iPhone 4 Ръководство за отстраняване на неизправности

Общи насоки:

 • 4-те Rs
 • Определяне на допустимостта за надграждане

Проблеми и поправки:

 • Сигналът пада или се влошава, когато се проведе по определен начин („Схватка на смъртта“)
 • Случайно се затваря или заглушава по време на разговори при задържане до ухото (издание на сензор за близост)
 • Бавно изтегляне през 3G връзка
 • Грешка „Няма инсталирана SIM карта“
 • FaceTime не работи; Няма опция в настройките: Fix

4-те Rs

Този списък с ескалиращи корекции, които могат да решат изненадващо голям брой проблеми с iPhone 4.

1. Рестартирайте (хардуерно нулиране). Това може да доведе до успех при бавен 3G трансфер на данни и други проблеми. Задръжте едновременно бутоните за заспиване / събуждане и начало за около 15-20 секунди, докато екранът се изключи, след което се появи лого на Apple, което означава рестартиране. Някои проблеми може да изискват (странно) тази процедура да се извърши два пъти.

2. Нулирайте всички настройки. Това може да разреши проблеми със сензора за близост, бавна пропускателна способност, проблеми с FaceTime, загуба на клетъчна услуга и други. Изглежда, че нулирането може да възстанови деактивирани хардуерни компоненти и да изчисти повредени данни, което пречи на правилната свързаност. Придвижете се до Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на всички настройки. Имайте предвид, че това ще изтрие съхранените съобщения, пароли и друга информация.

3. Възстановяване, но не от архивиране. Тази процедура може да разреши сривове на приложения, неочаквани нулирания по време на телефонни разговори, изтощение на батерията и др. Изглежда, че лошите данни за задържане от резервни копия на iPhone (особено тези, създадени за предишни модели iPhone) могат да причинят различни проблеми. Възстановяването като нов телефон ще изтрие контактите и други данни, но може да реши проблема. За целта свържете вашия iPhone или iPod touch към компютъра, щракнете върху „Възстановяване“ в iTunes, след което изберете „настройка като нов телефон“.

Използвайте тези съвети от Apple, за да запазите данните по време на процедурата.

някои проблеми може да изискват телефонът да бъде възстановен, докато е в режим DFU (надстройка на фърмуера на устройството). Това може да разреши проблеми с Exchange, невъзможност за изпращане и получаване на MMS съобщения, забавяне на устройството и други проблеми.

За да извършите възстановяване на DFU, изпълнете следните стъпки:

1. Архивирайте телефона си и запазете данни. Следвайте стъпките в тази статия от базата знания на Apple, за да прехвърлите покупките си и да архивирате вашия iPhone.

2. Поставете iPhone в режим DFU. Свържете вашия iPhone към компютъра и отворете iTunes (ако не се отваря автоматично). Задръжте и горните (бутон за заспиване / събуждане) и начало за точно 10 секунди, след това отпуснете горния бутон (сън / събуждане), но продължете да държите бутона за начало, докато iTunes покаже съобщение, че телефонът в режим на възстановяване е открит.

3. Възстановяване. Натиснете бутона за възстановяване и позволете на телефона да попълни данните за възстановяване. След като приключи, изберете настройка като нов телефон.

4. Възстановете архива си (по избор). След това можете да възстановите телефона отново по обичайния начин (не в режим DFU), като използвате най-новото архивиране, вместо да настройвате като нов телефон. Това обаче може да доведе до връщане на оригиналния проблем в някои случаи. Ако проблемът се върне, следвайте стъпки 1-3 отново и не възстановявайте архива си.

4. Поставете отново SIM картата си. Тази корекция е ефективна при някои проблеми с пропускането на данни, сигнала или клетъчните услуги. Просто извадете вашата SIM карта, почистете я леко с помощта на суха кърпа, уверете се, че в слота за SIM няма остатъци, след това поставете картата отново, като осигурите плътно прилепване. Инструкции за това можете да намерите в тази статия от базата знания на Apple.

Определяне на допустимостта за надграждане

Чудите се дали отговаряте на условията за субсидирано надстройване до iPhone 4 на AT&T? Можете да разберете след 10 секунди или по-малко, като наберете следното на клавиатурата си, след което натиснете „Call“:

* 639 #

Ще получите обратно текстово съобщение, в което се посочва вашата допустимост, напр .:

„Като ценен клиент, можем да ви предложим надстройка с нов 2-годишен ангажимент и да се откажем от таксата за надстройка от 18 долара.“

Обратна връзка? [имейл защитен].

Сигналът пада или се влошава, когато се проведе по определен начин („Схватка на смъртта“)

Няколко купувачи на iPhone 4 отбелязват проблем, при който устройството губи приемането на сигнал и скоростта на мрежата, когато се държи по определен начин - по-специално, когато телефонът е захванат отстрани близо до дъното на устройството, където малките шевове (черни ленти ) са. Ето два видеоклипа в YouTube, демонстриращи явлението:

 • Сигнални капки; поставяне на случай на помага
 • Пропускателната способност на мрежата спада

Така че, изглежда, че затварянето на веригата, генерирана от антената (която минава по металната лента, заобикаляща iPhone 4) с ръка, може да доведе до значително влошаване на сигнала.

