Как да разбера дали случаят ми на AirPods се зарежда безжично?

Извън Apple Watch, линията слушалки AirPods може да е най-голямата от Apple след iPhone. Може би дори оригиналния Mac. Независимо от това, Apple най-накрая пусна някои актуализации в състава, след като оригиналните AirPods бяха пуснати в края на 2016 г. Apple представи безжично зареждане с AirPods 2.

Това отчасти се дължи на очакваното освобождаване на AirPower, което по-късно беше поставено в леглото. Но все пак ни беше предоставена възможността да зареждаме безжично нашите AirPods, без да се притесняваме за кабели.

Какви калъфи на AirPods се зареждат безжично?

Както споменахме по-горе, Apple представи безжично зареждане с 2-ро поколение AirPods. Компанията предлага две различни опции, една с безжична връзка и една без.

Освен това Apple направи възможно закупуването на кутията за безжично зареждане отделно за всеки, който иска да надстрои. Ето случаите за зареждане на AirPods, които ще се зареждат безжично:

  • AirPods с калъф за безжично зареждане (2-ро поколение)
  • Калъф за зареждане на AirPods Pro

Когато дадена компания пусне „Pro“ версия на даден продукт, бихте очаквали тя да има всички звънци и свирки. Точно това получихме с AirPods Pro, тъй като тези слушалки имат спортно безжично зареждане.

Можете ли да зареждате AirPods 1 и 2 безжично?

Краткият отговор тук е, да. Можете да зареждате както първото, така и второто поколение AirPods безжично, с улов. За да направите това, трябва да имате правилния случай на зареждане.

Очевидно първото поколение AirPods не бяха пуснати с безжичен калъф. Междувременно Apple даде възможност на клиента да купува 2-ро поколение AirPods или с кутия за безжично зареждане, или със стандартна версия.

Но с възможно най-добрия ход Apple и партньорските му търговци започнаха да продават отделно кутия за безжично зареждане. Този калъф е съвместим както с 1-во, така и с 2-ро поколение AirPods. Това означава, че оригиналните ви AirPods от 2016 г. най-накрая могат да се зареждат безжично и не е нужно просто да харчите повече, за да надстроите.

Как да разбера дали случаят ми AirPods се зарежда безжично

Ако притежавате калъф за безжично зареждане на AirPods или AirPods Pro, е доста лесно да кажете коя версия имате. В сравнение с оригиналния калъф, сега има малък светодиод в предната част на кутията.

Когато се постави на безжично зарядно устройство, светодиодът ще светне, като ви даде индикация дали се зарежда или не. Разбира се, ще трябва да се уверите, че имате съвместимо с Qi безжично зарядно устройство, което сега се намира навсякъде.

След като кутията на AirPods бъде оставена на зарядната заря, предният светодиод ще се включи за няколко секунди. Това ви уведомява, че кутията всъщност се зарежда, преди да изключите светодиода.

В различни доклади изглежда, че случаят AirPods ще изисква поне час зареждане. Има и други, които заявяват, че ще отнеме малко повече време да се зарежда безжично, преди да достигне 100%. Независимо от това, кабелното зареждане винаги ще бъде по-бързо от безжичното.

Какво да направите, ако вашият калъф AirPods не се зарежда безжично?

В случай, че се приберете у дома, хвърлете кутията на AirPods върху зарядното и нищо не се случи, има няколко неща, които трябва да проверите.

  • Корпусът правилно ли е подравнен в центъра на подложката за зареждане? - Това е най-често, тъй като някои подложки за зареждане могат да бъдат фини и няма да се зареждат безжично, ако кутията не е поставена правилно.
  • Сигурни ли сте, че е трябвало да бъдат таксувани? - От време на време може да си помислите, че вашият калъф трябва да бъде таксуван, но случаят AirPods е доста добър при запазване на заряд и дори след ден или два без употреба, калъфът ще запази заряда си.
  • Включено ли е моето безжично зарядно устройство? - Друг често срещан проблем е, че или кабелът, идващ в подложката за зареждане, или кабелът, водещ към брадавицата на стената, е хлабав. Проверете още веднъж връзката и опитайте отново да заредите кутията на AirPods.

Ако сте проверили всичко и вашият калъф AirPods все още не се зарежда, има две опции. Първият е да проверите два пъти безжичното си зарядно и да видите дали има още едно наоколо. Включете и поставете кутията върху зарядното устройство и сменете старата, ако вече не работи.

Обърнете се към Apple, за да получите резервен калъф за безжично зареждане. Ако сте изчерпали всички други опции, проблемът може да е във вашия случай на зареждане. Обърнете се към поддръжката на Apple чрез функцията за чат на страницата за поддръжка. Ако е в гаранция и няма повреда от вода, можете да получите чисто нов калъф. В случай, че нямате гаранция или има доказателства за вода, може да се наложи да закупите нов калъф изцяло.

Заключение

AirPods са абсолютно феноменални. Това е още по-вярно с пускането на AirPods Pro, но дори версията от 2-ро поколение все още е страхотна. С безжичното зареждане няма да се притеснявате дали ще намерите правилния кабел или нещо друго. Просто поставете AirPods върху подложката за зареждане и го вземете малко по-късно.

Ако имате някакви въпроси относно AirPods, кутии за зареждане или искате някои препоръки за зареждане, уведомете ни. Ще се радваме да предложим някои предложения или да помогнем, ако има някакви продължителни проблеми.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found