Mac не може да се свърже с iCloud? Ето 7 начина да го поправите

iCloud добавя много допълнителни услуги и функции към вашия Mac, но те работят само ако се свърже без неочаквани проблеми. За съжаление за много потребители това не е така. Техният Mac не може да се свърже с iCloud поради проблем с Apple ID.

Когато това се случи, не можете да използвате iMessage, FaceTime или други услуги на iCloud като Mail, Calendar и iCloud Drive.

Трудно е да разрешите този проблем сами, тъй като той може да е резултат от много различни проблеми. И така, ние съставихме това ръководство за отстраняване на неизправности, за да помогнем.

Какво да направите, ако вашият Mac не може да се свърже с iCloud

Когато видите съобщение, че вашият Mac не може да се свърже с iCloud, отидете на Apple> Системни предпочитания> Apple ID и въведете отново паролата си за Apple ID. Ако възникне неочакван проблем, трябва да извършите известно отстраняване на неизправности, което може да включва рестартиране на вашия Mac и излизане от iCloud.

Защо My Mac не може да се свърже с iCloud?

Една от причините този проблем да е толкова труден за решаване е, защото много различни проблеми причиняват едни и същи симптоми. Независимо дали сървърите на Apple не работят, връзката ви с интернет е неуспешна или операционната ви система е повредена, пак виждате същото съобщение за грешка.

В повечето случаи вашият Mac казва „Възникна неочаквана грешка“, когато се опитате да въведете отново паролата си за Apple ID. Това също толкова загадъчно съобщение не дава представа какво се е объркало или как да се поправи.

Повторното въвеждане на паролата ви за Apple ID не винаги решава този проблем.

Тъй като има много потенциални причини за този проблем, има и много потенциални решения. Единственият начин да разберете кой работи за вас е да опитате всеки от тях и да влезете отново в iCloud след това.

По-долу сме изброили най-добрите предложения за отстраняване на неизправности, започвайки от най-простата опция.

Не забравяйте да тествате iCloud отново след всяко потенциално поправяне. И ни кажете в коментарите кое решение е работило за вас.

Поправка 1. Затворете всяко приложение и изключете вашия Mac

Изключването на вашия Mac му дава шанс да поправи замразени процеси.

Това просто решение може да бъде бърз и лесен начин за отстраняване на много потенциални проблеми, без да рискувате загуба на данни. Вече работи за много други потребители.

Излезте от всяко приложение на вашия Mac, като използвате следните два преки пътища:

 • Cmd + Q: За да излезете от активното си приложение.
 • Option + Tab: За да преминете към следващото отворено приложение.

Ако някое приложение не реагира и откаже да излезе, вместо това натиснете Option + Cmd + Escape и Force Quit .

Затворете всичките си приложения, за да коригирате различни проблеми.

След като затворите всяко приложение на вашия Mac, отидете на Apple> Изключване и изключване на вашия Mac. Изчакайте поне 30 секунди, след като завърши изключването, преди да натиснете бутона за захранване, за да го рестартирате.

Забележка: Повторете тези стъпки след всяка друга потенциална корекция по-долу, за да разберете дали вашият Mac все още не може да се свърже с iCloud.

Fix 2. Променете датата и часа

Изберете да зададете автоматично датата и часа си.

Погледнете датата и часа в горния десен ъгъл на вашия Mac дисплей: Правилно ли е? Дори ако е само минута почивка, грешната дата или час може да създаде много проблеми, когато вашият Mac се опита да се свърже с iCloud.

Отидете на Apple> Системни предпочитания> Дата и час, за да го поправите.

Щракнете върху катинара и въведете паролата на вашия администратор, за да отключите промените. След това изберете раздела Дата и час и изберете Автоматично задаване на дата и час .

Излезте от всяко приложение и затворете Mac отново след това, за да видите дали работи.

Поправка 3. Проверете състоянието на системата iCloud на Apple

Разберете дали услугите на Apple работят и работят.

Възможно е вашият Mac да не може да се свърже с iCloud, тъй като системите на Apple изпитват проблеми или се подлагат на поддръжка. Разберете дали случаят е такъв, като посетите уеб сайта на Apple System Status.

Разгледайте всяка от свързаните с iCloud услуги. Те трябва да имат зелени кръгове до себе си, за да кажат, че са готови. Ако не го направят, трябва да изчакате Apple да ги поправи.

Дори след като Apple разреши проблеми с iCloud услугите, може да се наложи да изчакате още малко, преди вашият Mac да се свърже отново. Понякога грешките остават в системата за няколко часа, след като Apple ги поправи.

Поправка 4. Проверете подробностите за вашия Apple ID

Влезте в уебсайта на Apple ID.

Уверете се, че използвате правилното потребителско име и парола за Apple ID, като влезете в уебсайта на Apple ID. Ако не можете да влезете, може да се наложи да промените паролата си за Apple ID.

След като влезете, уебсайтът може да ви предупреди за проблеми със сигурността на вашия акаунт. Те могат да обяснят защо вашият Mac не може да се свърже с iCloud, използвайки данните ви за Apple ID.

В раздела Профил се уверете, че всички ваши данни за контакт са точни. Под Защита временно деактивирайте двуфакторното удостоверяване или генерирайте парола за приложение, която да използвате.

