Намерете My iPhone, iPad или Mac, използвайки вашия акаунт в iCloud

Функцията Find My в iCloud ви позволява да намерите или заключите липсващите устройства на Apple. Можете да получите достъп до него чрез приложението Find My или като влезете в уебсайта iCloud. След като го направите, е лесно да възстановите липсващите си iPhone, iPad, Mac или други устройства на Apple.

В тази публикация обяснихме всичко, което трябва да знаете, за да използвате Find My с iCloud: как да го активирате, как да го осъществите и как да го използвате, за да намерите вашите неща.

Какво е Find My? Различно ли е от Find My iPhone?

Find My е услуга на Apple, предназначена да помогне за намирането и защитата на липсващите ви устройства на Apple. Можете да получите достъп до Find My, като влезете в уебсайта на iCloud или използвате вграденото приложение Find My на iPhone, iPad, iPod touch или Mac.

Преди пускането на iOS 13 през 2019 г. Find My се казваше Find My iPhone. Така че може да се наложи да потърсите това приложение, ако използвате по-стар софтуер.

Може да откриете, че приложението има различно име на вашето устройство.

Използвайки приложението Find My или услугата iCloud, можете да извършите редица различни действия, за да възстановите липсващите си устройства. Те варират от точно определяне на вашето устройство на карта до дистанционно изтриване на всички данни на него.

Не всички функции са налични за всички устройства. По-долу сме изброили различните неща, които можете да направите с Find My.

1. Намерете устройствата на карта

Използвайте приложението Find My, за да видите устройството си на карта.

Всяко от устройствата на Apple, свързани към вашия акаунт в iCloud, се появява на карта, за да ви покаже местоположението му. Това работи само ако устройството ви е включено и използва услуги за местоположение.

За AirPods можете да ги проследявате само ако поне един AirPod не е в кутията за зареждане. В противен случай те не поддържат активна връзка с iCloud.

Когато дадено устройство е офлайн, Find My показва последното му известно местоположение. Можете също така да изберете да получавате известия с новото му местоположение следващия път, когато се появи онлайн.

Включете Notify When Found, за да направите това.

2. Пуснете звук от вашето устройство

Това, че сте на едно и също място с липсващото ви устройство, не винаги означава, че е лесно да се намери. Особено ако вашият iPhone е прибран зад възглавницата на дивана или вашите AirPods са в долната част на кошницата за пране.

За да улесните нещата, използвайте приложението Find My или услугата iCloud, за да възпроизведете звук от вашето устройство. Този звук става постепенно по-силен в продължение на две минути, което ви позволява да усъвършенствате точното му местоположение.

Изберете да възпроизвеждате звуци от левия или десния AirPod, ако сте загубили само един.

Ако устройството ви е офлайн, звукът не започва да се възпроизвежда, докато не се свърже отново с iCloud.

3. Поставете изгубения режим на устройството

Ако загубите устройството си, трябва да използвате Find My, за да го поставите в Lost Mode. Това е достъпно за всеки iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch или Mac и ви помага да извлечете загубеното си устройство.

Изгубеното ви устройство не може да бъде отключено без паролата.

За съжаление, изгубеният режим не е достъпен за AirPods или AirPods Pro.

Find My автоматично заключва вашето устройство, когато активирате Lost Mode, като ви дава възможност да създадете парола, ако все още не сте я използвали. Можете също да напишете съобщение, което да се появи на екрана, като например:

Този iPhone е загубен, моля, обадете се на (555) 555 1234, за да го върнете.

4. Изтрийте дистанционно вашето устройство

Тази опция изтрива цялото съдържание и настройки на вашето устройство. Когато изтриете устройството си, вече не можете да го проследявате. Затова използвайте тази опция в краен случай, за да защитите данните си, само ако сте се отказали от всякаква надежда за възстановяване на устройството.

Изтрийте устройството си от приложението Find My или страницата iCloud.

Ако поставите устройството си в изгубен режим, съобщението, което сте написали, все още се появява на екрана, след като изтриете данните си.

Нещо повече, вашето устройство все още е защитено от Activation Lock, докато го държите в акаунта си в iCloud. Това спира останалите хора да го настройват като свое устройство.

5. Заключване на активирането поддържа вашето устройство ваше

Когато активирате Find My на вашия iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch или Mac, той също включва функция, наречена Activation Lock. Тази функция не позволява на никой друг да използва вашето изгубено или откраднато устройство без вашите данни за iCloud.

За да използвате устройство с Activation Lock, някой друг ще трябва да въведе вашия имейл адрес и парола за iCloud. Без тази информация устройството е безполезно за тях.

Заключването на активирането спира другите хора да настройват вашите устройства.

Единственият начин да изключите Activation Lock е да премахнете това устройство от вашия акаунт в iCloud.

Как да активирам Find My на вашите iCloud устройства

За да се възползвате от всички функции на Find My на вашето устройство, първо трябва да включите или активирате услугата. Обикновено вашето устройство на Apple ви подканва да активирате Find My, когато влезете в iCloud по време на настройката.

