Опции на Apple CarPlay за по-стари превозни средства?

Какво е Apple Carplay ?

Информационно-развлекателните системи в автомобила винаги се променят. Carplay на Apple е отговорът на компанията на информационно-развлекателната система в автомобила. Според уебсайта на Apple, CarPlay е по-интелигентен и безопасен начин да използвате вашия iPhone в колата. CarPlay взема нещата, които искате да правите с вашия iPhone по време на шофиране, и ги поставя направо на вградения дисплей на автомобила ви. Можете да получавате упътвания, да осъществявате обаждания, да изпращате и получавате съобщения и да слушате музика, всичко това по начин, който ви позволява да останете фокусирани върху пътя. Просто включете вашия iPhone и тръгнете. 

Carplay разполага с Siri Voice Control. Идеята е, че с помощта на гласови контроли можете да държите ръцете си на волана и пак да се възползвате от виртуалния си асистент. Приложенията за iOS 9 са преосмислени за сценариите Car. Улеснява нещата. Докосвайки бутона за гласово управление на волана, можете да активирате Siri. Ако вашият автомобил е оборудван с контроли на Carplay и сензорен екран, можете да използвате контролите на сензорния екран.

Чрез интегрирането на Carplay можете да накарате Siri да диктува вашите съобщения, да се обажда на вашите контакти и Siri да чете вашите текстове. Настройката също се интегрира безпроблемно с другите ви приложения на Apple, като например използване на GPS и указания. Имайте аудиокниги или подкасти на вашия iPhone. Carplay може да ви ги прочете. Можете също да използвате облачното приложение, за да извлечете най-доброто от вашите подкасти. Siri се представя добре в този случай. Когато отворите Siri, аудиото на автомобила и HVAC системата се изключват автоматично, което осигурява по-добро изживяване.

Apple предоставя ли хардуер Carplay?

Важно е да се отбележи, че Apple не предоставя хардуера за Carplay. Производителят на Auto предлага хардуера, а софтуерът на Apple предоставя услугите за интеграция. Хардуерът на Apple обикновено е много здрав и добре проектиран. В този случай вие сте на милостта на автомобилния производител, което означава, че Carplay опитът в Audi вероятно ще бъде далеч по-различен от този на Chevy Impala. Нещата ще бъдат различни, ако някога Apple пусне своя собствена електрическа кола! Все още можете да проучите и да инвестирате в приличен извънпазарен хардуер на Carplay.

Carplay по същество използва вашия iPhone за предоставяне на услугите. Интерфейсът на сензорния екран на автомобила има някои прилики с този на вашите iOS устройства. Той все още е ориентиран към иконите и можете да видите различните икони в мрежа с четири на две на сензорния екран.

източник: Hyundai

Предизвикателството е, че функцията Carplay се предлага само при по-нови превозни средства от някои от производителите на превозни средства. Ако шофирате по-стар модел превозно средство и все още искате да се възползвате от Carplay, все още има налични опции. Така че карате по-стар Ford - 150 и искате да проучите избора. Ето, вие, фенове на Apple! Има доста опции за резервни части, които можете да разгледате. Ще посочим най-обсъжданите в тази статия.

Актуализация: май 2017 г.

Този месец Pioneer обяви нов мултимедиен приемник NEX In-Dash за 2017 г. с разширена поддръжка на CarPlay. За потребителите, които се интересуват от закупуване на резервно устройство CarPlay, струва си да изчакат новите модели от Pioneer.

Компанията предлага пет нови модела. Моделите с двоен DIN 7 ”LCD AVH-2330NEX и AVH-2300NEX и двойни DIN 6,2” LCD AVH-1330NEX и AVH-1300NEX са създадени да допълнят начина на живот на смартфона на днешния потребител с непрекъсната свързаност и достъп до разнообразни опции за забавление .

Тези нови устройства се отличават с преработен, лесен за използване интерфейс и съвместимост с популярни автомобилни интерфейси и приложения за смартфони като Apple CarPlay®, Android Auto ™ 1 и Waze®, плюс опции за забавление като Bluetooth® поточно предаване на музика и хендсфри повикване, Spotify® и Pandora®

Можете да следвате новите модели на Pioneer, като посетите сайта на компанията NEX.

