Ново ръководство за потребителя на iPad: iPad 101, Основи на iPad - Apple Toolbox

Честито! Закупили сте първия си iPad. За много нови потребители на iPad прости неща като намиране / инсталиране / изтриване на приложения или просто изключване и включване на iPad могат да бъдат трудни. Когато за първи път включите устройството си, много лесен процес ще ви насочи към настройването на вашия iPad. След това вашият iPad е готов за употреба. Ето просто ръководство за започване и няколко съвета за iPad, които ще ви помогнат да научите основите на използването на вашия iPad.

Ай Пад

IPad е широко смятан за най-добрия таблетен компютър на пазара. Според Apple, iPad „е вълшебен прозорец, в който нищо не се намира между вас и това, което обичате“. IPad се управлява от мултитъч екран и виртуална екранна клавиатура. Повечето навигации на iPad се извършват с прости команди за докосване, като например стартиране на приложение.

Външни бутони

Как да изключите и включите вашия iPad: Можете да изключите своя iPad, като натиснете и задържите бутона за заспиване / събуждане за няколко секунди, докато се появи червеният плъзгач „плъзгане за изключване“ и след това да използвате екранната функция Slide, и iPad ще се изключи. За да рестартирате устройството си, просто натиснете и задръжте бутона Sleep / Wake, докато не видите логото на Apple.

Авторско право на изображението Apple Inc.

Как да нулирате устройството си: За да нулирате устройството си, просто натиснете и задръжте едновременно бутоните за заспиване / събуждане и бутона Начало за поне десет секунди (игнорирайте лентата Slide to Power Off), докато не видите логото на Apple. Имайте предвид, че много рядко ще е необходимо нулиране. Нулирайте устройството си твърдо само ако имате проблеми с вашето iOS устройство (например iPad не реагира).

Свързани:

  • iPad замръзна, не отговаря, как да се поправи

Страничният превключвател на iPad може да се използва или за заключване на ориентацията на екрана, или за заглушаване на звуците на iPad (музиката, подкастите, филмите, видеоклиповете и телевизионните предавания не се заглушават.). Ориентацията на дисплея на iPad автоматично се променя в зависимост от това как държите телефона си. Много приложения за iPad ви позволяват да преглеждате екрана в портретна или хоризонтална ориентация. Завъртете iPad и дисплеят също се завърта, като автоматично коригира изгледа, за да отговаря на новата ориентация на екрана. Автоматичната смяна на ориентация пейзаж-портрет обаче може да досажда в определени ситуации, например, когато четете в леглото.

За да промените функцията на страничния превключвател, докоснете Settings> General и изберете Lock Rotation или Mute. Ако зададете тази настройка да заглуши, активирате заключването на завъртането, като щракнете двукратно върху бутона за начало, за да се покажат наскоро използваните приложения, след това плъзнете отляво надясно и докоснете бутона Заключване на завъртането на екрана. Ако го зададете на Lock Rotation, активирате без звук, като щракнете двукратно върху бутона за начало, след което докоснете бутона за заглушаване.

Свързани:

  • Въртенето на iPad ми е заключено вертикално и не мога да отключа въртенето, как да разреша това?

Бутонът за начало е като бутон „върнете се вкъщи“ и се използва за (A) събуждане на iPad, когато той спи. (B) се върнете на началния екран, когато сте в някое приложение (приложение). (C) изведете лентата за многозадачност и (D) излезте, когато изтривате / организирате приложения.

Приложения: Какво представляват приложенията - Определение на приложенията

Приложение (или приложение) е софтуер, проектиран да работи на устройства с iOS (като iPad, iPod, iPhone и Mac). Те са достъпни чрез Apple App Store. Някои приложения са безплатни, докато други имат цена. Платените приложения обикновено попадат някъде в диапазона от 0,99 $ до 9,99 $ ценови диапазон. Безплатните приложения обикновено съдържат някаква реклама, вградена в програмата. IPad се предлага с различни вградени приложения, включително, но не само, Safari за сърфиране в интернет, Mail за изпращане и получаване на имейли, Photos за организиране на вашите файлове с изображения, FaceTime за видеообаждане и Messages за изпращане и получаване на кратки съобщения . Други компилации в приложенията са YouTube, Music, iTunes, App Store, iBooks, Maps, Notes, Calendar, Game Center, Videos и Camera.

