2019 MacBook Pro спрямо 2019 MacBook Air: Кой трябва да купите?

Закупуването на нов MacBook е голямо решение. Също така е малко по-трудно сега, когато има двама претенденти за врата за най-добрия MacBook, който можете да си купите: новият MacBook Pro 2019 и обновеният MacBook Air.

Това са доста различни лаптопи, насочени към различни сектори на пазара. Но ако установите, че не сте сигурни в коя част от пазара се намирате и имате проблеми при вземането на решение между устройствата, ние сме тук, за да ви помогнем.

Свързани:

  2019 MacBook Air срещу 2019 MacBook Pro

  2018 MacBook Air или 2019 MacBook Pro - кой трябва да изберете?

  По-долу ще сравним някои от спецификациите и характеристиките на новия MacBook Air с новия 13-инчов MacBook Pro. Истинската битка тук е между двата 13,3-инчови модела от начално ниво, но за сравнение ще включим 13-и и 15-инчовия модел от по-висок клас.

  Процесор

  Накратко, MacBook Pro е по-мощна машина. Въпреки че чипът на MacBook Air от 8-мо поколение Core i5 не е побъркан, той все още не е в състояние да постигне 8-то поколение четириядрени процесори Intel в началното ниво на MacBook Pro. Това е и чип с ниска мощност от Y-серията, което е друг диференциращ фактор.

  Разбира се, заслужава да се отбележи, че повечето хора купуват „твърде много“ лаптоп. Освен ако не сте видео редактор или не работите с интензивни процесори програми, MacBook Air ще бъде достатъчно бърз за почти всичко друго, което му хвърлите.

  Моделите MacBook Pro от по-висок клас са дори по-мощни от MacBook Pro от начално ниво. Базовият 15-инчов модел разполага с 2.6GHz 6-ядрен процесор Intel Core i7 от 9-то поколение и може да бъде специфициран за 8-ядрен процесор. 13-инчовият модел от по-висок клас има 2.4GHz четириядрен чип.

  Дисплей

  Както MacBook Air, така и 13-инчовият MacBook Pro имат 13,3-инчов дисплей с резолюция 2560 x 1600. 15-инчовият MacBook Pro има 15-инчов дисплей с 2880 x 1800 дисплей.

  Що се отнася до други спецификации на дисплея, MacBook Pro превъзхожда новите MacBook Airs. Максималната яркост на MacBook Pro е 500 нита, в сравнение с 300 нита на Air. От юли 2019 г. всички модели MacBook се отличават с технологията True Tone. Преди това не беше вярно.

  Тегло и размери

  MacBook Air, както може да се очаква, е малко по-лек от по-малкия MacBook Pro - той е 2,75 паунда срещу 3,02 паунда. Но що се отнася до действителния профил, и двете машини ще бъдат доста тънки.

  Ако преносимостта е голям фактор, препоръчваме да проверите и двата модела лично. Може да ви изненада колко си приличат, което до голяма степен отрича старото предимство на Air. Имайте предвид, че MacBook Air все още е малко по - тънък, особено след като има малко наклон към шасито си.

  15-инчовият MacBook Pro, разбира се, е по-голям и по-тежък от двата 13-инчови модела.

  Живот на батерията

  Както MacBook Air, така и 13-инчовият MacBook Pro имат 54-ватова батерия. Като цяло обаче MacBook Air ще има малко по-добър живот на батерията.

  Apple казва, че MacBook Air е оценен на 13 часа възпроизвеждане на видео, докато MacBook Pro е оценен на около 10 часа същото. Обикновено батериите са недостатъчни, но чипът на MacBook Pro и по-яркият дисплей ще изсмукат повече живот на батерията.

  15-инчовият MacBook Pro има по-голяма батерия, но все пак е средно приблизително същата при възпроизвеждане на видео.

  Touch ID срещу Touch Bar

  MacBook Pro има Touch Bar, който разполага с Touch ID, изпечен точно в него. Разбира се, Touch Bar е функция "харесай или ненавиди" - и дори да го имаш, може да откриеш, че всичко това полезно.

  MacBook Air, от друга страна, има вграден скенер за пръстови отпечатъци за Touch ID. Той няма Touch Bar, който може да се хареса на потребители, които просто не са фенове на OLED дисплейната лента, отнемаща функционалните им клавиши.

  Пристанища

  Що се отнася до портовете, ще получите Thunderbolt 3 портове само на MacBook Air или MacBook Pro. Единствената разлика между моделите е колко.

