Как да преглеждам iCloud снимки на iPhone

Появата на телефони с камера означава, че правим повече снимки от всякога. Но толкова много снимки не могат да се поберат на едно устройство, затова трябва да знаете как да преглеждате iCloud снимки на iPhone.

Услугата iCloud на Apple променя живота. Много потребители се борят да се справят с облачното съхранение, но вероятно се радват на предимствата му всеки ден. iCloud извършва множество безценни услуги зад кулисите.

Той синхронизира важни данни между нашите устройства: контакти, календари, напомняния, бележки и др. Той архивира файлове, приложения, съобщения и други данни - което улеснява надстройването или подмяната на нашите устройства.

iCloud Photo Library синхронизира снимки на всички ваши устройства

А с iCloud Photo Library той поддържа пълна колекция от наши снимки онлайн, достъпни отвсякъде

  • iCloud Photo Library съчетава снимки от всички ваши устройства на Apple в една библиотека, като ги качва в iCloud за отдалечен достъп
  • Това означава, че снимка, направена на вашия iPad, е достъпна на вашия Apple TV. Или снимки, внесени от цифров фотоапарат на вашия MacBook, се изтеглят на вашия iPhone

За повече информация относно iCloud Photos вижте статията ни „Окончателното ръководство за iCloud Photos през 2019 г.“ (задължителен ресурс)

И ако още не сте, разгледайте тази публикация, обясняваща повече за iCloud Photo Library и защо е безценен инструмент за защита на вашите спомени. Той също така ви показва как да включите iCloud Photo Library и да започнете да се възползвате веднага.

След като съхраните всичките си снимки в облака, трябва да знаете как да преглеждате iCloud снимки на iPhone? Ето за какво е тази публикация и не се притеснявайте: отговорът е доста прост.

Използвайте приложението Photos

Приложението Photos на iPhone винаги е било мястото за повторно посещение на спомените. Това не се променя с включена iCloud Photo Library. Стартирайте приложението Photos, за да видите iCloud снимки на iPhone. Ще откриете, че вашата актуална iCloud Photo Library е готова и чака.

Всички промени, направени във вашата библиотека със снимки на едно устройство, се отразяват във всички останали. Това е вярно, независимо дали редактирате отделни снимки или създавате нови албуми.

Това означава, че трябва да бъдете особено внимателни, когато изтривате снимки - не искате да ги загубите окончателно.

Какво да направите, ако липсват снимки

Случвало ли ви се е да се похвалите със страхотна снимка, която сте направили, само за да не успеете да откриете, че липсва в библиотеката ви? С iCloud Photo Library, което може да се случи по няколко различни причини. В началото може да е плашещо - страхът, че снимка веднъж в живота е загубена. За щастие това е рядко. Ето няколко неща, които да опитате, ако липсват снимки от вашата библиотека за снимки iCloud.

1. Изчакайте качването да приключи

Най-честата причина снимките да липсват е, че не са приключили с качването в iCloud. Посетете отново оригиналното устройство, на което сте направили снимката, за да видите дали все още е там. Ако е така, можете да бъдете сигурни, че не е загубено - просто трябва да го качите в iCloud.

Това е автоматичен процес, който вашето устройство ще завърши винаги, когато има достатъчно заряд на батерията и Wi-Fi връзка. В долната част на приложението Снимки трябва да намерите съобщение, което ви информира за всички снимки, които чакат да се качат. Тук може да успеете да ги подканите да действат с риск от изтощаване на батерията. Или поддържайте iPhone свързан към захранване и Wi-Fi през нощта. Снимките трябва да бъдат качени до сутринта.

Проверете колко снимки се нуждаят от качване от приложението Снимки

Обикновено това е просто случай на изчакване устройството ви да направи своето. След като изображенията са в iCloud, те ще бъдат достъпни и на всички останали устройства.

2. Тествайте вашата интернет връзка с iPhone

Ако вашите снимки определено са в iCloud - проверявате, като преглеждате пълната си библиотека за снимки iCloud онлайн - но те не са на вашия iPhone, може да се наложи да тествате вашата интернет връзка.

За да преглеждате iCloud снимки на iPhone, имате нужда от интернет връзка, за да изтеглите всички нови изображения, добавени към iCloud Photo Library. Без връзка най-новите ви снимки няма да се показват в приложението Снимки. Опитайте да заредите уебсайт в Safari, за да проверите вашата интернет връзка с iPhone. Ако разчитате на мобилни данни, вие също ще искате да се уверите, че мобилните данни са включени за снимки.

Включете мобилните данни за снимки:

  1. Отидете в Настройки> Мобилни данни
  2. Превъртете надолу до Снимки и докоснете, за да включите
  3. Забележка: Допълнителното използване на данни може да доведе до допълнителни такси от вашата мрежа

3. Уверете се, че iCloud Photo Library е включен

Проверете дали iCloud Photo Library е включен за всички съответни устройства. Освен това се уверете, че използват един и същ акаунт в Apple ID. Случайно регистриране с различни резултати от Apple ID в множество библиотеки със снимки.

Трябва да включите iCloud Photo Library за всяко устройство, на което правите или разглеждате снимки. Това означава, че ако искате да преглеждате вашите снимки от iPad на вашия Apple TV, тогава iCloud Photo Library трябва да е включена и за двете.

Какво да направите, ако iCloud Photos са размазани

Размазаните iCloud снимки са резултат от оптимизацията за съхранение на iPhone. Тази функция спестява място за съхранение на iPhone, като изтегля само изображения с ниска разделителна способност. Това означава, че снимките изглеждат размазани, когато ги разглеждате.  

Ако вашият iPhone е свързан с интернет, той ще изтегли изображение с пълна разделителна способност от iCloud, когато отворите снимката. Това е показано с пръстен, който се запълва в долния десен ъгъл. След като завърши, изображението ще се фокусира и ще остане в пълно качество на вашето устройство за няколко дни.

За много хора Optimize iPhone Storage е необходима функция, тъй като тяхната библиотека iCloud Photo е твърде голяма, за да се съхранява на тяхното устройство. Можете обаче да изключите функцията, ако имате достатъчно свободно място и ви писна от размазани снимки. За целта посетете раздела Снимки в Настройки. Изтеглянето на всички ваши снимки може да отнеме известно време, но след като завършите, никога повече няма да се сблъскате с размазани спомени.

Тази размазана снимка все още чака да се изтегли

Сега знаете как да разглеждате iCloud снимки на iPhone, трябва да проверите най-новата кампания на Apple, за да ни помогнете да правим по-добри снимки. Междувременно не се колебайте да задавате въпроси, които имате относно iCloud, библиотеки със снимки или нещо друго!

Ако ви е трудно да разберете iCloud, не сте сами.

Ние създадохме видео, което показва 15 основни съвета и трикове около използването на iCloud

Вижте го и се абонирайте!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found