Как да поправите iPhone забит в режим на слушалки, високоговорителят не работи-AppleToolBox

Актуализирахте ли наскоро вашия iPhone или друг iDevice до последната версия на iOS? И сега, откакто тази актуализация не можете да изкарате НИКОЙ звук от високоговорителите на вашия iPhone. Изглежда, че вашият iDevice е заседнал в някакъв „режим на слушалки“ и възпроизвежда звук само от чифт включени слушалки!

Понякога вашият iPhone се забива в режим на слушалки и ви пречи да чуете какъвто и да е звук. Вашият iPad, iPod или iPhone по погрешка действа така, сякаш слушалките или слушалките са включени в електрическата мрежа и сега вашият iPhone е заседнал.

Твърде много текст? Вижте нашето видео в режим на слушалки

Бързи съвети  

Как да извадя iPhone от режим на слушалки? Започнете просто!

 • Първо, нека започнем наистина просто и изпробваме това: просто отидете в Settings, Sounds & Haptics, след това в Ringtone . Опитайте различни мелодии и вижте дали високоговорителите и звукът ви работят отново.
 • Почистете слушалките или порта за мълния, като се уверите, че са чисти и без власинки и други отломки
 • Опитайте да се свържете и след това незабавно изключете Bluetooth високоговорител или друго BT устройство
 • Включете самолетен режим
 • Задействайте музикално приложение
 • Направете аудио запис, като използвате приложения като Voice Memos
 • Ако се свържете с Bluetooth високоговорител, заредете го и вижте дали това премахва режима на слушалките
 • Освен това се уверете, че батерията ви има заряд от поне 30%. Ако е по-малко от това, заредете го и вижте дали нивото на мощност е проблемът.
 • И накрая, затворете всичките си отворени приложения, като докоснете двукратно Начало или плъзнете нагоре лентата за жестове вкъщи и след това плъзнете нагоре, за да затворите всяко приложение. След това рестартирайте iPhone, като натиснете и задържите бутона за захранване.

iPhone високоговорител не работи?

Ако не виждате екранното известие за слушалки, но високоговорителят на вашия iPhone или iDevice не издава звук, първо проверете следните неща!

 1. Проверете дали сте настроили ключа за изключване на звука в изключено положение
  1. Ако вашето устройство има превключвател Ring / Silent, преместете превключвателя така, че да не се показва оранжево
 2. Отворете Настройки> Не безпокойте и проверете дали функцията Не безпокойте е изключена
 3. Увеличете силата на звука докрай чрез страничния бутон за сила на звука или Настройки> Звуци> Плъзгач за звънене и сигнали
  1. Плъзнете плъзгача Ringer And Alerts няколко пъти нагоре или надолу и вижте дали това прави някаква разлика
  2. Опитайте да регулирате силата на звука с плъзгача в Control Center 
 4. Проверете дали Настройки> Звуци> Промяна с бутони е включено
 5. Уверете се, че AirPlay не изпраща аудиото ви към друг източник
 6. Отидете в Настройки> Bluetooth и изключете Bluetooth 

Няма жак за слушалки, но все още остана в режим на слушалки?

Вижте нашата статия за това как да почистите вашия гръмоотвод и кабел. 

Да, вашите мълниеносни слушалки също се забиват в режим на слушалки! И много други проблеми се случват с нашите мълниепристанища - добре, те се използват за почти всичко в наши дни!

Изключете слушалките

Ако видите иконата по-долу, когато регулирате бутоните за сила на звука, може да има остатъци в порта на слушалките .

За да извадите, изключете, след това включете отново слушалките няколко пъти (поне 7-8 пъти).

След това извършете твърд рестарт на вашия iPhone (натискане и задържане както на дома, така и на захранването или ако няма механичен бутон за начало, намалете силата и включете, докато логото на Apple се появи на екрана.)

Някои потребители съобщават, че са отстранили този проблем успешно, като са използвали сешоар или смучат (твърдо) на порта за слушалки.

Може също да използвате клечка за зъби или Q-Tip и да почистите порта, за да премахнете останалата мръсотия / частици .

За Q-Tip не забравяйте да издърпате по-голямата част от памука, така че да приляга плътно към порта. Но се уверете, че не го натискате до точката, в която Q-Tip засяда!

