Въпроси и отговори - Надстройка до нов iPhone, трябва ли да шифровам архиви?

Добре, всички знаем, че всяка година Apple пуска своите най-нови и най-добри модели iPhone. Това означава, че всички поне мислим за надграждане на настоящите си телефони, може би до най-новата версия или може би до миналогодишния модел, който току-що стана малко по-евтин или малко по-голям. Така че, ако планирате да закупите нов iPhone или вече сте закупили ново устройство, трябва да прехвърлите всички тези стари телефонни данни. Но кой е най-добрият начин за преместване на всички тези данни? Често срещан въпрос, който чуваме, е „трябва ли да използвам iCloud Backup или iTunes Backup, за да запазя цялата информация на стария си iPhone? И каква е тази опция Encrypt Backups в iTunes? " Днес ще очертаем и се надяваме да отговорим на всички тези въпроси, така че когато пристигне новият ви iPhone; наистина сте подготвени.

Радостите от новия iPhone са краткотрайни, ако не можете успешно да прехвърлите цялата тази информация на новото си устройство. Сега е моментът да планирате и разберете как безопасно архивирате вашите iMessages и SMS съобщения от вашия текущ или стар iPhone, така че да имате достъп до тях, когато пристигне новото ви устройство!

Така че нека стигнем до него!

Свързани статии

  • Изчерпателно ръководство стъпка по стъпка за архивиране на вашия iDevice
  • Намерете своите резервни копия на iTunes на Windows или Mac

Целият този технически жаргон около архивиране, криптиране и т.н. може да се почувства малко смущаващ за обикновените iFolks. Но наистина не е така. Просто научете няколко неща и преди това, разбрахте.

Вашият резервен план за игра

Така че първо, нека разгледаме вашата стратегия за архивиране. Предлагаме ви да използвате както iCloud, така и резервното копие на iTunes, когато архивирате стария си iPhone. Ние наричаме това наше 2X2 правило. Като архивирате поне на две места, винаги имате аварийно копие за възстановяване, в случай че имате проблеми с някой от архивите.

Резервните копия на iTunes и iCloud са здрави и доста ефективно архивират старите ви iMessages с всички нишки, заедно с вашите контакти, бележки, настройки на приложението и всичко останало. Така че не се притеснявайте прекалено много за загуба на данни - ако направите резервно копие на тези две места (iTunes и iCloud), вие сте доста сигурни от всякакви грешки.

Превключване на превозвачи?

Ако планирате да смените оператора или да получите нова SIM карта с новия си iPhone, уверете се, че сте архивирали стария си iPhone с помощта на iTunes . Не сме сигурни защо, но очевидно това е единственият начин да възстановите лесно всичките си стари SMS / текстови съобщения, гласови съобщения и MMS съобщения. Според Apple iMessages автоматично се възстановяват от резервно копие на iCloud, НО SMS / MMS съобщенията се възстановяват само ако в новия iPhone се използва същата SIM карта. Същото важи и за гласовите съобщения.

Така че, ако превключвате оператори, архивирайте с iTunes, преди да направите каквото и да било друго. За тези, които нямат достъп до компютър с Windows или Mac, помислете дали да помолите приятел или член на семейството да използва техния. Или посетете Apple Store и използвайте Mac, наличен там. За да запазите резервното копие, трябва да вземете външно устройство, флаш устройство или малко място за съхранение, което е достатъчно голямо, за да побере всичките ви данни на телефона ви. За да направите резервно копие на външно устройство с помощта на iTunes, вижте тази статия.

Приложението Health е специално (WAS)

В миналото, ако сте използвали приложението Health на вашия iPhone, е трябвало да шифровате архива си, за да запазите тези здравни данни. Но вече не. Вече можете да съхранявате здравната си история в iCloud, без да използвате криптиран архив в iTunes.

Ако обаче не правите резервно копие в iCloud редовно, помислете дали да не използвате iTunes криптиран архив за вашите здравни данни. Това също ще гарантира, че вашите стари данни за здравето на Apple Watch се записват в архива на iTunes, така че да ги изтеглите на новото си устройство.

Всичко за шифрованите архиви

Apple предлага криптирани резервни копия на iTunes за известно време. Функцията Encrypt backup архивира и кодира вашата информация за по-голяма сигурност на тези данни. Шифроването на архива ви предотвратява неоторизиран достъп до всичките ви резервни копия на iPhone и данните, които съдържа. Ако някой се запознае с вашия компютър, той не може да прегледа резервните копия на вашия iPhone или iDevice, тъй като ще се нуждае от парола, за да ги отвори.

За iPhone, използвани в офиса или за бизнеса, криптирането на архива ви е още по-важно. Пазенето на чувствителна фирмена информация извън ръцете на другите несъмнено е приоритет за вас, служителя и вашия работодател. Криптирането на архива ви защитава тази информация от неоторизиран достъп и гарантира, че никое лице или обект не може да възстанови вашите приложения и данни на различен iDevice без одобрение и съгласие. Поради тази причина много бизнеси изискват от служителите да шифроват своите резервни копия на ВСЯКИ телефон, използван за бизнес.