Можете обаче да го включите или изключите по всяко време от настройките на вашите конкретни устройства.

Ако имате повече от едно устройство на Apple, не забравяйте да влезете в iCloud и включете Find My за всяко от тях. Не забравяйте да използвате същите данни за Apple ID, за да можете да видите всичките си устройства от един и същ акаунт.

С някои актуализации на софтуера опцията Намери моя се движи в настройките. Актуализирайте устройството си до най-новата версия, преди да следвате инструкциите по-долу.

Как да активирам Find My на iPhone, iPad или iPod touch

  1. Отидете в Settings> [Your Name]> Find My .
  2. Докоснете Find My [Device] и включете настройката в горната част на страницата.
  3. Ако устройството ви работи с iOS 12 или по-нова версия, отидете в Настройки> [Вашето име]> iCloud , след което включете Намери моето [устройство] от списъка с услуги на iCloud.
Докоснете Find My от настройките на Apple ID. Отворете настройките Find My iPhone. Включете Find My iPhone.

Ако никога не сте свикнали с Apple ID на вашето устройство, докоснете Вход в горната част на настройките и създайте безплатен акаунт.

Как да активирам Find My на AirPods или Apple Watch

Свържете вашите AirPods или Apple Watch с устройство, което вече използва Find My, за да включите услугата за проследяване и за този аксесоар. След като направите това, вашите Apple Watch или AirPods трябва да се появят в списъка с устройства в Find My.

Как да активирам Find My на Mac

  1. Отидете в менюто на Apple и отворете System Preferences .
  2. Щракнете върху Apple ID и влезте в акаунта си, ако бъдете подканени.
  3. Изберете iCloud от страничната лента и включете Find My Mac .
Поставете отметка в квадратчето, за да включите Find My Mac.

Как да влезете Намери моя

След като го активирате, има два начина за достъп до Find My, за да намерите липсващите ви устройства на Apple. Можете да посетите уебсайта iCloud на всеки компютър или да използвате приложението Find My на друго устройство.

Достъп до Find My с помощта на приложението

Приложението Find My се предлага предварително инсталирано на всеки iPhone, iPad, iPod touch или Mac. Ако вашето устройство използва софтуер преди 2019 г., приложението вместо това се нарича Find My iPhone .

Приложението Find My може да е в папка на началния екран.

Отворете приложението Find My и влезте в акаунта си в iCloud, за да намерите свързаните устройства на Apple. Оттук можете да получите упътвания до местоположението на устройството, да го поставите в изгубен режим, да го изтриете и др.

Ако използвате устройство на приятел или член на семейството, отворете раздела „ Аз“ в приложението „Намери моето“ и докоснете „ Помощ на приятел“ . Това ви позволява да използвате чуждо устройство, за да търсите своето.

Влезте в акаунта си на устройство на приятел, като докоснете Помогнете на приятел.

Ако не можете да намерите приложението на устройството си, изтеглете Find My безплатно от App Store.

Достъп до Find My с помощта на уебсайта iCloud

Без приложението можете да използвате всеки интернет браузър, за да посетите уебсайта на iCloud (www.iCloud.com) и да влезете, като използвате данните на вашия Apple ID. След като влезете, щракнете върху Намери iPhone от списъка с услуги на iCloud.

Щракнете върху Намери iPhone, за да намерите някое от свързаните устройства на Apple.

Трябва да видите всички свързани устройства да се показват на карта; изберете този, който търсите, за да получите упътвания, да активирате изгубения режим, да изтриете данни и др.

По този начин е лесно да откриете липсващите си устройства на Apple с помощта на Windows, Samsung и Google устройства, тъй като всяко от тях има достъп до уебсайта iCloud.

Как мога да вляза в iCloud, ако се нуждае от двуфакторно удостоверяване?

Много от нас използват двуфакторно удостоверяване с нашите Apple ID акаунти, за да ги направят допълнително защитени. Това работи, като изпратите уникален код на едно от вашите устройства на Apple, който трябва да въведете, преди да можете да влезете в ново устройство.

Но ако сте загубили устройството си от Apple, не можете да получите двуфакторния код за удостоверяване. Това затруднява влизането в уебсайта на iCloud за достъп до Find My.

Може да ви е необходим код за удостоверяване, за да влезете в iCloud.

За щастие можете да последвате тази връзка за достъп до Find My на уебсайта iCloud, без да е необходимо да въвеждате двуфакторен код за удостоверяване.

Разберете всичко, което трябва да знаете, за да използвате iCloud

Apple се гордее с простотата, но iCloud продължава да смущава потребителите по целия свят. Без да разберем какво е iCloud, е трудно да се възползваме напълно от услуги като Find My.

Ако сте объркани от облачната услуга на Apple, погледнете тази публикация за важни съвети за iCloud. Ще се почувствате комфортно, като използвате Find My - и всяка друга услуга iCloud - за нула време!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found