Топ 10 проблеми с iOS 10, Как да поправите

Apple вече направи своя iOS 10 достъпен за обществено ползване. С първоначалното стартиране на който и да е iOS, винаги има няколко проблема, които може да се очакват. Изпитахме това при пускането на iOS 9.3. Това е особено случаят, когато използвате по-стара iDevice. В тази статия ще ви предоставим ресурси за справяне с първите 10 проблема с iOS 10.

От тази сутрин много потребители съобщават за проблеми с iOS 10. Това важи особено за iPad. Моля, опитайте се да използвате iTunes, за да актуализирате вашия iPad вместо OTA и не забравяйте да архивирате вашето устройство, преди да инсталирате iOS 10. Някои потребители съобщиха, че актуализацията поставя телефона в режим на възстановяване, принуждавайки ги да се върнат, за да изтрият паметта, отново -инсталирайте 9.3.5 и след това опитайте да надстроите отново.

Инсталиране и активиране на проблеми, свързани с iOS 10

Инсталирането на iOS 10 бета и сега общата версия е бриз за повечето потребители на iPhone и iPad. Apple го улеснява, като натиска OTA актуализацията на вашия iDevice, за да можете да го инсталирате и актуализирате.

Има обаче моменти, когато голяма актуализация като IOS 10 може да доведе до няколко проблема. Проблемите с инсталацията могат да варират от това, че не можете да изтеглите инсталацията, не можете да намерите актуализацията и не можете успешно да активирате iOS 10.

Силно препоръчваме да направите пълно архивиране на вашия iDevice, преди да се опитате да инсталирате и актуализирате вашия iDevice до iOS 10. Моля, проверете следните публикации, ако имате проблеми с актуализирането на iDevice до iOS 10.

 1. Как да инсталирате и актуализирате iOS 10 на вашия iPhone и iPad
 2. iOS 10 Инсталиране и активиране на проблеми, инструкции за отстраняване

Между двата ресурса по-горе трябва да можете да се справите с голямо разнообразие от проблеми с инсталирането / актуализирането, свързани с iOS 10.

Изисква се парола след актуализацията на iOS

Така че вие, вашето дете, вашата баба, приятели или произволен брой любими хора сте надстроени до най-новата версия на iOS и изведнъж иска шестцифрен (или в някои случаи четирицифрен) код за сигурност, за да отключите iPhone или друг iDevice. Но никога дори не сте имали шестцифрена парола за сигурност на iPhone и сега просто не можете да преминете този екран.

Следвайте прости указания в статията по-долу, за да заобиколите този проблем.

 1. iPhone Passcode Изисква се след актуализация на iOS 10, Fix

Плъзнете, за да отключите функция, липсваща с iOS 10

Няколко потребители изпращат имейли, насочващи към този проблем. Моля, обърнете внимание, че това не е проблем. Това всъщност е промяна на характеристиките, въведена с iOS 10. Отнема малко мускулна памет, за да свикнете с тази промяна. Моля, проверете по-долу, ако не сте запознати с тази функция.

 1. Как да отключите iDevice в iOS 10

Проблеми с iMessage с iOS 10

Една от основните причини, поради която много потребители са актуализирали своите iPhone и iPad до iOS 10, е да използват всички чудесни функции, които се предлагат с iOS 10 iMessage. Може да бъде много разочароващо, ако представените обещания на iOS 10 iMessage не работят с вашия iPhone или iPad.

Най-малкото всички ваши съществуващи функции iMessage трябва да работят. Ако имате проблеми с работата на iMessage на вашия iPhone и iPad след актуализацията на iOS 10, моля, разгледайте нашето изчерпателно ръководство за отстраняване на неизправности на iMessage по-долу.

 1. iMessage не работи с iOS 10, инструкции
 2. Всички мои текстови съобщения липсват след актуализация на iOS, Как да поправя

Моля, обърнете внимание, че не сме виждали твърде много проблеми с новия iMessage App Store. Когато изтегляте пакетите със стикери и други носители от магазина за приложения iMessage, моля, проверете дали те могат да се използват само в iMessage или други приложения. Нашите приятели от 9to5Mac са подготвили подробно ръководство за магазина за приложения iMessage за вас. Вижте различните стикери и свързаната с тях функционалност.

Проблеми с настройката и използването на FaceTime с iOS 10

Нищо не е по-разочароващо, когато основните ви комуникационни носители и канали не работят правилно. Въпреки че няма толкова много промени в новите функции на Facetime на iOS 10, понякога само актуализацията на новия iOS може да предизвика проблеми с вашето изживяване на Facetime.

