По-новите iPhone поддържат бързо зареждане - Ето как да получите достъп до него

Може да не знаете това, но при по-новите iPhone зарядното устройство и кабелът за зареждане, които използвате, всъщност имат значение. iPhone Fast Charging съществува от iOS 11.2 под една или друга форма.

Що се отнася до начините за включване на вашия телефон на Apple, най-голямата новина за iPhone 8, 8 Plus и X беше добавянето на безжично зареждане. Това е удобна функция, но всъщност не беше цялата история.

Най-новите iPhone на Apple всъщност поддържат бързо зареждане. По дефиниция на компанията това означава, че можете да получите до 50 процента зареждане само за 30 минути.

За съжаление, има добавка към добавянето на технологията. Ето какво трябва да знаете, за да получите възможно най-бързото зареждане

Технически не е включено бързо зареждане

IPhone 8, 8 Plus и X се предлагат с повсеместния 5W захранващ адаптер на Apple и стандартен USB Type-A към Lightning кабел.

Нито един от тези аксесоари не ви позволява бързо да зареждате вашия iPhone. Това е така, защото възможността за бързо зареждане е резултат от спецификацията USB-C Power Delivery. И докато по-новите MacBook устройства са преминали към Thunderbolt 3 (който се основава на USB Type-C), гамата от iPhone на Apple не е.

С други думи, подобно на безжичното зареждане, ще трябва да закупите отделно продавани аксесоари, за да получите достъп до функцията.

Как да получите бързо зареждане

Има два компонента за използване на функцията за бързо зареждане на новия ви iPhone: кабелът и захранващият адаптер.

Кабелът

Ако искате да използвате бързо зареждане, ще трябва да закупите USB-C към Lightning кабел.

В момента те се продават на дребно за около $ 25 за 1-метрова версия и $ 35 за 2-метрова версия.

 • Apple USB-C към Lightning кабел (1 метър)
 • Apple USB-C към Lightning кабел (2 метра)

И преди да започнете да обмисляте кабел на трета страна, трябва да отбележите, че горещо препоръчваме да закупите първи кабел на Apple.

USB-C е стандарт с отворен код, но Apple контролира плътно другия край на порта: стандарта Lightning. Това не позволява на производителите на трети страни да произвеждат официално Lightning кабели, така че всеки кабел, който вземете, вероятно ще бъде пречупване.

Говорим за технология, която доставя много заряд за много кратък период от време. Наистина не искате да рискувате да повредите скъпия си iPhone, само за да спестите няколко долара.

Адаптерът

Ще ви е необходим и захранващ адаптер (или „тухла за захранване“), който е по-мощен от стандартните 5W за достъп до бързо зареждане.

За щастие, за разлика от кабела, тук имате малко повече гъвкавост.

Най-евтиното първо зарядно устройство на Apple, което ви позволява достъп до бързо зареждане, е зарядното устройство 29W USB-C. По принцип това е зарядно за MacBook. Можете да вземете такъв за $ 49 от уебсайта на Apple. Или може би вече имате такъв.

 • Apple 29W USB-C захранващ адаптер

На този етап си струва да се отбележи, че можете да изберете зарядно устройство на трета страна (но не и кабел). Отново не бихме го препоръчали като първи избор, но ако искате да спестите няколко долара, това е опция.

Но отново не си струва да рискувате iPhone да спести няколко долара. Ако изберете зарядно устройство на трета страна, проверете отзивите и изберете по-голяма марка, на която имате доверие.

 • USB-C захранващи адаптери на Amazon

Основното нещо, което трябва да запомните, е да си вземете зарядно устройство, което е поне в диапазона 27W +, или такова, което специално твърди, че поддържа USB-C бързо зареждане.

Алтернатива (по-бавна, но по-евтина)

Разбира се, ако не сте склонни да похарчите пари около $ 74, за да отключите възможността за бързо зареждане на вашия iPhone, има алтернатива, която си струва да се спомене.

Не е толкова бърз и не използва истински спецификациите за бързо зареждане на iPhone 8 и X, но се зарежда по-бързо от изчерпаната 5W тухла.

Стандартният 12W захранващ адаптер, който се предлага с новите модели iPad, все още се зарежда доста бързо. Според някои резултати от теста има само около 15 минути разлика между него и опцията от $ 74.

Бонусът е, че може би вече имате някой от тях, който се намира. В противен случай те са само $ 19 от Apple - и можете да използвате стандартния USB-A кабел, доставен с вашия iPhone. Това ще ви спести добри $ 55 от истинския метод за бързо зареждане.

