Използване на вашия Mac като безжична точка за достъп

Всички скорошни Mac-ове имат AirPort карти, които ви позволяват да се свързвате със съществуващите безжични мрежи. Можете също да използвате картата AirPort, за да създадете своя собствена безжична мрежа от съществуваща Ethernet връзка. Това е полезно, когато трябва да свържете безжични устройства, като вашия iPad, към Ethernet връзка.

В този урок ще ви покажем как да използвате вашия Mac като безжична точка за достъп. Този урок не изисква допълнителен софтуер. Преди да започнем, уверете се, че вашият Mac е напълно актуализиран до последната версия на Mac OS X.

Настройване на споделяне на интернет

За да започнете, отворете „ Системни предпочитания“ на вашия Mac. След като стартира напълно, погледнете към центъра на прозореца под заглавието „Интернет и безжична връзка“ . Кликнете върху опцията Споделяне .

Погледнете към лявата страна на прозореца System Preferences. Ще видите опция с надпис „Интернет споделяне“ . Щракнете върху тази опция. Сега погледнете към центъра на прозореца за споделяне на интернет. Ще видите опция с надпис „Споделете вашата връзка от:“ Задайте тази опция на „Ethernet“ . Погледнете директно под тази опция, където ще видите опция с надпис „На компютри, използващи:“. Задайте тази опция на „Wi-Fi“ . И накрая, щракнете върху квадратчето за отметка, което се намира отляво на опцията „Интернет споделяне“ . Това ще даде възможност за споделяне в Интернет.

Ако искате да конфигурирате вашата точка за достъп, щракнете върху бутона „Wi-Fi Options ...“ . Когато направите това, ще се появи изскачащ прозорец. От този прозорец можете да зададете името на мрежата, WEP кода за защита и мрежовия канал.

Благодарим ви, че прочетохте този урок на Apple Tool Box. Проверете отново скоро за още новини и съвети на Apple.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found