Поради местоположението на антената, някои потребители отбелязват, че този проблем е по-вероятно да се появи, когато се държи в лявата ръка.

Apple издаде писмо, адресиращо проблема. Въпреки че в писмото не се споменава изрично, че предстоящата актуализация на софтуера ще доведе до намаляване на отпадналите обаждания / връзки, косвени доказателства сочат, че актуализацията всъщност може да доведе до подобрения по следните причини:

3G спрямо EDGE. IPhone 4 автоматично превключва на EDGE от 3G, когато 3G сигналът падне под определен праг. Една хипотеза твърди, че новият алгоритъм за разпознаване на сигнала, включен в актуализацията на софтуера на iPhone 4, ще разпознае по-точно, когато 3G сигнал е несъстоятелен, и ще премине по-агресивно към EDGE, преди да бъдат ангажирани повикванията. Тъй като обажданията падат при преминаване от 3G към EDGE и EDGE покритието е значително по-голямо от това на 3G, тази промяна може да доведе до реално намаляване на отпадналите обаждания.

Както е отбелязано в нашия списък с корекции за проблема с приемането, няколко потребители са имали по-бърза пропускателна способност чрез EDGE, отколкото 3G, когато този проблем се прояви.

Лошо калибриране. Някои инженери за радиочестотни антени предполагат, че неправилното калибриране на механизма за разпознаване на сигнала на iPhone може да доведе до ненужно отпаднали разговори. С други думи, iPhone 4 може да задейства неправилно спада на повикванията, когато съществува жизнеспособен сигнал. Повторното калибриране, включено в предстоящата актуализация на софтуера на iOS, може да подобри тази ситуация.

Увеличение на софтуерния сигнал. Предшестващите актуализации на софтуера на iPhone са повишили силата на сигнала чрез увеличаване на мощността на антената. Предстоящата актуализация на софтуера на iOS може да включва подобна промяна, която вероятно ще доведе до леко влошаване на живота на батерията, но подобрено приемане на клетката и сила на сигнала. Тъй като проблемът със загубата на прием е много по-вероятно да се появи в области, където сигналът вече е слаб, такава промяна може да доведе до по-надеждна обща свързаност.

Междувременно ето няколко потенциални решения:

Поправки / заобиколни решения

Използвайте калъф. Както е показано във второто видео по-горе, просто поставянето на калъф, който покрива шевовете на iPhone 4, може да облекчи този проблем, тъй като блокира ръката ви да затвори веригата на антената. Няколко потребители са изпитали успех със случая на „броня“ на Apple.

Дръжте телефона по различен начин. Простото придържане на устройството по начин, който не покрива шевовете отдолу, може да премахне проблема.

Тиксо. Изненадващо ефективно и изключително лесно решение: просто залепете малка лента от скоч върху шевовете на iPhone 4. Това пречи на ръката да затвори антенната верига (както е описано по-горе) и решава проблема за редица потребители.

Изключете 3G. Някои потребители съобщават, че проблемът с влошаването на сигнала не възниква, ако iPhone 4 работи само в режим EDGE. За да изключите 3G, отворете Настройки> Общи> Мрежа и плъзнете 3G, за да го изключите.

Случайно се затваря или заглушава по време на разговори при задържане до ухото (издание на сензор за близост)

Редица потребители са срещнали проблем, при който iPhone 4 неочаквано заглушава разговора, затваря или задейства FaceTime, когато устройството се държи до ухото. Този проблем възниква поради очевидната недостатъчна чувствителност на сензора за близост на iPhone 4, който изключва екрана (и възможностите за докосване), когато телефонът се държи до ухото. С други думи, сензорът за близост не се включва правилно и бузата или ухото на потребителя случайно докосва бутона за заглушаване или други функции.

В други случаи изглежда, че сензорът за близост изобщо не се включва, оставяйки екрана включен и докосваем, докато iPhone 4 се държи до ухото.

Потенциални корекции

Нулирайте всички настройки. Въпреки че това няма да помогне с недостатъчно чувствителен сензор за близост, може да помогне, когато сензорът за близост изобщо не се включи. Изглежда, че нулирането може да възстанови изключен сензор. Придвижете се до Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на всички настройки. Имайте предвид, че това ще изтрие съхранените съобщения, пароли и друга информация.

Възстановяване, но не от архивиране. Изглежда, че лошите данни за задържане от резервни копия на iPhone могат да причинят този проблем в някои случаи. Възстановяването като нов телефон ще изтрие контактите и други данни, но може да разреши този проблем. За целта свържете вашия iPhone или iPod touch към компютъра, щракнете върху „Възстановяване“ в iTunes, след което изберете „настройка като нов телефон“.