  Както MacBook Air 2019, така и MacBook Pro от начално ниво имат общо два порта Thunderbolt 3. Моделите от по-висок клас MacBook Pro, които са доста по-скъпи, имат четири Thunderbolt 3 порта. Все още няма да имате разнообразие от портове, но обикновено е по-добре повече.

  Графика

  Без да навлизаме твърде много в плевелите тук, струва си да отбележим, че графичният процесор на моделите MacBook Pro ще превъзхожда графичния чип на MacBook Air.

  MacBook Air има Intel UHD Graphics 617, в сравнение с Intel Iris Plus 645 или 655 от 13-инчовия MacBook Pro или AMD Radeon Pro 555X от 15-инчовия модел. Ако имате нужда от повече графична мощност, изберете моделите Pro.

  Ценови и базови модели

  • MacBook Air започва от $ 1, o99. Това ви свързва 8 GB RAM и 128 GB SSD.
  • 13-инчовият MacBook Pro от начално ниво започва от $ 1,299 за 8GB RAM и 128GB SSD.
  • MacBook Pro от по-висок клас започва от $ 1799 и се предлага с 8GB RAM и 256GB SSD.
  • Базовият модел 15-инчов MacBook Pro се предлага с 16GB RAM и 256GB SSD. Започва от $ 2399.

  Както винаги, проверете Certified Refurbished сайта на Apple. Има голяма вероятност да намерите много по-евтиния от новия модел, който искате.

  Заключение

  За по-голямата част от хората MacBook Air 2019 ще им служи много добре. Той е тънък, лек и преносим, ​​но въпреки това разполага с достатъчно мощност за повечето училищни, работни и развлекателни задачи. С други думи, това е най-добрият залог за повечето потребители на Mac.

  Началният MacBook Pro съдържа малко повече удари по отношение на производителността на процесора и графиката, но е малко по-скъп. Той също така е малко по-ярък дисплей и Touch Bar. Той е подходящ за офис и училище и дори може да се справи добре за някои незначителни задачи за редактиране на снимки или видео.

  Моделите от по-висок клас MacBook Pro ще бъдат значително по-скъпи. Най-евтиният 13-инчов модел започва от 1799 долара. Но и двете устройства от по-висок клас MacBook Pro имат свой собствен набор от предимства. Те имат четири порта вместо два и разполагат с по-добра графика и процесори извън портата. Те са много подходящи за задачи за редактиране на видео и други интензивни процесори, особено за 15-инчовия модел.

  Бележка за клавиатурата

  Да, клавиатурата може да се провали при вас. Но Apple ще го поправи безплатно (обикновено).

  MacBook Air 2019 и всички актуални модели MacBook Pros имат клавиатура пеперуда. Сред потребителите на Mac това е едно от най-спорните дизайнерски решения, взети от Apple в последно време.

  Най-вече това е така, защото клавиатурата има навика да се проваля с времето. Apple пусна няколко итерации на пеперудната клавиатура, които помагат за смекчаване - но не и за решаване - на този проблем.

  Независимо дали ще вземете MacBook Pro 2019 или MacBook Air 2019, ще получите най-новия вариант на клавиатурата MacBook Pro, който според Apple е по-издръжлив.

  Във всеки случай всеки MacBook Pro е обхванат от програмата за подмяна на клавиатура на Apple за пеперуди. Ако клавиатурата започне да се проваля, трябва да можете да я замените безплатно.

  Какво ще кажете за модела без сензорна лента?

  С по-бавни вътрешни елементи, по-ниска клавиатура и задаващо се опресняване, няма много причина да купувате MacBook Pro без Touch Bar.

  По време на публикуването Apple не продава MacBook Pro с Touch Bar. Стареещият MacBook Pro на първо ниво е освежен с по-добър процесор и Touch Bar.

  Въпреки това MacBook Pro без докосване все още се предлага на вторичния пазар и на обновения сайт на Apple. Вероятно можете да го намерите на доста ниска цена, но не го препоръчваме.

  Първо, MacBook Pro, който не е докосван, беше пуснат през 2017 г. Това означава, че той разполага със застаряващ 7-ми поколение процесор Intel Core. В сравнение с MacBook Air от 2019 г. това е малко по-бърз чип (а самото устройство има по-ярък дисплей). Но хората не се нуждаят от тази допълнителна мощност за сърфиране в мрежата или рутинна работа за производителност.

  По същия начин MacBook Pro без сензорен панел има по-стара клавиатура за пеперуди, без скорошни промени, които я правят по-здрава. Според анекдотични доклади на потребителите той е по-склонен да се проваля от настоящите клавиатури на MacBook Pro.

  Кой MacBook мислите да купите? Освен цената, коя е най-голямата функция, която ще търсите, когато става въпрос за закупуване на нов Mac?

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found