Използвайте всеки принтер от вашия iPhone или iPad без AirPrint

Знаете ли, че всъщност не се нуждаете от AirPrint, за да използвате вашия iPhone, iPad или iPod touch с принтер? Въпреки факта, че Apple представи AirPrint още през 2010 г., все още има много принтери без него. За щастие можете да преодолеете тази празнина, като използвате редица приложения на трети страни.

AirPrint ви позволява да печатате безжично от вашите устройства на Apple, без да инсталирате допълнителен софтуер. Без принтер, поддържащ AirPrint, пак можете да използвате други приложения, за да се свържете с него през Wi-Fi.

Спестете малко пари, като изпробвате тези приложения, преди да разменяте принтера си.

Дръжте компютъра си включен, за да печатате

Повечето приложения на трети страни, изброени по-долу, действат като преводач между вашия iPhone, iPad или iPod touch и вашия принтер. Обикновено приложенията говорят с вашия принтер, използвайки вашия компютър, което означава, че трябва да го включвате по всяко време.

Разбира се, това не е голям проблем за настолни машини, но ако използвате само лаптоп, може да искате да преминете направо към раздела Printer Pro. Това приложение от Readdle ви позволява да се свързвате с Wi-Fi принтери без компютър.

Много принтери вече работят с AirPrint.

Преди да започнете, проверете този списък, за да се уверите, че вече не притежавате принтер с активиран AirPrint.

1. Използвайте handyPrint с Mac, за да активирате AirPrint

По-рано известен като AirPrint Activator, handyPrint е малко приложение за Mac, което позволява AirPrint на почти всеки свързан принтер. Изтеглете и инсталирайте handyPrint на вашия Mac, за да печатате от всеки iPhone, iPad или iPod touch в същата мрежа.

Плъзнете handyPrint в папката си Applications.

Мрежовото свързване вече не издава много актуализации за handyPrint, но все пак работи с macOS Catalina, отчасти защото е 64-битово приложение. Можете също така да се възползвате от 14-дневния безплатен пробен период, за да проверите дали работи с вашия принтер, преди да платите за него.

За да използвате handyPrint, изтеглете приложението от уебсайта на Netputing и го плъзнете в папката си Applications. Ако не можете да го отворите, променете системните си предпочитания за сигурност и поверителност на Разрешаване на приложения, изтеглени от идентифицирани разработчици .

Принтерите, свързани към вашия Mac, автоматично се синхронизират с handyPrint.

Отворете handyPrint и се съгласете с известията за защита на macOS. След това щракнете върху бутона ON / OFF, за да включите handyPrint, et voila! Можете да AirPrint от вашите iOS или iPadOS устройства.

Изтегляне: handyPrint за macOS ($ 5,00 с 14-дневен безплатен пробен период)

2. Използвайте Printopia за AirPrint, без да влизате във вашия Mac

Подобно на handyPrint, Printopia ви позволява AirPrint към принтери, включени с вашия Mac. За разлика от handyPrint, можете да използвате Printopia за AirPrint от вашия iPhone, iPad или iPod touch, без да влизате във вашия Mac. Въпреки че все още трябва да бъде включен.

Printopia ви подканва през процеса на инсталиране.

Printopia ви позволява да добавите до пет принтера, предлагайки разширени настройки за печат за всеки от тях. Можете да синхронизирате Printopia с вашия акаунт в Dropbox и дори да го използвате за изпращане на екранни снимки на вашия Mac.

Повече функции са налични с Printopia Pro, който също ви позволява да свържете повече принтери към вашата мрежа.

Система на светофара показва състоянието на споделянето на вашия принтер.

Изпробвайте Printopia, като използвате 7-дневната безплатна пробна версия. Просто го изтеглете от уебсайта Decisive Tactics, за да започнете пробния период и да отключите функциите на AirPrint. Ако работи, можете да закупите пълното приложение за $ 19,99.

Изтегляне: Printopia за macOS ($ 19.99 със 7-дневен безплатен пробен период)

3. Използвайте O'Print, за да се свържете с компютри с Windows

Ако използвате Windows вместо macOS, пак можете да активирате AirPrint на свързаните си принтери с помощта на O'Print. Това базирано на Windows приложение работи точно като другите опции, които споменахме в този списък. Печатайте от вашия iPhone, iPad или iPod touch на всеки принтер, свързан към вашия компютър.

O'Print се предлага в Windows. Кредит за изображение: O'Print

Все още трябва да влезете в компютъра си, за да работи O'Print. Но можете да изпращате документи, PDF файлове, снимки и други носители на вашия принтер от Share Sheet на вашето мобилно устройство.