Шифроването също спестява време и е безпроблемен начин за настройка на новия ви iPhone. Когато решите да архивирате стария си iPhone с iTunes с помощта на криптиран архив, системата автоматично съхранява всички ваши съществуващи пароли. iTunes автоматично запазва всичките ви запазени пароли, персонализираните настройки, историята на уебсайта, WiFi настройките и вашите здравни данни от стария ви iPhone. И това прави настройката на новия ви iPhone много по-лесна.

След като получите новия си iPhone, просто го възстановете от вашия криптиран архив с помощта на iTunes. Толкова много информация се предава на новия ви телефон, че може просто да забравите, че дори използвате новия iPhone! На практика е безупречен!

Каква е разликата между криптирани и нешифровани архиви?

Най-голямата разлика между шифрованите архиви на iTunes и обикновените архиви на iTunes или iCloud е, че криптираните архиви могат да включват информация, която другите резервни копия не правят. Това включва неща като пароли, персонализирани настройки и история на уебсайта. Възстановяването на криптиран архив обаче ИЗИСКВА допълнителна парола. Не е необходимо да въвеждате тази парола, когато архивирате или синхронизирате, само когато възстановявате.

Пристъпвайте внимателно, когато шифровате архива на вашия iPhone!

Както беше обсъдено, криптирането на архиви с iTunes изисква допълнителна парола. Ако забравите тази парола, няма да можете да използвате функцията за архивиране, за да възстановите вашия iPhone. Изтриването на съществуващия архив и създаването на нов не работи без тази парола. Ако не можете да си спомните паролата си за шифроване, единствената опция е да възстановите телефона си и да го настроите като ново устройство - там е цялата ви упорита работа, поддържаща резервно копие. Така че, моля, не забравяйте да запишете тази парола и да я запазите някъде достъпна и безопасна.

Ако все пак решите да използвате опцията за шифровано архивиране в iTunes, като най-добра практика, препоръчваме да съхранявате тази парола на няколко места или да използвате мениджър на пароли, за да я съхранявате. Или използвайте приложения като Бележки и или като документ файл на вашия Mac или Windows PC. Като допълнителна предпазна мярка изпратете имейлите до себе си, за всеки случай.

Как да създадете шифровано архивиране на вашия iPhone

  • Свържете вашия iPhone към вашия компютър и отворете iTunes
  • Щракнете върху иконата на устройството, за да изберете вашия iPhone

  • Поставете отметка в квадратчето за Шифроване на резервно копие на iPhone / iPad

  • Настройте парола за архивиране. Не забравяйте да поставите отметка „Запомни тази парола в моя ключодържател“.

  • Щракнете върху Архивиране сега под Ръчно архивиране и възстановяване
  • Когато стартирате процеса на настройка за новия iPhone, изберете възстановяване от резервно копие и използвайте този криптиран архив

Изключете iTunes шифроването за архивиране

Това е лесно! Просто премахнете отметката от полето за шифровано архивиране в iTunes и въведете паролата си.

Ако не можете да запомните паролата си, имате две възможности

  • Използвайте iCloud за архивиране и възстановяване
  • Ако нямате акаунт в iCloud, единственият начин да изключите шифрованите архиви е да изтриете устройството си и да го настроите като ново

Загрижени за поверителността и сигурността с iCloud?

Apple криптира всички наши данни от iDevice, включително това, което се изпраща по интернет между вашия Mac и сървърите на Apple и какво се съхранява на неговите сървъри. Apple използва така нареченото 128-битово AES криптиране, същото ниво на сигурност, използвано от големите финансови институции по света. За повечето от нас това е достатъчно и сме спокойни. Някои от нас обаче трябва да знаят повече, може би от последните новини за хакове на сигурността, изискване от работодател или просто сме загрижени. Ако това звучи като вас, разгледайте повече подробности на страницата на Apple, описвайки мярката за сигурност, която е предприета за iCloud, за да защити нашите данни от iDevice.

Увийте

В обобщение, добра практика е да имате множество резервни копия за стария си iPhone, преди да надстроите до по-нов iPhone. Шифрованите архиви в iTunes са невероятни, при условие че сте отговорно И излишно запазите паролата си. Шифрованите резервни копия наистина улесняват настройката на всеки нов iPhone.

Продължавайки напред с новия си iPhone, опитайте да използвате и двете опции за архивиране - iCloud и криптиран iTunes. Използвайте iCloud Backup за ежедневното архивиране и след това изпълнявайте по-задълбочено iTunes Backup поне веднъж седмично или месец. Знаейки, че всички данни са архивирани и защитени, осигурява спокойствие, тъй като подобно на застраховката, тя е там, когато имате нужда.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found