Най-популярни опции за пазарна игра CarPlay

Ако търсите някои от опциите, които съществуват от известно време, ето няколко, които сме подчертали за вас:

Две от най-добрите алтернативи идват от Pioneer. Да, същият този Pioneer, който ви помогна през 80-те с надстройването на вашите автомобилни стереосистеми до hi-fi CD плейъри. Първият от моделите, предлагани от Pioneer, е

Pioneer AppRadio 4 SPH-DA120 - 6-инчов капацитивен сензорен приемник

Това е един от моделите от висок клас, предлагани от Pioneer, на цена от 450 до 470 долара. Моделът се предлага с 6-инчов сензорен дисплей с висока разделителна способност, вграден Bluetooth за хендсфри разговори и аудио стрийминг и е съвместим с iPhone 5 или по-нова версия. Устройството поддържа функционалност на AppRadio Mode, има MirrorLink и Siri Eyes. Продуктът се доставя с GPS антена и кабелен сноп за Pioneer (това конкретно радио). Ще ви е необходим адаптер за окабеляване, който може да се включи директно във вашата OEM система, без да прерязва жици. Уредът се интегрира много добре с управлението на волана. Устройството също така поддържа музика на Google Play и Amazon Prime. Така че, ако имате главен абонамент, това е чудесна функция. Можете също да закачите задна камера с този уред и да се покажете като опитен паралелен паркинг!Можете да разгледате водоустойчивата висококачествена цветна широкоъгълна камера за ъгъл на гледане с висока разделителна способност, която се прикрепя към задната ви регистрационна табела

Приемник за смартфон Pioneer SPH-DA120 с / 6,2 ″ дисплей Apple CarPlay

Това е малко по-голям екран от Pioneer, който поддържа Apple Carplay. На цена малко по-нисък от предишния модел на $ 454, той има всички интеграционни функции на Apple Carplay с вграден Bluetooth. Той също така има Siri Eyes Free, Android Music Support, Pandora, FLAC Audio Support и екранен достъп до съвместими приложения. Устройството не се предлага със система за резервни камери.

Ако търсите устройство без Apple Carplay, но с добра интеграция за вашите iPhone, можете да разгледате пионера Pioneer AVH270BT Double DIN / BLUETOOTH / DVD / USB / AUX / BASIC С BLUETOOTH автомобилен приемник, който е на умерена цена от $ 187 .

Pioneer предлага и по-голям 7-инчов модел с вграден Carplay, който струва огромните 750 долара. Моделът се предлага с WVGA резистивен сензорен дисплей. Моделът поддържа и функции от Android Auto, Siri Eyes Free, Mirror Link, Aha Radio и Dual zone.

Другите обичайни заподозрени в автомобилните информационно-развлекателни системи също предлагат своите предложения, което ни води до KENWOOD.

 

KenWood eXcelon 

Първото издание на KENWOOD предлага два различни модела, които поддържат Apple Carplay. С размер на екрана 6,95 ", Kenwood DDX990Sосигурява първокласен избор, започващ от $ 749. Kenwood рекламира това като пълнофункционален мултимедиен приемник, който поддържа Apple Carplay и Android Auto. Моделът включва Bluetooth, HD радио и също е готов за Sirius XM. Когато това устройство се различава от това на споменатите по-горе пионерски модели е, че осигурява HDMI вход за пълно огледално отразяване на телефони с Android. Сега, ако сте семейство с разделена лоялност между Android и Apple, това устройство предлага и за двата лагера. За да преминете от телефон с Android към iPhone, всичко, което трябва да направите, е просто да го включите. Не са необходими промени в настройките. Устройството се предлага с резистивен екран, който е висококачествено стъкло върху стъкло с доста добър контраст. Наличният HDMI порт също може да приема вход от Apple TV устройство. Никога не съм изпитвал нужда да гледам видео на екрана на колата си,но хей винаги има опция, ако искам да я използвам.