За допълнителна сигурност O'Print ви позволява да настроите пароли, за да не допускате неоторизирани потребители извън вашата мрежа.

O'Print ви позволява да свържете редица различни принтери. Кредит за изображение: O'Print

С 30-дневна безплатна пробна версия можете да тествате O'Print и да проверите дали работи с вашето оборудване. След изпитанието купете O'Print за $ 19,80 и AirPrint за толкова принтери, колкото ви трябват.

Изтегляне: O'Print за Windows ($ 19,80 с 30-дневна безплатна пробна версия)

4. Използвайте Presto за сигурен бизнес печат

Ако имате нужда от сигурно решение за печат за вашия бизнес, можете да го получите с Presto. Този софтуер от висок клас е съвместим с Windows, macOS, ChomeOS, iOS и Android. Освен това е мащабируема, лесна за настройка и лесна за поддръжка.

Presto предлага редица полезни функции. Кредит за изображение: Collobos

С Presto можете да трансформирате почти всеки принтер в защитена станция за освобождаване. Потребителите влизат в системата с избраното от тях устройство и могат да отпечатат всичко, от което се нуждаят.

Гъвкавото ценообразуване означава, че можете да намерите нивото на услугата точно за вас; разгледайте всички опции на уебсайта на Collobos.

Изтегляне: Presto за всяка платформа (започвайки от $ 75,00 с 30-дневна гаранция за връщане на парите)

5. Използвайте Printer Pro от Readdle вместо AirPrint

Понякога принтерите не са съвместими с нито едно от приложенията AirPrint, изброени по-горе. Ако случаят е такъв, погледнете вместо това Printer Pro от Readdle.

Printer Pro предлага много опции за вашите настройки за печат. Кредит за изображение: Readdle

Printer Pro е приложение за iOS или iPadOS, което се свързва с принтер, включен във вашия компютър или свързан към вашата Wi-Fi мрежа. Ако вашият принтер се свързва директно с Wi-Fi, дори не е необходимо да включвате компютъра си, за да го използвате.

Изтеглете Printer Pro от App Store и инсталирайте приложението на вашия компютър. Когато искате да печатате, изберете Printer Pro от Share Sheet на вашето устройство; трябва да е във втория ред приложения.

Можете да отпечатате набор от различни носители с Printer Pro. Кредит за изображение: Readdle

Използвайте Printer Pro, за да отпечатвате документи, уеб страници, имейли и всичко останало в клипборда си. Тествайте го безплатно с помощта на приложението Printer Pro Lite; ако работи, вземете пълното приложение за $ 6.99.

Изтегляне: Printer Pro за iOS и iPadOS ($ 6.99 с безплатна олекотена версия)

За повече опции се консултирайте с вашия производител

Много от големите производители на принтери имат приложение за печат от вашия iPhone, iPad или iPod touch. Ако не е възможно AirPrint да използва някоя от горните опции, свържете се с производителя на вашия принтер за допълнителна помощ. Може да имат собствено приложение за него!

Печатът с приложението на производителя обикновено изисква принтерът ви да създаде точка за директен безжичен достъп. Разгледайте ръководството за вашия принтер, за да разберете как да го направите. Обикновено се показва от една от тези две икони:

Натиснете този бутон и след това отворете Настройки> Wi-Fi на вашето устройство и потърсете нова WiFi мрежа с името, марката или модела на вашия принтер. Свържете се с тази мрежа и след това отворете приложението за печат.

Използвайте разширени настройки за по-добър десктоп печат

Лесно е да се пренебрегне богатството от опции за печат, налични директно в macOS. Ако знаете къде да търсите, можете да промените цял набор от разширени настройки за печат:

  • Размер на хартията
  • Мащаб
  • Тип медия
  • Граница
  • Воден знак.

Всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху Покажи подробности от прозореца за печат, след което използвайте падащото меню, за да разкриете още опции. Лесно е да промените почти всичко за настройките си за печат оттук и не е нужно да изтегляте друг софтуер или да бъркате с iPhone, за да го направите.

Много опции за печат се предлагат директно в macOS.

Не губете опцията за печат

Когато всичко стартира и работи, уверете се, че все още знаете къде да намерите опцията за печат в iPadOS или iOS 13. Apple я премести по-надолу в Share Sheet и това не е толкова очевидно, както някога.

Кажете ни дали можете да AirPrint от вашия iPhone, iPad или iPod touch сега. Кое приложение избра и защо?

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found