 • Apple 12W USB захранващ адаптер

Сравнени методи за бързо зареждане на iPhone

Заслужава ли си наистина да харчите допълнителни пари, за да получите бързо зареждане? Това зависи от вас, но ние можем да ви дадем факти за скоростта на зареждане.

Няколко други търговски обекта, включително MacRumors и AppleInsider, са провели свои собствени тестове по въпроса. Ето приблизително какво откриха.

 • USB-C кабел към Lightning & 29W зарядно устройство . Достигна 50 процента зареждане за 30 минути. Напълно заредена за 1 час и 30 минути.
 • Стандартен USB кабел и 12W зарядно устройство . Достигна 50 процента за 45 минути. Напълно заредена за 1 час, 45 минути.
 • Стандартен USB кабел и 7,5 W безжична подложка за зареждане . Достигна 50 процента около 1 час 15 минути. Напълно заредена около 2 часа, 30 минути.
 • Стандартен USB кабел и 5W тухла . Достигна 50 процента зареждане за 1 час, 15 минути. Напълно заредена около 2 часа, 30 минути.
 • USB-C кабел, включен в iMac . Достигна 50 процента зареждане за 45 минути. Напълно заредена около 1 час, 50 ​​минути.
 • Стандартен USB кабел, включен в iMac . Достигна 50% заряд около 1 час. Напълно заредена за 2 часа, 15 минути.

Както отбелязахме по-горе, стандартен USB Type-A кабел и 12W iPad Pro захранващ блок са само малко по-бавни от истинското бързо зареждане чрез USB Type-C. Това е добро за потребители, които имат 12W адаптер, който се намира наоколо.

Но все пак остава фактът, че по-новите iPhone поддържат истинско бързо зареждане - това намеква, че вероятно е въпрос на време аксесоарите, които се доставят с iPhone, да наваксат това.

Бързото зареждане на iPhone не работи? Няма двоен звуков сигнал?

Изпробвахме бързо зареждане при пускането на iOS 11.2. Най-често срещаният проблем, който сме чували за бързото зареждане, който не работи от нашите читатели, е проблемът с двойния звуков сигнал.

Бързото зареждане обикновено започва, когато батериите ви са супер ниски. Това е, когато чуете двойното звънене, докато свързвате зарядното устройство от 29 W и кабела USB-C / Lightning. (Обикновено когато батерията ви е по-ниска от 20 - 25%)

Най-доброто изживяване досега с бързото зареждане беше използването на 29w зарядно устройство Macbook + USB-C за кабел за мълния. Кабелът Apple USB-C към Lightning работи най-добре в този сценарий.

Моля, обърнете внимание, че бързото зареждане автоматично се забавя, когато процентът на зареждане достигне 80%. Това не е грешка с функцията.

В iOS 12 Beta двойното звънене липсва за много потребители, въпреки че се случва бързото зареждане. Заредена до 50% в рамките на 30 минути без никакви проблеми. Ако ви липсват двойните звукови сигнали с iOS 12 Beta, това може да не е проблем.

Ето няколко стъпки, които можете да опитате

 • Изключете кабела USB-C към Lightning от захранващата тухла на Apple. Включете захранващата тухла в контакта.
 • Изчакайте 1 минута.
 •  Включете C конектора в захранващия блок. Все още не включвайте мълниеприемника в телефона. Оставете кабела вътре и изчакайте 1 минута.
 • Сега включете мълниеприемника в телефона си.

Много читатели установиха, че горните стъпки издават двойния звук.

Повечето проблеми с бързото зареждане са свързани с дефектни кабели, за разлика от зарядното устройство.

Проверете върховете на кабелите и вижте дали има окисляване. Може да искате да замените кабелите, ако забележите износване.

Другият проблем, който може да причини бързото зареждане да не работи, е свързан със самия порт за зареждане на iPhone .

Може да се наложи да почистите порта за зареждане. Едно от основните правила, които използваме, е когато Apple пусне голяма актуализация на iOS, определяме времето за почистване на портовете и устройството и несъществените приложения с изданието. Става по-скоро навик за поддръжка, за да поддържате идеите си в най-добра форма.

И накрая, включете самолетния режим на вашия iPhone, когато зареждате устройството. Това наистина помага за по-бързото зареждане.

Надяваме се, че сте намерили тази статия за полезна. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате въпроси или коментари.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found