Как да изтрия Apple ID?

Имате ли няколко Apple ID акаунта и искате да изтриете допълнителните акаунти? Или трябва да премахнете стар акаунт, който вече не използвате, не можете да запомните паролата или не можете да нулирате защитните въпроси? Добрата новина е, че можете с помощта на AppleCare да изтриете тези Apple ID акаунти. Лошата новина е, че често отнема много време, за да премахнете изцяло акаунт на Apple ID, защото трябва да се свържете директно с AppleCare и да преминете през серия от стъпки. Така че, да, официалното изтриване на Apple ID е болка. 

За повечето от нас обаче преминаването през официални канали е прекалено много. Вместо да се свържете с Apple Support и да похарчите (губите) много време в опити за потвърждаване на тези Apple ID, по-лесно е просто да изберете един Apple ID, да се регистрирате за нов Apple ID или дори да промените Apple ID и след това да се откажете от използването на всички тези други.

Не забравяйте обаче, че всички покупки, направени с Apple ID, който вече не използвате, не се прехвърлят към нов или различен Apple ID! Всяка покупка, която правите от връзки на Apple към този конкретен Apple ID и премахването на този Apple ID означава, че губите тези покупки. Така че бъдете внимателни!

Apple ID Background

Apple ID е основната връзка между потребител и всички услуги на Apple. Без него всяко устройство на Apple е толкова мъртво (добре, това е преувеличение!) Но нека не забравяме, че трябва да имате Apple ID, ако искате да използвате услуги като Facetime, App Store, iCloud, iTunes Store, iMessage и много други . Това е като личен акаунт, който дава достъп на потребителя до „i-world“ (моля, не гугъл i-world). 

Създаване на Apple ID

Създаването на Apple ID е просто, все едно да създадете имейл акаунт с допълнителна информация. Трябва да дадете своя имейл адрес, да изберете парола (за влизане), заедно с друга информация като сигурност, данни за контакт и данни за плащане. Един Apple ID е достатъчен за използване на всички ваши устройства на Apple. Той помага на информацията и покупките да се синхронизират на всички ваши устройства.

Нужен ви е вашият уникален Apple ID всеки път, когато купувате елемент или настройвате ново устройство. Най-добрата част за тази система от Apple е синхронизацията, която ви дава свободата да имате достъп до цялата си информация от всяко устройство на Apple с вписан идентификационен номер.

Малък съвет тук би бил да не споделяте своя Apple ID с никого. Вашият идентификационен номер съдържа цялата лична информация, както и резервни копия на снимки, имейл и съобщения.

Да, вашето устройство работи без Apple ID!

Един въпрос, който чуваме много, е дали устройството ми ще работи, ако нямам Apple ID и не съм влязъл в iCloud? И отговорът е абсолютно да! За да използвате каквото и да е устройство на Apple, не ви е необходим Apple ID . Вашият Mac, iPhone, iPad и всички ваши устройства на Apple продължават да работят, дори без Apple ID!

Когато обаче нямате Apple ID, не можете да закупите и изтеглите допълнителни приложения от магазините за приложения на iOS или Mac или каквото и да е от iTunes Store, включително музика и видеоклипове.

За потребители на Mac все още можете да изтегляте, инсталирате и стартирате софтуер, приложения и програми в macOS, които изтегляте извън Mac App Store.

Как да изтрия Apple ID

Някои потребители (не знаят защо) не са доволни от своята лична карта и искат да се отърват от нея. Повечето от тях искат да създадат нов. Тук става малко сложно, тъй като Apple няма проста процедура, която ви позволява да изтриете своя Apple ID, но ви позволява да промените имейла, свързан с него. Не можете да премахнете своя Apple ID, освен ако не направите сериозен аргумент с техния представител на клиента по телефона. И дори тогава е наистина трудно да отговорят на вашето искане.

Въпреки че не можете да изтриете стария, можете да премахнете цялата си информация от стария Apple ID и да създадете псевдоним или алтернативен ID. Така че, ако използвате новия идентификатор и никога не използвате стария, за всички намерения и цели, старият се изтрива. Игнорирайте стария ... той е като стар AOL адрес ... изчезнал и забравен. 

Влезте в портала My Apple ID и променете основния имейл адрес, който е свързан с вашия Apple ID акаунт. Това технически няма да изтрие акаунта ви, но основният ви имейл адрес вече няма да бъде свързан с него.

