И така, намерихте изгубен iPhone, какво сега?

Чудесно е усещането да притежавате iPhone, iPad или Mac. Няма съответствие с елегантността, финотата и гладкостта на iOS / OS на Apple. Когато загубите или изгубите нещо толкова страхотно като iPhone или iPad, това е просто ужасно! За съжаление, това е нещо, което се случва на много от нас от време на време. По-травматичното е, че когато загубите телефона си, вие губите и цялата си лична и чувствителна информация.

Другата страна на историята - намерен изгубен iPhone

Ако се окажете от другата страна на тази история и попаднете на изгубен iPhone или друг iDevice и искате да го върнете на действителния собственик, това не е толкова лесно. Функциите, които правят iOS системите уникални, също са малко притеснителни през тези времена. Когато търсите истинския собственик на телефона, имате нужда от някаква информация за тях - друг номер или имейл адрес. Когато iPhone е заключен, не е толкова просто.

Ако собственикът настрои телефона в загубен режим, трябва да видите персонализирано съобщение, зададено от собственика. Надяваме се, че ще разполага с цялата информация, от която се нуждаете, за да се свържете със собственика и да им върнете iDevice. Но не всеки ще осъзнае, че устройството им е загубено и още по-малко вероятно знаят, че дори има такова нещо като Lost Mode.

Така че намереният загубен iPhone или друг iDevice може да се наложи да поработите малко, за да го приберете у дома. Но си струва, както за вас, така и за собственика. Защото никога не знаеш кога може да седиш от другата страна на оградата.

И така, какъв е изходът, ако сте намерили загубен iPhone?

Ако такъв сценарий ви безпокои, Apple ToolBox има потенциално решение! Днес ще очертаем как да заобиколим кода за активиране на iCloud. Това връща намерения изгубен iPhone обратно на собственика му. И моля, не мислете за нищо дяволско като да се опитате да направите този намерен загубен iPhone свой!

Моля, обърнете внимание, че ако собственикът зададе парола на телефона си, тези стъпки няма да работят. Ако iDevice изисква парола, няма какво друго да направите, освен да се надявате, че собственикът изпраща съобщение и използва Lost Mode.

Заобикаляне на кода за активиране на намерен загубен iPhone

Има няколко стъпки, включени в заобикаляне на кода на намерен загубен iPhone, нито един твърде труден. Ще се съсредоточим върху iOS 8 и 9, тъй като повечето от нас имат тези операционни системи. Първо, нека обсъдим спешните мерки, които предприемате, за да отключите телефона.

Без повече шум, ето какво да направите.

Процедурата

 1. Така че имате в ръцете си изгубен iPhone, започнете с тези стъпки
 2. Включете iPhone
 3. Натиснете бутона за начало.
 4. Отидете на WiFi настройки
 5. Докоснете символа „i“ вдясно от WiFi символа  
 6. Щракнете върху Забравете тази мрежа
 7. Щракнете върху бутона Начало
 8. Изберете Start Again от списъка с опции
 9. Изберете вашата държава и език
 10. Отново изберете WiFi мрежа и докоснете символа „i“ вдясно от WiFi символа

Когато стигнете до този момент, ще трябва да следвате следната процедура, за да заобиколите кода за активиране. Не забравяйте, че тази техника ще работи за операционни системи 8 и по-нови версии. По-конкретно, системите iOS 8 до iOS 9.2 са адаптивни към този метод.

Настройката на DNS

На първо място, трябва да настроите нов DNS сървър. За това първо трябва да премахнете съществуващия DNS. По-долу е обобщението за DNS адресите, които ще въведете в зависимост от вашето местоположение.

 1. Европа: 104.155.28.90
 2. Северна Америка: 104.154.51.7
 3. Азия: 104.155.220.58
 4. Останалият свят: 78.109.17.60

Ако опитате вашия домашен DNS сървър, изброен по-горе и той не работи, продължете да опитвате или опитайте номера на DNS сървъра за различен регион.

 1. След като захранвате новия DNS, докоснете „обратно“, кликнете отново върху вашата WiFi мрежа и въведете вашата парола за WiFi  
 2. След това виждате текст с надпис „Успешно се свързахте с моя сървър“
 3. Докоснете Меню

Тук ще намерите многобройни приложения, до които имате достъп. Това ще ви помогне да разберете истинския собственик на телефона. Можете да получите достъп до iCloud Locked User Chat, Internet, Maps, YouTube, Mail, Audio, Video, Social, Games и няколко други полезни приложения.

Постоянно заобикаляне на кода за активиране на намерен загубен iPhone

Горната техника е заобиколно решение за iPhone, но има ограничение. Трябва да преминете през същия процес, ако сте изключили iPhone. Така става малко сложно.

Имаме обаче постоянно решение на проблема.

Процесът не е твърде сложен, но отнема малко време. Това са допълнителни стъпки, които ще изпълните. Бъдете търпеливи, малко борба ви спасява от много притеснения по-късно.

 1. Докоснете иконата на менюто и се насочете към приложенията
 2. Докоснете опцията „Срив“  
 3. Веднага щом докоснете тази опция, вашият iPhone се връща към началния екран. Трябва да видите логото на Apple
 4. На началния екран избирате езика и вашата държава
 5. Отидете на „Още WiFi настройки“
 6. Докоснете символа „i“
 7. Изберете Ръчно в HTTP прокси опция  
 8. Изчистете адресната лента на sever
 9. Щракнете върху глобуса на клавиатурата
 10. Сега въведете няколко произволни знака (около 20 до 30)
 11. Когато видите там поле „port“ от типа „8888“
 12. След като приключите с него, натиснете назад
 13. Докоснете „Напред“ и сте почти готови

Следващата стъпка може да изглежда луда, но всъщност работи

 1. Продължете с един пръст, за да отключите
 2. Непрекъснато докосвайте езиковите опции за няколко минути
  1. Ключът тук е изобщо да не се спира
 3. В крайна сметка ще бъдете насочени към началния екран на iPhone

След като окончателно заобиколите кода за активиране, имате достъп до три приложения, т.е. „Телефон“, „Павилион“ и „Facetime“. Тези три приложения са достатъчно добри, за да ви помогнат да намерите истинския собственик на телефона, без риск да бъде освободена лична информация. Единственият малък проблем тук е, че когато отворите някое от тези приложения, ще трябва да рестартирате iPhone.

Обобщение

Наличието на способност да заобикаля кода за активиране е чудесна помощ за връщането на изгубените iPhone обратно към собствениците им. Освен това техниките, които обсъдихме, са напълно безопасни и не включват риск личните данни и информация да постъпят в грешни ръце.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found