С Q-Tip вътре в жака, завъртете го няколко пъти, за да освободите всичко, което е влязло вътре.

Ако опитате сешоар, уверете се, че сте пуснали телефонния жак със сешоара на студено, ако е налично, или настройката за най-ниска температура на вашия сешоар.

Винаги се уверете, че сте изключили телефона си, преди да предприемете някоя от стъпките, изброени по-горе.

Опитайте Bluetooth високоговорител

Опитайте да свържете вашия iDevice с Bluetooth високоговорител или Bluetooth слушалки, след което го изключете. Вижте дали това работи, като изключите режима на слушалките си!

Проверете някои настройки

Закътан в Достъпност е настройка, наречена „Обаждане на аудио маршрутизация“. Тази настройка определя откъде ще чувате звук, идващ по време на телефонни разговори и аудио разговори FaceTime. Звучи познато?

Така че нека проверим тези настройки. Отидете в Настройки> Общи> Достъпност и превъртете надолу до раздела, озаглавен „Взаимодействие“.

Продължете да превъртате, докато намерите маршрутизиране на аудио повикване. Трябва да има списък „Автоматично“. Ако не стане, докоснете го и изберете Автоматично от списъка.

Ако вече пише „Автоматично“, опитайте да го настроите на Високоговорител.

Сега го тествайте, като осъществите повикване или аудио разговор с FaceTime.  

Вижте дали вашият високоговорител вече работи. Ако е така, върнете се към същата настройка и я променете обратно на „Автоматично“.

Превключването на този режим на настройка може да ви помогне да откачите iPhone от режим на слушалки.

Опитайте AirPlane Mode

Превключете в самолетен режим за минимум 15 минути. Отидете в Настройки> Самолетен режим и го включете. Изчакайте 15 минути или повече и след това го изключете и вижте дали високоговорителите ви работят отново.

Запишете звук

Много хора откриват, че техните iPhone и iPad се отлепват от режим на слушалки, след като правят аудио запис с техните устройства. Използвайте приложение за аудио запис като Voice Memos или задействайте Garage Band, дори заснемете видеоклип с приложението на камерата.

Използвайте каквото и да е приложение за запис и опитайте и вижте дали този съвет работи за вас!  

Духайте в жака за слушалки

Преди да използвате машина за сгъстен въздух или консервиран въздух, за да го издухате в жака за слушалки на вашия iPhone, вземете фенерче и вижте дали има нещо заклещено вътре .

Ако нещо се забелязва, извадете го. Сега внимателно и внимателно издухвайте въздуха направо в жака за слушалки. Това трябва да премахне всички малки частици. Ако не стане, опитайте да духате малко по-силно.

Или вземете спрей с промишлена якост „Прах“ или подобен. Тези продукти обикновено се използват за почистване на компютърни клавиатури и друга електроника.

За щастие малката пластмасова приставка за слама се вписва почти идеално в жака за слушалки. Вдишайте малко въздух там за няколко секунди и проверете и проверете дали звукът ви е отново в работно състояние.

Няколко наши читатели дори използваха малка прахосмукачка, за да смучат контакта на щепсела на слушалките. И не бихте ли знаели, работи! Просто бъдете много внимателни. И се уверете, че се придържате към малък вакуум - не използвайте индустриални или търговски видове!

Използвайте (или направете) инструмент

Някои потребители установяват, че междузъбната четка помага да се изчистят всички замърсявания и прах от жака за слушалки. Можете да намерите междузъбни четки в почти всеки хранителен магазин или аптека.

Не забравяйте да почиствате с леко докосване, само четкате вътрешността на жака за слушалки. Когато добавите малко четка за спиране към четката, помагате да премахнете всичко, което е упорито. Използвайте само малко и се уверете, че телефонът ви е изключен, преди да поставите какъвто и да е инструмент в жака за слушалки.

Източник: nakano-ds.com

Друг метод е да направите своя собствена и много малка четка за мъх, като използвате кламер и някаква прозрачна лента. Огънете кламера направо и увийте върха на кламера с прозрачната лента, лепкава страна обърната навън.