Ако имате проблеми с функциите на Facetime след актуализация на iOS 10, моля, проверете по-долу за списък със съвети, които да ви помогнат с тези проблеми:

 1. FaceTime не работи с iOS 10, How-To
 2. Общи проблеми с FaceTime на iPad и как да се реши

Проблеми със Safari на iOS 10

Въпреки че Safari беше бавен на iPhone по време на ранните итерации на iOS 10 бета, това беше доста поправено от изданието 10.1. Опитът на Safari за някои може да варира от бавен Safari до такъв, който често се срива. Не забелязахме проблеми с производителността на iPhone 6s, но бавността беше много по-изразена при iPhone 5S, работещ с iOS 10 Beta.

Ако имате някой от тези проблеми с производителността на Safari, моля, разгледайте нашите съвети за повишаване на производителността за Safari по-долу.

 1. Safari Slow and Crashing на iOS 10, How-To

Няма услуга след надстройка до iOS 10

Няколко души са имали този досаден проблем вследствие на надстройка на iOS в миналото. Ако вашият iPhone показва „Няма услуга“ след актуализацията на iOS 10, можете да проверите съветите по-долу и да видите дали работи за вас.

 1. Уверете се, че очевидната настройка е на място. Проверете настройките на клетъчната мрежа и се уверете, че са включени. Докоснете Настройки> Клетъчни данни> ВКЛ
 2. Моля, проверете дали на вашия iPhone няма изчакващи актуализации на оператора. Понякога чакащата актуализация на настройките на оператора може да причини този проблем.
 3. Изваждането на SIM картата и след това повторното й поставяне обратно след около 10 секунди може да помогне за решаването на този проблем
 4. Ако никоя от трите стъпки не е решила проблема ви, може да искате да нулирате мрежовите настройки на вашия iPhone и след това да опитате. Докоснете Настройки> Общи> Нулиране на мрежовите настройки. След като устройството бъде нулирано, проверете и вижте дали клетъчната ви услуга на iPhone е отново включена

Приспособления за iOS 10 не работят

Новите и подобрени приспособления на заключения екран са много приветствана функция в IOS 10. Ако вашите приспособления се показват празни или не ви показват валидна информация въз основа на вашите настройки, можете да разгледате бързо нашето покритие по-долу. В основната си форма някои от тези приспособления, като например времето, се нуждаят от информация за местоположението, включена в настройките на iOS 10.

 1. Приспособленията не работят в iOS 10, How-To
 2. Как да направите най-доброто от приспособленията за iOS 10

Няколко потребители също отбелязват, че техният WhatsApp не работи , показва празно и функцията Hey Siri не работи. Ако се сблъскате с този проблем с iOS 10, архивирайте информацията си в WhatsApp, изтрийте приложението и преинсталирайте приложението на вашия iPhone. Това трябва да реши този проблем.

iPhone бавно или изтощаване на батерията след актуализация на iOS 10

Ако използвате iPhone 6S или по-нов, има вероятност да имате много гладко изживяване с iOS 10. Много от функциите, включително новата функционалност 3D Touch, са създадени, за да се възползват от мощта на по-новия модел iPhone.

Ако обаче използвате iOS 10 на по-старо устройство или изпитвате проблеми с производителността, като бавност и изтощение на батерията, може да искате да разгледате нашите най-добри съвети за справяне с проблема.

Също така създадохме видеозапис стъпка по стъпка, за да покажем някои от често срещаните настройки, които ще помогнат за повишаване на производителността и мощността на вашия iDevice с iOS 10. Ако проблемите с батерията са наистина лоши, понякога нулирайте устройството си като ново устройство (Фабрични настройки) може да бъде полезно за решаване на проблема с източването на батерията.

Проблеми с Wi-Fi след актуализацията на iOS 10

Като цяло забелязахме някакви големи проблеми с wi-fi на устройството съгласно актуализацията на iOS 10. Ако имате проблеми, свързани с Wi-Fi, моля, опитайте да нулирате мрежовите настройки и опитайте. Смятаме, че повечето от проблемите и решенията за Wi-Fi, обхванати по време на iOS 9.3, се отнасят тук. Можете да проверите нашето отразяване по проблемите с Wi-Fi по-долу.

