Как да разбера дали iPhone е нов или ремонтиран?

Купувате нов или използван iPhone? Чудите се колко надеждни са ремонтираните iPhone? Ето как можете да разберете произхода на iPhone. Номерът на модела на устройството е удобен, когато става въпрос за проверка дали вашият iPhone е нов или ремонтиран.

Купуването на ремонтиран iPhone от Apple е различно от закупуването му от вашия оператор, въпреки че и двете устройства са „Сертифицирани“. Ето как можете да разберете дали вашият iPhone е нов или ремонтиран.

Номер на модела на iPhone

Ако номерът на модела на iPhone започва с буквата „M“, това е НОВ iPhone. Ако, от друга страна, номерът на модела започва с буквата „F“, това е ремонтиран от превозвача модел, а когато започва с буквата „N“, това означава, че това е Apple Replacement устройство.

Това е различно от номера на модела, който намирате отпечатан на гърба на iPhone, започвайки с буквата „А.“

Намирането на номера на модела на вашия iPhone е лесно. Натиснете Настройки> Общи> Информация и превъртете надолу до раздела Модел. Тази настройка ще ви покаже деветцифрения номер на модела, който можете да използвате, за да определите произхода на вашия iPhone.

 • М - вашият iPhone е нов 
 • F - вашият iPhone е обновен (обновен от Apple или оператор)
 • N - вашият iPhone е заместващ телефон на Apple
 • P - вашият iPhone е персонализиран с гравиране

При по-новите iPhone, като iPhone 8 и по-нови, номерът на модела се вижда и в слота на тавата за SIM. Ще трябва да премахнете тавата на SIM картата и да погледнете.

Сертифициран от Apple обновен - процес на обновяване на Apple

Това, което обичаме да купуваме ремонтирани iPhone (или всяко устройство) от Apple, е, че всички те включват една и съща едногодишна гаранция, точно както новите устройства!

Вземете допълнително покритие на Appel Care за ремонтирани!

Освен това можете да закупите допълнително покритие на Apple Care срещу допълнително заплащане - отново, точно като новите устройства!

Какво означава реновиран iPhone?

Apple подкрепя строгия си процес на проверка на качеството и гаранция, когато става въпрос за ремонтирани iPhone. Според Apple,

„Преди да пуснем Apple Certified Refurbished продукт за продажба, той преминава през строг процес на обновяване, за да се увери, че отговаря на високите стандарти на Apple. Ние го подкрепяме с нашата стандартна едногодишна ограничена гаранция. И имате възможност да закупите AppleCare, за да разширите допълнително покритието си.

Ще получите „като ново“ устройство с оригинални резервни части на Apple (при необходимост), което е било добре почистено и проверено. Обновените iOS устройства се предлагат с нова батерия и външна обвивка. Всяко устройство ще се доставя с всички аксесоари, кабели и операционни системи. Всички Apple Certified Refurbished продукти са опаковани в чисто нова бяла кутия и Ви се изпращат с безплатна доставка и връщане. "

Процесът на обновяване в Apple прави следното, преди да е наличен за продажба.

 • Тестването на пълна функционалност и всички дефектни модули, идентифицирани при тестването, се заменят.
 • Устройствата Apple Watch и Apple Pencil, които изискват резервни части, не са включени в сертифицираната от Apple програма за обновяване.
 • Изпратен на цялостен процес на почистване и проверка.
 • Преопаковани (включително подходящи ръководства, кабели, нови кутии).
 • Включва или операционната система, първоначално доставена с устройството, или в някои случаи по-нова версия.
 • Включете се в окончателна проверка на качеството, преди да бъдете добавени към подлежащи на обновяване запаси.

Когато закупите ремонтиран iPhone на Apple, можете също да закупите гаранцията на AppleCare с него. Тази удължена гаранция ви предоставя услуги до две години.

Ако сте на лов за по-евтин, но качествен iPhone, определено трябва да разгледате собствения уебсайт на Apple, който изброява обновените устройства.

Когато Apple ви предостави заместващ iPhone, той може да бъде или нов iPhone, номер на модела, започващ с буквата „M“, или може да бъде заместващ iPhone с номера на модела, започващ с буквата „N“. И двата продукта са качествени продукти.

Ремонтиран iPhone на оператора

Сертифицираният от Apple ремонтиран iPhone се различава от ремонтираните модели, сертифицирани от оператора, и понякога е лесно да се объркате между двете. В случай на ремонтиран модел на превозвача (номерът на модела, започващ с „F“), самият превозвач управлява процеса на обновяване.

Например, когато закупите сертифициран предварително притежаван Verizon iPhone, Verizon проверява устройството.

Според уебсайта на Verizon,

„Във Verizon ние инспектираме щателно всички сертифицирани телефони и устройства, които се притежават, до ново състояние. Устройствата преминават през пълен контролен списък с над 100 точки, за да гарантират, че отговарят на стандартите на Verizon.

Проверката включва различни близки погледи, включително:

 • Визуална козметична инспекция
 • Усъвършенствана функционална, ръчна и електронна проверка
 • Най-новите актуализации на софтуера и хардуера

Във Verizon всеки сертифициран телефон с предварително притежание се доставя с батерия, зарядно устройство за стена, ръководство за потребителя и 90-дневна гаранция от датата на покупката. „

 Както можете да видите, гаранцията за сертифицирано от Verizon предварително притежавано е само 90 дни. Обновените iPhone на Apple идват с едногодишна гаранция.

Какво е различното при закупуването на обновено устройство от Apple срещу оператор или трета страна?

Една голяма разлика между получаването на обновен iDevice чрез Apple спрямо Carrier (или трета страна) е, че всички продукти на Apple Refurbished се предлагат с нова батерия И и същата едногодишна гаранция, която идва с всеки нов хардуер на Apple.

Това е сделка, която е трудна за победа!

Когато купувате обновяване, уверете се, че сте проверили текущия статус на гаранцията

Когато купувате употребяван iPhone, можете също да проверите какъв вид гаранция покрива, ако има такъв за iPhone.

За да проверите покритието на услугата, ще ви е необходим серийният номер на iPhone, който можете да намерите в Settings> General> About . След като получите серийния номер, можете да отидете на Check Coverage и да въведете серийния номер.

С наближаващия натоварен сезон на годината може да има много iFolks, които искат да закупят употребявани или сертифицирани устройства, които се притежават. Надяваме се, че тази информация ще ви бъде полезна.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found