Уверете се, че сте увили лентата плътно около кламера. Внимателно поставете лепкавия връх в жака за слушалки, като леко го притискате отстрани настрани, за да съберете праха и мръсотията там.

Не забравяйте да изключите телефона си, преди да опитате това, и винаги използвайте най-лекия допир.

Източник: blog.tdsbusiness.com

Като алтернатива, навийте малко парче лента отвътре с лепкава част от външната страна. Внимателно поставете тази валцувана лента в порта за жака за слушалки и я натиснете отстрани. Оставете много да виси от крика, така че да е лесно да се премахне.

Друг читател осъзна, че от вътрешната страна на порта на жака има мъничък сребърен бутон за натиск с размер на щифт.

Този конкретен iFolk установи, че този бутон за натискане често се забива с влага, мръсотия, прах, нали! Затова опитайте малко остъргване на светлина с предпазен щифт, последвано от тампон с малко алкохол, който е решил този проблем.

Опитайте някаква музика или друго приложение

Някои читатели съобщават, че възпроизвеждането на музика е работило за тях с iTunes, Apple Music, Pandora, Spotify ... вие разбирате. Пускайте музика във всяко свързано с музиката приложение, дори в YouTube!

Първо включете слушалките или слушалките, отворете iTunes и пуснете всяка песен или аудио програма. Оставете екрана на iPhone да се заключва автоматично. След това отключете телефона си, затворете iTunes, като щракнете двукратно върху начало и плъзнете нагоре.

Следвайте това, като изключите слушалките. Отворете YouTube, Pandora, Spotify или подобни и пуснете нещо. Увеличете силата на звука докрай и проверете дали високоговорителите работят отново! Ако е така, отворете други приложения и проверете дали приложенията и звъненето също работят.

Намокри ли се вашият iPhone? Вашият iPhone остана ли в режим на слушалки поради повреда от водата?

Случайното изпускане на вашия iPhone в течност или попадането на твърде много вода или друга течност на вашето устройство може да доведе до проблеми с високоговорителите на вашия iPhone и да заседне в режим на слушалки.

Първо намерете сензора за влага на вашия iPhone и потърсете червен кръг или червена линия.

Проверете индикатора за щети от вода

Можете да разберете дали вашият iPhone има повреда от вода или течност, като проверите неговия индикатор за контакт с течност (LCI) отстрани на вашия iPhone. Обикновено е точно в слота за SIM.

Ако вашият iPhone е бил в контакт с течност, LCI става червен. Ако е бяло или сребристо, добри новини! Телефонът ви няма повреда от вода!

Има ли повреда от вода на вашия iPhone?

Ако има някакви повреди от водата, най-важното е да изсушите напълно вашия iPhone възможно най-скоро - незабавно!

Важно е да почистите и изсушите този жак за слушалки, както и останалата част от телефона. Вземете Q-Tip или абсорбираща кърпа и внимателно го поставете в гнездото за слушалки или мълниеотвода, за да попиете останалата вода.

Ако не искате да поставяте нищо в гнездото или порта, опитайте вместо това да използвате сешоар на хладната настройка или вентилатор, за да изпарите водата.

Не можете да заблудите Apple!

Ако донесете iPhone, повреден от вода, и Apple Tech види, че вашият LCI е червен, те няма да го поправят или подменят съгласно вашата активна гаранция.

Нулирайте вашия iPhone и BackUp

Някои потребители намериха за полезно да изключат устройството си с iOS и след това да го включат отново. Ако тези решения не ви помогнат, този метод може да ви помогне. Опитайте и ни уведомете какво се случва.

Друг читател съобщава за успех само чрез ръчно архивиране на нейния iDevice чрез iCloud. След като направи резервно копие в iCloud, тя откри, че нейният iPhone вече не е забит в режим на слушалки .

Така че опитайте и тествайте и този един съвет.

И ако архивирате чрез iTunes, той потенциално работи и за този метод за архивиране.

Лесно по пътя към вашия Apple Store

Ако все още имате този проблем, е време да се свържете с екипа за поддръжка на Apple или да посетите най-близкия Apple Store .

Може да се наложи да смените жака за слушалки, обикновено част от модула на докинг станцията (често кабела на докинг станциите), съединителя Lightning и модула жак за слушалки или порта за мълния, ако iPhone 7 или по-нов.

