iPhone не се зарежда? Проблеми с порта за мълния? Поправете

Вашият iPhone не се зарежда ли? Когато наскоро открих, че това се случва с любимия ми iPhone, не беше предизвикателство; беше криза! И се нуждаеше от незабавно внимание. Имам предвид СЕГА.

Ако сте нещо като мен, използвате iDevice през цялото време. Моят iPhone (а често и iPad) почти отива навсякъде, където се намирам, пътувайки наоколо с портмонета, джобове, различни чанти и якета и, разбира се, в ръцете си. Става доста тренировка!

Но всичко това пътуване си има цена. И нашите iDevices, както много неща, се разпадат и започват да показват признаци на износване. Един от най-честите проблеми, за които чуваме в Apple ToolBox, са проблеми с iDevices и най-вече iPhone, които не се зареждат през порта за мълния.

Историята

Ако сте от нещастните iFolks, които изпитват проблеми с зареждането на вашия iPhone, iPad или друг iDevice с помощта на вашия мълниезащитен кабел, не сте сами. Всъщност наскоро изживях този проблем сам след дълго пътуване през уикенда до Вегас с моите приятелки, моя iPhone и много от всички най-големи.

Нека просто кажем какво се случва във Вегас, по-добре да останем във Вегас. Моят iPhone със сигурност имаше своя дял от забавление, като се предаваше от човек на човек и от джоб до джоб за селфита и други снимки, които просто НЕ бих искал да запомня. Както и да е, след като се прибрах вкъщи, веднага включих iPhone за презареждане, докато дълго подремвах за презареждането си. След като се събудих, бързо открих, че iPhoneът ми няма да се събуди, защото изобщо не се зарежда дори след 5+ часа, включен в стената. Какво по дяволите?

Е, оказва се, че всички тези късни нощни дейности доведоха до много мръсен мълниеприемник на моя iPhone. Така че, когато включих зарядното устройство в iPhone, контактът просто не се случваше между кабела и порта за осветление. И когато няма контакт, няма зареждане.

Симптомите на iPhone не се зарежда

За мен iPhone просто изобщо не би зареждал. Но други читатели съобщават, че техните iPhone или iDevices се свързват периодично - понякога се зареждат, понякога не се зареждат и понякога дори показват, че се зарежда, когато наистина не се зарежда изобщо. iFolks, които имат този проблем, често получават автентичното кабелно съобщение, което се появява на техните iDevices при включване.

Други пък се сблъскват с прогресивно по-лоши проблеми, когато се включат в порта за мълния за зареждане. Отначало може да имат успех, като мърдат кабела вътре в порта. Други откриват, че поставянето на iDevice и кабела под определени ъгли им осигурява връзка. Накратко, iFolks използват различни творчески бъркотии около маневри, които помагат, но обикновено са много временни, често работят само веднъж. Както и да го нарежете, това е влудяващо и разочароващо, когато вашият iPhone или iDevice няма да се зарежда!

Решението (ята) за iPhone не се зарежда

Така че, ако като мен вашият iPhone не зарежда, има няколко неща, които трябва да направите, преди да изхвърлите нещото през прозореца (или по-лошо, да платите за посещение или замяна на част с поддръжка на Apple.) резултат от запушване на порта за осветление. Подобно на вече несъществуващия жак за слушалки, светкавичният порт има тенденция да събира власинки, прах и други отломки от джоба ви, дамската ви чанта или където и да ги съхранявате.

И обикновено не е много очевидно. Портът за мълния е доста малък и с просто око не изглежда много повече от тъмна дупка. Така че нещата често блокират нашето пристанище, без дори да осъзнаваме това, докато неизбежното пристигне и нашите iDevices не се зареждат.

Друга често срещана причина е леката корозия, която се появява на контактите от ежедневно излагане на влага (тя е във въздуха - така че не можете да направите много за това.) Целият въздух съдържа влага - някои климати повече, а някои климати по-малко, обикновено наричани като влажност или водна пара. Както и да е, с течение на времето тази влага води до тънък слой корозия върху метални повърхности, включително контактите на мълниеприемника на iDevice.

Добрата новина е, че портът за осветление е доста лесен за почистване. Просто не забравяйте да продължите внимателно и да използвате правилните инструменти и техники.

Продължавайте внимателно

Преди да извикате вътрешния си г-н Clean, направете бърз контролен списък за състоянието на вашето зарядно устройство. Уверете се, че мълниеносният ви кабел не е изтъркан, прегънат или дори дъвчен. Ако е, заменете с нов кабел и вижте дали това ще реши проблемите ви с зареждането.

И ако е налично, опитайте с друг кабел за зареждане. За най-добри резултати се уверете, че вашите мълниезащитни кабели са сертифицирани от Apple. Тези сертифицирани кабели работят най-добре с вашите продукти на Apple.

Ако зареждате през компютъра си, опитайте да заредите със зарядното устройство, включено в стената, и вижте дали вашият iPhone или други iDevices се зареждат. Понякога на USB портовете на нашите компютри липсва мощност за пълно зареждане на нашите iDevices.

