесат много за запазването на вашето устройство в безопасност. Но дори и при инсталирането им, пак могат да се случат пукнатини или драскотини. А Apple Care + за iPhone ви покрива за някои случайни щети като драскотини!

    В края на краищата, ако наистина искате да поддържате своя iPhone във върхова форма възможно най-дълго, може би е умно да инвестирате в AppleCare + или застраховка, базирана на оператор.

    AppleCare +, например, включва два случая на случайно покритие на щети - което означава, че ще можете да поправите пукнатините и драскотините на екрана много по-евтино, отколкото бихте направили иначе.

    скорошни публикации

    $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found