Водоустойчиви ли са моделите iPhone SE или 11, iPhone X, XS, XR или iPhone 8?

Не. Вашите модели iPhone SE и 11 (11/11 Pro / 11 Pro Max), вашите iPhone X Series XS / XS Max / XR / X) и iPhone 8/8 Plus не са водоустойчиви.

Най-новият iPhone 2020 на SE официално е по-водоустойчив от първото поколение iPhone SE. В тестове Apple оценява SE като IP67 (максимална дълбочина от 1 метър до 30 минути) съгласно IEC стандарт 60529.

А моделите iPhone 11 Pro от 2019 г. включват допълнителна водоустойчивост до 4 метра със стандарта IP68 IEC 60529 в сравнение с iPhone моделите от 2018 г. (XS и XS Max), които имат водоустойчивост до 2 метра.

iPhone 11 Pro и Pro Max имат рейтинг IP68 с максимална дълбочина от 4 метра до 30 минути

За разлика от Apple Watch (за модели от серия 2 и по-нови), моделите на iPhone не са водоустойчиви и не можете да плувате или да правите други водни спортове с такъв.

iPhone обаче са водоустойчиви (до известна степен).

Каква е разликата между водоустойчив или водоустойчив на iPhone?

С IP рейтинг от IP68, Apple проектира iPhone 11 Pro и Pro Max да бъдат водоустойчиви в ситуации, когато са потопени не по-дълбоко от 4 метра или около 12 фута във вода за 30 минути или по-малко.

За iPhone 11 и моделите XS / XS Max тази водоустойчивост е намалена наполовина с максимална дълбочина от 2 метра до 30 минути.

IPhone SE (второ поколение), iPhone 7 и 8, iPhone XR и оригиналният iPhone X са с рейтинг IP67 по IEC стандарт 60529 с максимална дълбочина от 1 метър за до 30 минути.

Разглеждайки техническите спецификации за тези модели iPhone, ще намерите малка бележка под линия, която извиква подробностите за това.

Според отказа от отговорност на Apple чрез бележката под линия на новата страница с технически спецификации на iPhone 11:

iPhone 8, iPhone SE, iPhone XS / XR, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max и iPhone 11 са устойчиви на пръски, вода и прах и са тествани при контролирани лабораторни условия

Устойчивостта на пръски, вода и прах не са постоянни условия и устойчивостта може да намалее в резултат на нормалното износване.

Не се опитвайте да зареждате мокър iPhone; вижте ръководството за потребителя за инструкции за почистване и сушене. Течни повреди, които не са покрити от гаранцията.

Apple изброява подобни отказ от отговорност за моделите iPhone XS, XR, оригиналните X и iPhone 8.

Има ли iPhone, който е водоустойчив?

Понастоящем няма модел iPhone, който да е водоустойчив до такава степен, че да можете да вземете телефона със себе си, когато плувате, сърфирате или участвате в други видове водни дейности.

Apple Watch (Series 2 и по-нови) е единственият iDevice, който е водоустойчив и водоустойчив за всички видове забавления на водна основа!

iPhone са водоустойчиви, НЕ водоустойчиви (като Apple Watch.)

И така, как моят iPhone 11, SE, 7/8 или X Series е водоустойчив?

Това означава, че вашият iPhone 11, SE или iPhone XS / XR / X / 8 няма да се повреди, ако е изложен на малко пръскане на дъжд, докато сте в движение.

По същия начин, ако случайно сте го пуснали в тоалетната или сте изпръскали малко бира, трябва да сте добре. Вашият iPhone вероятно не е трайно повреден.

AppleCare + не покрива щети от течности !!

Дори и с IP рейтинг, Apple НЕ гарантира, че вашият iPhone оцелява, ако е потопен във вода или подобна течност.

Нека повторим това! Apple не покрива  щетите от течности в гаранцията на вашия телефон.  

Apple ясно заявява, че услугата за щети от течности не се покрива от Едногодишната ограничена гаранция на Apple или разширената гаранционна програма на Apple Care.