Другата опция eXcelon, предлагана от Kenwood, е техният модел DDX6902S. Това е малко по-малък по размер 6,2-инчов екран, но по същество има повечето функции, налични на DDX990S. Това е на цена около $ 650.

Kenwood също така предлага модел от среден клас, който поддържа Apple Carplay. Това е Kenwood DDX6702S, 6.2 ”на цена 391 долара. Този модел се предлага с Bluetooth, HD радио и Sirius XM. Устройството разполага и с вграден усилвател, който е оценен на 22 вата RMS. Подобно на моделите от висок клас Kenwood, екранът е тъчскрийн и много бързо можете да интегрирате система за резервни камери.

Не на последно място са предложенията от Alpine. Техният модел Alpine ILX-007 на цена от $ 549 предлага функции за интеграция на Apple Carplay. Този модел разполага със 7 ”LED WGVA дисплей и устройството работи с iPhone 5 и по-нови модели. Устройството обаче не е вградено със сателитно радио и трябва да използвате Aux вход или да използвате приложение на вашия iPhone, за да го получите. Подобно на някои от другите налични устройства, можете да интегрирате това със система за задна камера като Rydeen CM1. Интересното е, че устройството няма вграден Bluetooth.

Какво да очакваме в бъдеще?

Ако Apple смята сериозно да остане в бизнеса с информационно-развлекателни системи в автомобила, ще трябва да направи повече, за да привлече клиенти. В края на 2014 г. Apple подаде патент 8868254, според който Apple Carplay може да отключва или стартира колата, когато се приближавате към автомобила. Идеята не е наистина нова, тъй като други производители на автомобили предоставят тази функция чрез новите дистанционни за автомобили. Другият подаден патент показва възможно използване на 3D камера с CarPlay. Важното е, че Apple търси да разшири възможностите около Carplay. Тъй като електронната интеграция между автомобила и слушалката става безпроблемна в бъдеще, това също ще отвори въпроси за сигурността на системата. Колко лесно или трудно е да проникнете в една от тези настройки. Предполагам, че тъй като iOS е доста сигурна операционна система,това ще затрудни хакерите да нарушават данните във вашата настройка и да крадат лична информация.

Тъй като автомобилната индустрия се насочва към автономните превозни средства, платформите за интеграция в автомобила ще стават все по-важни и ще играят съществена роля в създаването на стойност за клиента, която не се управлява от евтини пластмасови държачи за чаши и други аксесоари от автомобила. производител.

CarPlay струва ли си парите ?

Зависи. Технологията Carplay от Apple съществува само от няколко години. Ако сте свикнали да използвате Siri за голяма част от работата на телефона, като гласово набиране, настройване на напомняния, изготвяне на съобщения и т.н., това определено е избор, който трябва да имате предвид. Ако търсите технологията предимно за просто използване като GPS устройство, за да ви предостави упътвания за шофиране и гласово обаждане, може да искате да преосмислите. Популярни приложения за карти като Waze все още не се поддържат чрез Carplay единици. Освен това цената на тези устройства е доста зашеметяваща, за да започнете, така че ако не сте запален потребител на функциите на iPhone и слушате редовни местни FM канали, може да искате да изчакате, докато се появят по-рентабилни решения.

Някои от устройствата също са на висока цена, тъй като предлагат както Carplay, така и Android Audio. Ако вашето домакинство използва предимно телефони на Apple, тогава нарастващата стойност чрез предлагането на Android се губи, но ако решите да продадете автомобила, може да е ценно да имате както опцията Carplay, така и Android за купувача.

Колко пъти сте шофирали по магистралата, за да видите човека на следващата лента, който изпраща съобщения или използва iPhone, докато шофирате? Безопасността е един от най-важните аспекти, които понякога не сме достатъчно ценни, докато пазаруваме за информационно-развлекателна система. Ако случайно сте този човек, който е на телефона или общува по време на шофиране, това определено трябва да имате предвид.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found