Какво е новото с Apple Music в iOS 13

iOS 13 е може би най-голямото надграждане на мобилния софтуер на Apple от години. Има толкова много нови промени, функции и надстройки, че може да е трудно да ги намерите всички.

Един такъв пример е Apple Music. Приложението не получи твърде много време на екрана на WWDC '19, но Apple интегрира доста промени в приложението. Взехме време да намерим „най-добрите“ функции и ще споделим как те ще повлияят на вашето изживяване.

Тъмен режим навсякъде

Това е функция, за която потребителите настояват и най-накрая е тук. Във всички iOS 13 и iPadOS вече има общосистемен тъмен режим. Това включва много от любимите ви приложения, заедно с Apple Music.

Вместо да бъдете заслепени от всички бели фонове, можете да превключвате Тъмния режим и всичко да изглежда по-добре. Освен това, с активиран тъмен режим, това теоретично би трябвало да подобри живота на батерията, тъй като не се използват толкова много пиксели с OLED дисплеите.

Дублирани песни с плейлисти

Живеем на нашите мобилни устройства и същото може да се каже и за нашите музикални библиотеки. Apple Music е един от лидерите в бранша като стрийминг платформа, тъй като можете лесно да създадете вашата персонализирана библиотека от плейлисти.

В миналото би било разочароващо да преминете и да създадете дълъг плейлист, само за да откриете, че сте добавили дублирани песни. С Apple Music в iOS 13 това вече няма да е проблем, тъй като приложението ще изведе предупредителен диалогов прозорец, обясняващ, че песента вече е добавена към текущия плейлист.

Разбъркайте и повторете опциите

По някаква причина Apple обича да си играе с бутоните Разбъркване и Повторение в приложението Музика. В iOS 12 това беше направено чрез плъзгане нагоре от възпроизвежданата песен и докосване на бутоните Разбъркване или Повтаряне.

С iOS 13 това отново се промени, тъй като трябва да се насочите към опашката за какъвто и да е плейлист, който се възпроизвежда. В долната част на екрана „Сега се възпроизвежда“ докоснете „Бутон Напред“. Оттук ще видите списък с песни, а под „Up Next“ бутоните за разбъркване и повторение са тук.

Персонализирани менюта

Друга голяма актуализация с iOS 13 дойде в Share Sheet, която предоставя набор от действия, които могат да бъдат предприети. Те могат да се персонализират според приложението, включително Apple Music.

Когато използвате Музика, докоснете и задръжте върху песен и ще получите множество опции. Превъртете до долу, докоснете бутона „Редактиране на действия“ и персонализирайте вашия лист за споделяне с най-полезните действия за вас.

Текстове на живо

Независимо дали става въпрос за караоке вечер или просто обичате да научавате текстове, Apple Music в iOS 13 има страхотна нова функция. Текстовете на живо са тук и текстовете ще се превъртат, докато музиката свири, така че да можете да спрете да се връзвате.

За да получите достъп до това, докоснете бутона Lyrics в долната част на екрана Now Playing и екранът ще бъде поет. Все още ще имате достъп до вашите музикални контроли, но текущите текстове ще бъдат акценти. Освен това, ако искате да преминете към определен раздел, докоснете думите и песента ще скочи дотам.

Следваща опашка

Заедно с избора на разбъркване и повторение, Up Next Queue е болезнено място за Apple. С iOS 13 нещата се променят отново, тъй като ще е необходимо само едно докосване, за да видите опашката от песни.

Потребителите вече могат да пренареждат тези песни, като ги натискат и задържат. Или използвайте действията за споделяне на лист, за да добавите бързо песни към опашката си Up Next. Сега просто се нуждаем от бутона „Изчистване на всички“, за да се върнем и наистина ще работим.

Радио на живо с iOS 13

Вече можете да възпроизвеждате радио на живо с iOS 13 (въпреки че функцията беше достъпна в селективни региони на iOS 12). Най-добрият начин за достъп до радио на живо на вашия iPhone е чрез Siri. Ето подробна статия с инструкции, която нашите приятели от Digital Trends обхващат тази функция.

Заключение

Всички промени в Apple Music най-накрая ме накараха да се отдалеча от Spotify. Ясно е, че Apple се опитва да поеме Spotify директно и тези промени ще помогнат в процеса.

Уведомете ни какви са вашите любими промени с Apple Music в iOS 13. Също така прозвучайте и ни изпратете няколко връзки към любимите ви плейлисти в Apple Music, защото винаги търсим нова музика, която да слушаме.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found