Mac OS X: Как да промените фона на работния плот (тапет)

Фонът на работния плот на вашия Mac (или тапет) може да бъде цифрова картина, която се доставя с вашия Mac, плътен цвят или една от вашите собствени снимки (или дори документи като pdf файлове) от вашата собствена колекция. Ето как можете да персонализирате фона на работния плот:

Стъпки:

1. Отворете System Preferences (Меню Apple ()> System Preferences OR System Preferences икона на вашия Dock).

2. Отворете Desktop & Screen Saver и щракнете върху Desktop.

3. Щракнете върху картината или цвета, които харесвате за фона на работния плот. Можете да направите едно или повече от следните:

  • Щракнете върху картинка в списъка Desktop Pictures. Това са предварително инсталирани изображения.

  • Ако не искате да използвате никаква снимка в списъка на настолни снимки, можете да използвате своя собствена снимка, просто изберете iPhoto или други папки. Можете да добавите нови папки, като щракнете върху + знак. В зависимост от размера на изображението, можете да го позиционирате. Например, можете да го поставите с плочки или да го центрирате, ако е малък.

  • Можете да използвате плътен цвят, просто изберете “Solid Colors”. Можете също да използвате персонализиран цвят, просто щракнете върху Персонализиран цвят.

4. Изберете желаната снимка, като щракнете върху която и да е миниатюра, за да промените изображението на работния плот.

5. Компютърът ви също може автоматично да промени снимката на работния плот, като постави отметка в квадратчето „Промяна на картината“.

5. Когато сте готови, затворете прозореца.

Повече ▼:

  • Mac OS X: Какво е „друго“ хранилище и как да го премахнете
  • Често срещани проблеми с Mac Wi-Fi и интернет връзката

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found