Не трябва да променяте настройките си за сигурност, за да свържете вашия Mac с iCloud, но понякога това помага. Не забравяйте да възстановите нормалните си настройки след отстраняване на проблема.

Поправка 5. Излезте от iCloud на вашия Mac

Отворете системните предпочитания, за да излезете от вашия Apple ID.

Следващото нещо, което трябва да направите, е временно да излезете от iCloud на вашия Mac. Когато направите това, вашият Mac се прекъсва от всяка услуга iCloud, като премахва свързаните данни от вашия Mac. Това включва:

 • Календар
 • Бележки
 • Контакти
 • Напомняния
 • Снимки
 • iCloud Mail
 • iCloud Drive

Не се притеснявайте, той все още е достъпен на уебсайта iCloud и ще се върне на вашия Mac, когато се свържете отново с iCloud.

Когато излизате от iCloud, можете да изберете да копирате някои от данните на вашия Mac, така че все още да имате достъп до тях. В противен случай всичко се връща, когато влезете отново в iCloud.

Отидете на Apple> Системни предпочитания> Apple ID и изберете Общ преглед от страничната лента. В долната част на прозореца щракнете върху Изход , след което изберете данните, които искате да съхранявате на вашия Mac.

Ако бъдете подканени, въведете паролата си за Apple ID, за да деактивирате Find My Mac . Може също да се наложи да създадете нова парола на администратор, която не е свързана с вашия Apple ID (все още можете да изберете да използвате същата парола за това).

След като излезете от iCloud, рестартирайте своя Mac и се върнете към Apple ID System Preferences, за да влезете отново.

Поправка 6. Влезте с друг акаунт на Apple ID

Влезте в друг акаунт на Apple ID на вашия Mac.

Някои потребители успяха да поправят проблемите на iCloud на Mac, като влязоха с друг акаунт в Apple ID. Ако нямате достъп до втори акаунт, създайте нов имейл адрес и се регистрирайте за нов Apple ID акаунт онлайн.

Следвайте горните инструкции, за да излезете от текущия си акаунт в iCloud, като отворите Apple> System Preferences> Apple ID .

След това влезте в друг акаунт на Apple ID от същата страница. Няма значение дали използвате акаунт на някой друг или съвсем нов.

Накрая излезте от новия акаунт и влезте отново, като използвате оригиналния си Apple ID. Не забравяйте да излезете от всяко приложение и да изключите Mac отново, за да му помогнете да се свърже с iCloud.

Поправка 7. Премахване на различни библиотечни файлове

Папката Library съдържа системните файлове на macOS.

Вашият Mac запазва системните настройки и предпочитания в скрита папка, наречена библиотека . Възможно е вашият Mac да не може да се свърже с iCloud, защото някои от файловете в библиотеката са повредени или липсват.

Най-простото решение е да възстановите резервно копие на Time Machine на вашия Mac. Върнете се към последния път, когато сте се свързали с iCloud без неочаквани проблеми.

Ако това не е възможно, премахнете ръчно файлове от библиотеката, принуждавайки вашия Mac да ги пресъздаде. Когато направите това, той променя различни системни предпочитания и настройки на вашия Mac, включително пароли, които сте запазили в ключодържателя.

Направете резервно копие на вашия Mac, използвайки Time Machine, преди да започнете.

Следвайте стъпките по-долу, за да премахнете файлове от различни свързани части на библиотеката. Уверете се, че рестартирате Mac отново след всеки. Ако вашият Mac все още не може да се свърже с iCloud, върнете тези файлове във вашата библиотека, за да възстановите настройките.

Премахнете вашите акаунти в iCloud

 1. Отворете Finder и изберете Go> Go to Folder от лентата с менюта.
 2. Отидете в следната папка:

  ~/Library/Application Support/iCloud/Accounts/

 3. Преместете цялото съдържание в нова папка на вашия работен плот, след това рестартирайте вашия Mac и тествайте iCloud отново.
Поддържайте файловете в библиотеката в безопасност, като ги премествате на работния плот.

Премахнете системните си предпочитания

 1. Отворете Finder и изберете Go> Go to Folder от лентата с менюта.
 2. Отидете в следната папка: ~/Library/Preferences/
 3. Намерете файла com.apple.systempreferences.plist.
 4. Преместете го в нова папка на вашия работен плот, след това рестартирайте вашия Mac и тествайте iCloud отново.
Поддържайте файловете в библиотеката в безопасност, като ги премествате на работния плот.

Премахнете ключодържателя си

 1. Това изтрива всичките ви пароли, така че запишете всички, които не можете да запомните.
 2. Отворете Finder и изберете Go> Go to Folder от лентата с менюта.
 3. Отидете в следната папка: ~/Library/Keychain/
 4. Преместете цялото съдържание в нова папка на вашия работен плот, след това рестартирайте вашия Mac и тествайте iCloud отново.
Поддържайте файловете в библиотеката в безопасност, като ги премествате на работния плот.

Ако всичко друго се провали, преинсталирайте macOS

Досега бихте могли да свържете вашия Mac към iCloud без по-неочаквани проблеми с Apple ID. Ако това все още не е така, може би е време за по-драстичен начин на действие: преинсталиране на macOS.

Това е операционната система, работеща на вашия Mac, която можете да преинсталирате, без да губите данни. Ето инструкции как да преинсталирате macOS на вашия Mac, уведомете ни как се справяте в коментарите.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found