iOS: GPS не работи на iPhone / iPad

Няколко потребители съобщават за проблеми с това, че GPS (системата за глобално позициониране) не работи или не дава неточна информация. Често съобщаван проблем е, че навигационните приложения не могат да работят / да извличат GPS сигнал. Решение: (Опитайте всяка стъпка по-долу, докато намерите подходяща за вас)

 • Задайте вашата дата и час на „Задаване автоматично“, като докоснете Настройки> Общи> Дата и час и се уверете, че имате клетъчна или Wi-Fi връзка. Тези опции ще увеличат точността на GPS.
 • Превключете настройките за 3G: Настройки> Общи> Мрежа> Активиране на 3G и превключете на „ИЗКЛ.“, След това отворете приложението за карта (уверете се, че имате Wi-Fi връзка) и намерете себе си; докоснете Settings> General> Network> Enable 3G и включете “ON”. И изключете Wi-Fi, като докоснете Настройки> Wi-Fi.
 • Опитайте да нулирате мрежовите настройки: Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на мрежовите настройки.
 • Рестартирайте устройството си.
 • Ако имате проблеми с приложение за навигация на трета страна, уверете се, че имате най-новата версия на приложението.

Забележка : GPS не е наличен на оригиналния iPhone или iPad

Проблеми с GPS с iOS 11, iOS 12 или по-нова версия?

Ако вашият iPhone или iPad изпитва GPS проблеми с най-новия iOS или iPadOS, не забравяйте да проверите нашето подробно ръководство за отстраняване на неизправности по-долу.

  Ако имате проблеми с Apple Maps и използвате Google Maps от известно време, разгледайте тези съвети за работа с офлайн функции на Google map и други трикове.

   Актуализация: 27.07.2019 

   Ако притежавате по-стар iPhone, ще трябва да актуализирате своя iPhone или iPad софтуер, за да избегнете проблеми с местоположението, датата и часа. Apple пусна кръпка за GPS бъга. Това засяга модели на iPhone, пуснати през 2012 г. или по-рано. Apple публикува подробна бяла книга около тази нова актуализация.

   Според Apple:

   „От 3 ноември 2019 г. някои модели iPhone и iPad, въведени през 2012 г. и по-рано, ще изискват актуализация на iOS, за да поддържат точно GPS местоположение и да поддържат точната дата и час. Това се дължи на проблема с времето за преобръщане на GPS, който започна да засяга продукти с активирани GPS от други производители на 6 април 2019 г. Засегнатите устройства на Apple ще бъдат засегнати до 3 ноември 2019 г.

   скорошни публикации

   $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found