Промяна на имейла

Процесът е прост, просто следвайте стъпките по-долу.

1- Излезте от iCloud от всичките си устройства на Apple

2- Влезте, като използвате настоящия си Apple ID на тази страница

3- Щракнете върху „Редактиране“ в „Акаунти“

4- Щракнете върху „Промяна на имейл адрес“

5- Въведете новия имейл адрес и натиснете „Напред“. Уверете се, че сте го въвели правилно, тъй като ще получавате кода за потвърждение на този имейл адрес

6- Вземете имейл кода и го въведете в задължителното поле

Готово е! Не забравяйте, че след като актуализирате имейла, трябва да влезете отново във всяка услуга и устройство на Apple. По същия начин можете също да промените данните си за плащане, паролата и т.н.

Ако случайно сте забравили своя Apple-ID, моля, следвайте следните указания от Apple, за да получите достъп до вашия идентификационен номер.

Премахнете вашия Apple ID от iTunes на вашия компютър

Преди да защитите идентификационния си номер, трябва да се уверите, че сте го премахнали напълно от iTunes

 • Щракнете върху менюто Store в iTunes и изберете Store> View Account или за по-стари версии на macOS или Mac OS X изберете View My Apple ID
 • Докоснете Управление на устройства под iTunes в облака и щракнете върху Премахване до всяко устройство, свързано с вашия акаунт. Когато приключите, натиснете Готово
  • За по-стари версии на macOS и OS X щракнете върху бутона Deauthorize All. Това премахва вашия Apple ID от всяко устройство, в което е влязло. След това щракнете върху бутона Управление на устройства и премахнете всичките си устройства. Това спира автоматичните изтегляния
 • Изберете Store> Deauthorize This Computer

Премахнете вашия Apple ID от устройства с iOS

 1. Докоснете Настройки> Профил на Apple ID
 2. Превъртете надолу, за да видите списъка с всички устройства, свързани с вашия Apple ID акаунт
  1. Трябва да изпълните тези стъпки за всеки Apple iDevice, използвайки вашия Apple ID
 3. Продължете да превъртате надолу и намерете Изход
 4. Докоснете Изход и въведете паролата си за Apple ID, за да потвърдите изключването на Find My iPhone (iPad и др.)
 5. Докоснете Настройки> Профил на Apple ID> iTunes & App Store
 6. Изберете Apple ID и излезте
 7. Докоснете Настройки> Музика
 8. Превъртете до дъното и докоснете Apple ID под Home Sharing. Докоснете Изход
 9. Докоснете Настройки> Акаунти и пароли
 10. Изберете вашия акаунт в iCloud под Акаунти и излезте
 11. Докоснете Настройки> Съобщения> Изпращане и получаване. Докоснете Apple ID и излезте
 12. Върнете се в Настройки> Център за игри. Изберете Apple ID и излезте
 13. Докоснете Настройки> Facetime. Докоснете Apple ID и излезте

Отново повторете тези стъпки за всяко устройство!

Изтриване на вашия Apple ID

Въпреки че няма официални начини да се отървете от вашия Apple ID, ето какво можете да опитате.

Опитайте да се обадите на Apple (1-800-MY-APPLE) и ги помолете да изтрият вашия идентификатор от тяхната система. Тази процедура работи за някои, но не можем да гарантираме, че ще чуете положителен отговор от представителя. Можете да използвате тази връзка, за да се свържете и с поддръжката на Apple.

Също така трябва да имате предвид, че ако успеете да изтриете идентификационния си номер, трябва да сте готови да пуснете и всичките си покупки. Всяка покупка, която правите от Apple, е свързана с вашия Apple ID и изтриването й би означавало да загубите всичките си покупки.

Искате ли да изтриете псевдоним, който сте настроили за вашия Apple ID?

 1. Влезте в уебсайта на iCloud
 2. Влезте и кликнете върху приложението Mail
 3. Докоснете иконата на Gear в долния ляв ъгъл на екрана
 4. Изберете Предпочитания
 5. Изберете раздела Акаунти
 6. Докоснете псевдонима, който искате да изтриете
 7. Щракнете върху червения бутон за изтриване

В момента Apple позволява на потребителите до 3 псевдонима за своите имейл акаунти на Apple ID и iCloud.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found