Какво да правим със счупен екран на iPhone? Има много възможности

Закупуването на iPhone, дори слушалка от по-старо поколение, не е евтино с някои от най-новите модели, които сега струват над 1000 долара. Тази цена може да нарасне значително, ако случайно счупите екрана. И да, това може да се случи лесно, ако нямате калъф на телефона си.

Когато дисплеят на вашия iPhone се счупи, ето какво да направите.

Свързани:

  • Линията на Apple за iPhone 2019: Три модела, Face ID 2, двустранно зареждане и подобрена технология
  • Как да копирате музика от вашия Mac на новия си iPhone
  • AppleCare + вече има незадължителна защита срещу загуба и кражба

Инвестирайте в AppleCare + за вашия iPhone

Гаранциите за електрониката в най-добрия случай са измама. Що се отнася до iPhone, обаче, получаването на гаранция на AppleCare + по време на покупката е добра идея, особено когато обмислите какво може да се наложи да платите без нея.

AppleCare + си заслужава златото, когато става въпрос за счупени екрани на iPhone.

Ако имате счупен екран на iPhone и имате AppleCare +, цената на поправката е $ 29. Без гаранцията този брой може да скочи до $ 279 в зависимост от вашия модел iPhone. (Други хардуерни щети струват $ 99 за ремонт с AppleCare + и до колосалните $ 549 без.)

За щастие Apple значително улесни закупуването на AppleCare + за новите ви iOS устройства, включително iPhone и iPad. Можете да платите пълната сума в рамките на първите 60 дни от покупката на iPhone или да извършвате плащания всеки месец. С AppleCare + вашата едногодишна ограничена гаранция се удължава с две години и включва безплатна техническа поддръжка. Ограничената гаранция, която идва с всеки iPhone, не покрива повредата на екрана.

  • За iPhone 7 и 8: $ 129 за AppleCare +, $ 199 за AppleCare + с кражба и загуба
  • iPhone 7 Plus и 8 Plus: $ 149 за AppleCare +, $ 249 за AppleCare + с кражба и загуба
  • За iPhone XS и XS Max: $ 199 за AppleCare +, $ 299 за AppleCare + с кражба и загуба
  • iPhone XR: $ 149 за AppleCare +, $ 249 за AppleCare + с кражба и загуба

Поправяне на вашия счупен екран на iPhone

Ако екранът на вашия iPhone е счупен, имате доста възможности.

Каква е вредата?

Повредата на екрана се предлага в много форми. Дисплеят на iPhone може да се разбие например, в този случай не можете да използвате устройството си или може да има само драскотина на косата. Ако това е второто, трябва да занесете iPhone в магазин за продажба на дребно на Apple - дори ако нямате AppleCare +.

Понякога, но със сигурност не винаги, Apple ще замени екрана безплатно, когато е незначителен ремонт. Те ще ви уведомят за разходите, преди да извършите какъвто и да е ремонт.

Уговорете среща с Apple.

Apple таксува най-много за ремонт, ако нямате договор за AppleCare +.

Ако имате AppleCare +, няма причина телефонът ви да не бъде поправен от майчинството. Можете да си уговорите среща в местния магазин за продажба на дребно на Apple или да изпратите телефона си за ремонт. При избора на последното може да отнеме една седмица или преди вашият iPhone да бъде върнат. Ако решите екранът ви да бъде фиксиран в магазин за търговия на дребно или упълномощен доставчик на услуги, това обикновено се определя същия ден.

От различните опции Apple таксува най-много за ремонт, ако нямате договор за AppleCare +. За разлика от това, това е почти сигурно най-евтиният вариант, ако имате гаранция. Независимо от това, компанията стои с работата си, ако има проблем в бъдеще.

Можете да насрочите среща чрез приложението за поддръжка на Apple или от уебсайта за поддръжка на Apple.

Използвайте доставчик на трета страна за счупен екран на iPhone.

До началото на 2017 г., ако доставчик на трета страна поправи екрана на вашия iPhone, щеше да анулира цялата гаранция на устройството. Това вече не е така, тъй като магазините на дребно на Apple и оторизирани доставчици на услуги вече могат да приемат телефони за ремонт, които имат инсталиран дисплей на трета страна.

Трябва ли? По-рано щях да избегна препоръките за ремонт на екрана на iPhone на трети страни. Сега обаче, когато позицията на Apple се промени, аз съм по-отворен за това.

Преди няколко години имах нужда от ремонт на екрана на телефона си и бях планирал да го направя в местния магазин за продажба на дребно на Apple. За съжаление не бях закупил услугата AppleCare + за устройството, така че работата щеше да ми струва около 150 долара. Тъй като времето за изчакване на ремонта щяло да надхвърли два часа, в крайна сметка смених екрана в павилион в същия търговски център точно до магазина на Apple.

Бях доволен от услугата, която те предоставиха и в крайна сметка спестих около $ 30. Новият екран изглеждаше идентичен с този, който замени и през последните три месеца на собственост нямах проблеми със самия екран или iPhone.

Въпреки това, имайте предвид, че качеството на заместващия екран варира. С други думи, ако звучи като невероятна сделка, не го приемайте.

Пощенски услуги

Ако вашият iPhone е повреден или счупен, можете да го изпратите по пощата за ремонт.

Компании като iResQ станаха популярни през последните години, като предлагат услуги за ремонт на електронна поща. Обикновено тези компании таксуват по-малко от Apple (когато нямате гаранция) и си струва да ги обмислите. Когато решавате дали да отидете по този маршрут, не забравяйте да обсъдите цената, колко време отнема и дали работата идва с гаранция. Освен това добавете застраховка към вашата пратка, ако тя не е предоставена от компанията.

Също така трябва да разберете къде ще се извърши ремонтът. В зависимост от местоположението пратката Ви обратно може да бъде забавена.

Опитайте компании, които извършват домашен ремонт.

Компании като Puls предлагат удобството за ремонт у дома.

Компании като Puls предлагат домашен ремонт на електроника като iPhone. Тези услуги се различават в зависимост от местоположението, включително цените. Puls удостоверява, че всеки техник е „внимателно проверен и проверен“. Свържете се с тях за повече информация.

Естествено, ползата от този подход е, че техникът идва при вас. Освен това няма време за изчакване, което означава, че няма да останете дълго без телефона си.

Не правете това сами!

Смяната на вашия собствен екран на iPhone не се препоръчва, тъй като процесът е станал много по-труден през годините. Деликатният процес вече включва специален инструмент и премахване на малки компоненти и кабели вътре в телефона. Ако сгрешите, телефонът ви няма да работи и пак ще трябва да бъде поправен!

Изводът : Не правете това сами.

Последна дума ...

Преди да поправите вашия iPhone, Apple предлага да направите резервно копие на вашите данни (ако е възможно) с помощта на iCloud. Освен това, за да обслужвате вашето iOS устройство, функцията Find My iPhone ще трябва временно да бъде изключена. Трябва също така да се уверите, че използвате най-новата версия на iOS.

Кого използвате за ремонт на iPhone? Уведомете ни в коментарите по-долу.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found