 1. Проблеми и решения за Wi-Fi с iOS 9.3
 2. Общи ресурси за отстраняване на неизправности по Wi-Fi

Други често задавани въпроси и съвети

Игрален център

Няколко читатели искаха да научат как да използвате функциите на Game Center с новия iOS 10. Ето статия, която публикувахме, която показва някои от функциите на новия Game Center и как можете да го интегрирате в iMessage на вашия iPad.

 1. Къде е Game Center и как да го използвате в iOS 10

Не можете да намерите всичко в кошчето / изтрийте всички в имейл на iOS 10

Няколко потребители съобщиха, че не могат да намерят стъпките за изтриване на всички имейли въз основа на критериите за избор в приложението iOS 10 Mail. Изглежда, че има промяна в iOS 10. „Trash All“ е премахната. Ще трябва да изпълните серия от стъпки, за да постигнете тази функция сега. Включихме и стъпките, които ви показват как да изтриете едно съобщение от текстовите си съобщения в iOS 10.

 1. Не може да се намери всичко в кошчето в iOS 10, инструкции

Къде е фенерчето на заключен екран на iOS 10?

Някои от нашите читатели, които наскоро надстроиха iDevice до iOS 10, имаха затруднения с достъпа до функцията на фенерче на своя iPhone.

Ако имате проблеми с него, може да искате да проверите настройките си.

 • Докоснете Настройки> Център за управление> Достъп на заключен екран> Изключен и след това отново.
 • Сега заключете екрана на iPhone, както обикновено. За да получите достъп до фенерчето в режим на заключен екран, плъзнете нагоре от долната част на екрана. Не забравяйте да плъзнете отдолу, за разлика от средата на екрана.
 • Тук има два контролни екрана. Едната за контролите на музиката, а другата за фенерчето. Просто плъзнете настрани, за да превключвате между двете опции.

Предсказуем текст и емоджи не работят

Ако имате проблеми, свързани с предсказуем текст и емотикони и т.н. на вашия iPhone след инсталиране на iOS 10, моля, прочетете по-долу за предложени стъпки за отстраняване на тези проблеми. Повечето от тези проблеми се отстраняват лесно.

 1. Как да коригирате проблеми с предсказуем текст на iPhone и емотикони

Често срещани предложения за проблеми с iOS 10

Един от най-често срещаните знаменатели с отстраняване на проблеми при повечето проблеми с iPhone и iPad след актуализация на iOS се опитва да използва хардуерното нулиране. Просто натиснете бутона Home и бутона Sleep / Wake заедно за около 20 секунди. Изчакайте, докато видите логото на Apple на екрана на вашето устройство. Освободете бутоните и оставете устройството да се стартира самостоятелно. Изпробвайте функционалността, след като устройството се рестартира.

С функции, които засягат функциите на iCloud или iTunes или App Store, опитайте да излезете от вашия акаунт в iCloud / iTunes. И след това влезте отново. Този прост изход и влизане отзад често може да помогне при често срещани проблеми.

Моля, обърнете внимание, че някои от новите функции на iOS 10, като например функцията „Лица“, се основават на изкуствен интелект. Този тип функции често консумират огромно количество дисково пространство. След като актуализирате до iOS 10, може да искате да наблюдавате пространството на вашето устройство iCloud и да надстроите до по-висока квота. Това е особено важно, ако планирате да използвате macOS Sierra и функции за интеграция на iOS, като например споделяне на началния екран на MacOS с вашия iPhone и iPad. Надстройването на вашето iCloud устройство ще реши много проблеми по пътя.

Специфични за устройството функции на iOS 10

Някои функции в iOS 10 също са специфични за устройството. Когато проверите съвместимостта на устройството с iOS 10, вашето устройство може да отговаря на условията за актуализация. Но това не означава, че всички функции на iOS 10 ще работят върху него. Функцията „Raise to wake“ ще бъде ексклузивна за iPhone 7/7 +, iPhone 6S, iPhone 6S + и iPhone SE.

Надяваме се, че отразяването на проблемите ви е било полезно. Ако предпочитате да преминете към iOS 9.3.5 и изчакате по-нова актуализация на iOS 10, моля, прочетете тук как да преминете към iOS 9 от iOS 10.

Моля, уведомете ни по-долу, ако имате допълнителни съвети, които да споделите с читателите. Също така бихме искали да чуем вашите коментари за опита ви с iOS 10. Като цяло очакваме iOS 10 да бъде по-стабилен от предишните версии на iOS. Но с нетърпение очакваме вашите коментари.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found