Така че не рискувайте - дръжте iPhone безопасно далеч от вода и други течности.

Погледнете индикатора за щети от вода

Вие (и служителите на Apple) можете да разберете дали вашият iPhone има повреда от вода или течност, като проверите индикатора за контакт с течност или LCI отстрани на вашия iPhone. Обикновено е точно в слота за SIM.

Ако вашият iPhone е бил в контакт с течност, LCI става червен. Ако е бяло или сребристо, добри новини! Телефонът ви няма повреда от вода!

Няма Apple заблуда!

Ако донесете iPhone, повреден от вода, и Apple Tech види, че вашият LCI е червен, те няма да го поправят или подменят съгласно вашата активна гаранция.

Искате ли да занесете iPhone на плажа или басейна?

Ако искате да занесете своя iPhone до басейна или плажа, препоръчваме да го запечатате във водоустойчив (и пясъчен) калъф или торбичка. 

Преди да закупите какъвто и да е случай, проверете потребителските рецензии, за да се уверите, че продуктът е работил според очакванията. Тъй като Apple няма да гарантира водоустойчивост на iPhone чрез своята AppleCare + гаранция, най-добре е да сте сигурни, че закупеният от вас продукт работи!

Може ли iPhone да ми се намокри?

Да, вашият iPhone може да се справи с малко вода или течност - просто не много и със сигурност НЕ за продължителни периоди от време.

Така че, ако ви хване дъждовна буря, случайно изпуснете iPhone в локва или басейн с вода или дори в мивката или тоалетната, трябва да е наред.

Какво да правя, когато iPhone се намокри?

Ако новият ви iPhone се намокри, не го изключвайте. Вместо това вземете кърпа (или каквото и да е абсорбиращо) и го избършете чисто и сухо. Микрофибърните кърпи работят най-добре, тъй като буквално извличат вода навън.

Ако използвате нещо като Kleenex или кърпичка, която има тенденция да се разпада, бъдете с повишено внимание. Не искате парчета от материала да се заклещват в шевовете или отворените портове, като вашия Lightning порт или жак за слушалки (ако имате такъв!)

След това изчакайте, докато изсъхне, преди да поставите устройството си на безжичното зарядно устройство или да го изключите или включите. Оставете го да изсъхне напълно.

Не си падайте по торбата с оризов трик - той не работи и дори може да повреди телефона ви.

Не забравяйте, че Apple iPhone са водоустойчиви, но не и водоустойчиви !! 

Как Apple Watch е водоустойчив? 

Дори Apple Watch има определени ограничения, когато го използва за тренировка по плуване.

Apple Watch Series 5-3 има рейтинг на водоустойчивост 50 метра съгласно стандарт ISO 22810: 2010.

Този рейтинг означава, че трябва да използвате САМО Apple Watch за дейности с  плитки води, като плуване в басейн или океан.

Въпреки това, Apple Watch Серия 5/4/3 не трябва да се използва за гмуркане, водни ски, или други дейности, свързани с висока скорост на водата или потапяне под дълбочина плитка.

Какво означава рейтингът IP68 и IP67 на iPhone?

В IP68 или 67 цифрата 6 означава устойчивост на прах, а 8 или 7 или последната цифра е от значение за свойствата на водоустойчивост.

Според IEC (Международна електротехническа комисия)

Клас 8 означава, че устройството е защитено от потапяне във вода с дълбочина над 1 метър, като производителят посочва точната дълбочина - в този случай максимална дълбочина от 2 метра за до 30 минути.

И оценка 7 гарантира, че устройството е защитено от потапяне във вода с дълбочина до 1 метър (или 3,3 фута) за до 30 минути.

Как водоустойчивостта на Apple се сравнява със Samsung?

Телефоните на Samsung имат хидрофобни покрития. Тази технология е нова функция на телефоните Samsung, тъй като Samsung подписа споразумение с ORNL за предоставяне на това специално покритие, което може „активно да отменя течността“. 

Това специално покритие прави телефоните на Samsung малко по-водоустойчиви от iPhone, но не изцяло водоустойчиви.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found