Как да намерите приложения

С над 40 000 приложения за iPad намирането на най-доброто за това, което искате, може да бъде трудно. Можете просто да търсите в Google за намиране на приложения. Но Google не винаги може да даде най-добри резултати. Друг начин е просто да търсите директно в App Store. Просто докоснете иконата на App Store, където можете да сортирате и намирате приложения по категории, популярност и потребителски оценки.

За да закупите / инсталирате приложение, докоснете сивия бутон с цената върху него (или където пише Безплатно). След това вашият iPad ще поиска вашия Apple ID и парола. Ако нямате Apple ID, можете да създадете такъв тук.

След като изтеглите приложението, на екрана ще се появи нова икона за приложението, за да можете да го стартирате, като докоснете иконата.

Свързани:

  • Приложението не се изтегля / инсталира в „Изчаква се ...” или „Зарежда се ...”
  • Приложението не работи: Как да отстраните проблема с вашето приложение, закупено от App Store

Многозадачност на iPad

Многозадачността е функция на iOS, която позволява на приложенията да работят във фонов режим, докато използвате друго приложение. Можете да превключвате между приложения по всяко време. За да направите това, щракнете двукратно върху бутона за начало и главният екран ще се изплъзне от пътя за отваряне на наскоро използвани приложения. Многозадачността също означава, че излизането от приложение чрез натискане на бутона за начало не затваря приложението. Ако искате да затворите напълно приложение по различни причини (напр. Приложението не реагира), щракнете два пъти бутона Начало, след това докоснете и задръжте приложение, което искате да затворите, докато не се размърда, след което докоснете минуса (-), за да го затворите.

Как да изтриете / организирате приложения

Ако имате много приложения, ще имате няколко екрана; можете да навигирате между екрани, като плъзнете пръста си по iPad. Може да искате да организирате приложенията си в папки или да ги преместите само по някаква причина. За да преместите приложения, докоснете и задръжте пръста си върху иконата на приложението, която искате да преместите, докато всички икони на екрана започнат да се разклащат. След това можете да преместите иконите на приложението с пръст, като го плъзнете до желаното от вас място. Можете също така да създадете папки за поместване на групи приложения (например игри, финансови, новини и т.н.). За да направите това, докоснете и задръжте всяко приложение; когато се размърдат, плъзнете една икона на приложение върху друга, за да създадете папка.

За да премахнете приложение от вашия iPad, просто докоснете и задръжте приложение, от което искате да се отървете, докато иконите не започнат да мърдат; ще видите малко X. Докоснете този X и когато бъдете подканени, докоснете Delete. Ако не виждате малкия X, вероятно защото изтриването на приложения на вашия iPad е ограничено. Освен това, тъй като премахването на приложения е толкова лесно, може да искате да ограничите изтриването на приложения, особено ако споделяте устройството си с децата си. Моля, вижте тази статия за повече информация. Освен това не можете да изтривате вградени приложения (те няма да имат „x“), които са инсталирани на вашия iPad; което включва Safari, iTunes, App Store, Photos и др.

Също така е важно да се спомене, че след като изтриете дадено приложение, пак можете да го изтеглите отново, което означава, че не е необходимо да купувате повторно. Моля, вижте тази статия.

Когато приключите с организирането на приложенията си за iPad, спрете разместването, като щракнете върху бутона за начало.

Батерия и зареждане на вашия iPad

Напълно зареден iPad означава около десет часа употреба. Можете да подобрите живота на батерията на iPad и живота на батерията, като следвате прости съвети. Моля, вижте тази статия за повече информация. Също така обърнете внимание, че свързването на вашия iPad към компютъра чрез USB може да не зарежда iPad, защото компютърът ви може да не осигурява достатъчно енергия за зареждане на устройството, освен ако няма USB порт с висока мощност.

Свързани:

  • iPhone / iPad губи заряд, докато е включен

Актуализиране на вашия iOS софтуер

С всяко издание на iOS Apple въвежда нови функции. Така че може да искате да актуализирате вашия iOS софтуер. За да направите това, просто докоснете Настройки> Общи> Актуализация на софтуера . IPad ще проверява за актуализации и ако има такава, можете да го изтеглите автоматично.

Свързани:

  • iPad Отстраняване на неизправности, Как да решим проблемите си с iPad
  • iPad работи бавно? Как да ускорим бавен iPad
  • Как правилно да поддържате своите iOS устройства: iPad, iPhone и iPod

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found