Този ремонт можете да направите сами, DYI. Всичко зависи от вашия модел телефон.

Ако искате да опитате тази подмяна, уверете се, че знаете номера на вашия модел и след това извършете уеб търсене за подмяна на модула на докинг станцията или съединителя на Lightning и жака за слушалки за конкретния iPhone или друг модел iDevice.

Как да изключите режима за слушалки на телефони с Android

Това не е само проблем на Apple и iPhone!

Много от нашите Android приятели посещават тази страница, за да им помогнат, когато открият, че техните телефони с Android са останали в режим на слушалки.

Повечето съвети, изброени по-горе, се отнасят за всеки телефон, включително Android.

Жакът за слушалки може да се задръсти с мъх, мръсотия или други отпадъци, в резултат на което телефонът ви с Android показва слушалките като активни дори след като ги изключите!

 • Опитайте приложение за аудио запис или музика
 • Поставете отново слушалките и след това ги издърпайте - повторете няколко пъти
 • Изключете телефона си и го включете отново
 • Опитайте да изсмучете водата или да използвате малък вакуум, за да извадите водата от жака или порта за слушалки
 • Използвайте Q-Tip или подобен и почистете жака или порта
  • Ако е необходимо, добавете капка спирт за триене, за да премахнете всичко лепкаво или залепнало по стените
 • Използвайте слушалки, които също имат вграден бутон за отговор (или бутон за захранване) и микрофон. Включете го и натиснете дълго бутона за отговор за около 10 секунди. След това незабавно изключете слушалките, без да пускате този бутон за отговор.

Съвети за читатели 

Съвети за читатели

 • Това, което опитах, беше видеообаждане на моя iPad, използвайки друго устройство, използващо Messenger, и то работи!
 • Проблемът ми се дължи на смъртта на високоговорителя ми, докато беше свързан с телефона ми чрез Bluetooth. Тогава телефонът ми остана в режим на слушалки. Когато презаредих високоговорителя и изключих правилно телефона от него, режимът на слушалките беше откачен!
 • Някои читатели установиха, че правенето на ръчно (не автоматично или планирано) архивиране чрез iTunes към техните Mac или Windows PC е свършило работа, за да се откачат техните iPhone от режим на слушалки
 • Опитайте дистанционно! Reader CC намери решение, като включи слушалки с дистанционно. След това стартирайте аудиокнига, поставете на пауза възпроизвеждането със същото дистанционно и накрая изключете слушалките. Хит възпроизвеждане на тази аудиокнига и за CC, няма повече режим на слушалки - той отново работи!
 • Поставете вашия iPhone или iPad за една нощ в торба с ориз, за ​​да премахнете излишната влага. След поне 12 часа в ориза включете и използвайте глас в текст, за да съставите текстово съобщение и за мен това го поправи!
 • Обадете се на някой с включени слушалки и натиснете високоговорителя. След като затворите, включете своя iPhone на Silent и изключете. Така отново накарах високоговорителя на iPhone.
 • За iPhone 7s и модели без жакове за слушалки, опитайте отново да включите зарядното устройство в своя iPhone и веднага да го изключите. Повторете, ако е необходимо.
 • Използвайте сгъстен въздух, впръсквайте в жака за слушалки или в порта за мълния, И В ЕДНО И ВРЕМЕ натиснете и двата контролера за сила на звука. Може да се нуждаете от приятел, който да ви помогне за това!
 • Простото решение е да включите бутона за заглушаване и да натиснете бутоните за сила на звука. Режимът на слушалките често се връща към звънене. Не забравяйте да изключите бутона за заглушаване.
 • Отворете приложението Apple Voice Memos и запишете нова гласова бележка. Реших проблема за мен!
 • Опитайте FaceTime повикване. Бъдете търпеливи, тъй като може да не чуете звук в продължение на 10-30 секунди, но останете на разговора. За мен високоговорителят се включи и остави режим на слушалки.
 • Единственото нещо, което ми подейства, беше да приема обаждане с реално включени слушалки и след това да изключвам и включвам слушалките няколко пъти, след което затварям телефона.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found