И накрая, опитайте друго зарядно устройство и вижте дали проблемът е вашият зарядно устройство. Ако нямате допълнително зарядно устройство, попитайте член на семейството, приятел, съсед или дори посетете магазин за ябълки или дистрибутор.

Почистване на осветителния ви порт

Първо, очевидното, но задължително твърдение: изключете вашия iPhone, преди да започнете някоя от стъпките за почистване по-долу!  И имайте предвид, че когато включите мъжкия съединител в мълниеприемника, влакната или прахът могат да се уплътнят отзад. Така че, въпреки че може да не видите нищо в мълниеносния отвор, шансовете са, че отзад има слепени и уплътнени мръсотия и власинки.

За подозирана корозия

 • Изключете, след това повторно включете мълниезащитния кабел многократно (поне 7-8 пъти)
  • полира корозията
 • Използвайте електрически почистващ препарат за контакти
  • Премахва маслото, замърсяванията и корозията
  • Напръскайте върху Q-Tip и след това поставете Q-Tip внимателно в порта за мълния или първо почистете щепсела на кабела и след това поставете почистения щепсел в контакта и го преместете, за да почистите порта на iDevice
   • НЕ пръскайте директно в отвора за мълния
    • Натискът от електронните контактни почистващи средства може да причини повреда на близките части (като микрофони)
  • Почистете всички контакти, на кабела и на iDevice
  • Позволява; те преди употреба (поне 30 секунди)

За прах, мръсотия и отломки

 1. Изстържете вътрешността на порта с пластмасова или дървена клечка за зъби, неизползвана четка с грим от найлон или нещо подобно
  1. Премахва по-голямата част от вашите мастни натрупвания на власинки, отломки и прах
  2. Ако е възможно, обръснете дървена клечка за зъби леко с остър нож, така че да е много тънка
 2. Проверете дълбоко в порта с фенерче и лупа, ако има такива
  1. Потърсете замърсявания в ъглите и в дъното
   1.  Ако ъглите или дъното все още са мръсни, използвайте кламер или друга силна сонда (като зъбни конци или междузъбни четки) и внимателно изстържете мръсотията, за да се извадите и отстраните
 3. Напръскайте вашия гръмоотвод с малко сгъстен въздух в консерва
 4. Използвайте Q-Tip, потопен в спирт и го поставете в порта
  1.  Внимателно почистете вътре в порта
 5. Поставете малко хирургическа марля или парче кърпа за почистване на екрана върху порта и го натиснете с помощта на главата на мълниевия кабел
  1. Марлята или кърпата улавят мръсотията и мръсотията, запушвайки вътрешността на порта

Не забравяйте винаги да оставяте минута или две за изсъхване на пристанището, когато използвате консервиран въздух или алкохол. Те са проектирани да се изпаряват бързо, но най-добрата практика е да изчакате малко преди да се върнете към употреба.

След като почистването приключи, включете iDevice, включете вашия мълниепровод и вижте дали вашето устройство започва да се зарежда.

За повече съвети за почистване вижте нашата статия за поправяне на iPhone, заклещен в режим на слушалки.

Все още не се зарежда?

Когато вашият iPhone продължава да не се зарежда, проверете дали кабелът и зарядното устройство работят с друг iDevice. Ако го направят, извършете хардуерно нулиране, като задържите бутона за начало или бутона за намаляване на силата на звука и натиснете бутона за захранване, като отпуснете, когато се появи логото на ябълката. В ситуации, в които вашият iPhone все още не се зарежда, почистете отново и извършете друго твърдо нулиране.

Понякога, когато все още сте закъсали с iPhone, който не се зарежда, проверете дали в момента сте регистриран в AppleCare и ако е така, свържете се с Apple за поддръжка. Ако не е обхванато от AppleCare, помислете за DYI ремонт и подмяна на мълниевия съединител сами.

Заседнали сте в режим на слушалки?

Вижте нашето видео!

Опаковане

Откриването на това, че нашите iDevices не са обичайните за себе си е много разочароващо. Нашите iPhone са толкова голяма част от нас, че отиват там, където отиваме и помагат да направим живота си по-лесен, по-богат и, надяваме се, по-добър. Включването и зареждането е втора природа. Ние дори не мислим за това, освен когато трябва да мислим за това, т.е. когато проклетото нещо не работи.

Ако установите, че вашият iPhone или друг iDevice просто не се зарежда или показва много периодично поведение на зареждане, надяваме се горните съвети да върнат вас и вашия iPhone или iDevice отново в релси. Продължавайки напред, опитайте и дайте на вашия iPhone добър чист от време на време. Така че, когато прекарате пръст, почистете всички тези пръстови отпечатъци, вземете избрания инструмент за почистване и дайте на вашия мълниеотвод бърза прах за поддръжка. Мислете за това като за превантивна грижа. Унция превенция струва половин килограм лек - или в случая с нашите iDevices много британски лири стерлинги (или египетски, ливански или избраната от вас държава) от Apple Care.

За щастие в повечето случаи решението е да почистите връзките както на порта на iPhone, така и на кабела за зареждане. Това е толкова просто!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found