Отстранете калъфа. Някои потребители съобщават, че премахването на калъфи (особено тези, които са проектирани за предишни iPhone, но са подходящи за новия iPhone 4) може да смекчи този проблем.

Стартирайте друго приложение. Макар и kludgy, можете да отворите друго приложение, след като сте се обадили по телефона, за да отстраните този проблем. Веднага след извършване или получаване на телефонно обаждане, натиснете бутона за начало, след което стартирайте безобидно приложение (като приложението калкулатор), което няма да извика нежелани функции, ако случайно бъде докоснато.

Бавно изтегляне и данни през 3G връзка

Въпреки че повечето потребители съобщават за по-бързо предаване на 3G данни от iPhone 4 спрямо iPhone 3G и iPhone 3GS, някои потребители съобщават за драстично по-ниски скорости на места, където предишните им iPhone са доставяли нормална скорост. В някои случаи телефонът показва съобщението „Не може да се активира клетъчна мрежа за данни“ въпреки пълния сигнал (всички ленти).

Плакатът за дискусии на Apple bgrind1 описва тест, при който два iPhone 4 устройства, разположени един до друг, доставят мрачна 3G производителност, докато iPhone 3GS на същото място осигурява нормална скорост.

„Току-що посетих магазин на ATT, за да попитам по този въпрос. С представителя тествахме двата им дисплейни модела iPhone4 и двамата реагираха точно както моите, с малко или никакви 3G данни. Просто се опитахме да отворим yahoo и на двата дисплейни телефона, както и на моя. И тримата след 2-3 минути отговориха с грешка, като заявиха, че няма отговор от сървъра или нещо подобно.

„Междувременно моделът iPhone 3GS на 5 фута, също свързан с 3G, реагира много бързо на всички уебсайтове, приложения, които изискват данни и т.н.“

Обърнете внимание, че този проблем е отделен от проблема със загубата на сигнал / прием (вижте: iPhone 4 губи сигнал [Издание на антената „Death Grip“]: Защо и как да поправите [Scotch Tape]. В този брой сигналът и приемането остават силни, но пропускането на данни е изключително бавно или дива колебания, въпреки че захватът не е променен и телефонът е на същото място.

Друг плакат за дискусии на Apple, USBSlave, пише:

„В някои моменти това работи добре, но през повечето време мога да изтегля няколко KB в секунда, ако имам късмет да ми попречи да използвам данни по телефона. Гласът и текстовите съобщения работят добре във всеки момент от времето. Телефонът показва 5 ленти и използвах iPhone 3G в същия офис в продължение на една година без нито един брой. Докато обикновено използвам телефона си в офиса, проблемът се случва навсякъде, така че не е само една област. По принцип скоростите на изтегляне ще скочат до 1-4 MBPS за минута или по-малко, отколкото през останалото време всички приложения за скорост ме оценяват на около 1-100 KBPS. Скоростта на качване винаги е висока, единственото му изтегляне. "

Поправки / заобиколни решения

Нулирайте мрежовите настройки . На вашия iPhone отворете Настройки, след което отидете до „Общи“ в левия прозорец. Превъртете надолу и докоснете Нулиране, след което изберете „Нулиране на мрежовите настройки“. Това ще изтрие всички съхранени пароли за WiFi и друга информация, но може да доведе до по-бърза връзка.

Твърдо нулиране. Задръжте едновременно бутоните за заспиване / събуждане и начало за около 15-20 секунди, докато екранът се изключи, след което се появи лого на Apple, което означава рестартиране.

Поставете отново SIM картата. Извадете вашата SIM карта, почистете я леко с помощта на суха кърпа, уверете се, че в слота за SIM няма остатъци, след това поставете отново картата, осигурявайки плътно прилепване. Инструкции за това можете да намерите в тази статия от базата знания на Apple.

Преминете към EDGE. Макар и по-малко от идеалното решение, няколко потребители са имали по-бърза пропускателна способност чрез EDGE от 3G, когато се появи този проблем.

Грешка „Няма инсталирана SIM карта“

Някои потребители на iPhone 4 съобщават за проблем, при който телефонът внезапно показва грешка „Няма инсталирана SIM карта“, или при опит за осъществяване на телефонни разговори, или по време на рутинната употреба.

Плакатът за дискусии на Apple macoverclock пише:

„Продължавайте да получавате грешка„ няма инсталирана сим карта “. телефонът работи за малко, след това отидете да проверите имейла ми и грешката се появи. изключете телефона и включете отново и SIM картата е намерена, след това половин час по-късно отново се появява същата грешка. това се е случило 5 пъти през последните 5 часа. "

Поправки

Най-надеждното решение за този проблем е просто да извадите SIM картата си, да я почистите леко с помощта на суха кърпа, да се уверите, че в слота за SIM няма остатъци, след това да поставите картата отново, осигурявайки плътно прилепване. Инструкции за това можете да намерите в тази статия от базата знания на Apple.

Други потребители съобщават, че краткото включване на самолетен режим (в Настройки) и след това изключването му може да реши проблема.

FaceTime не работи; Няма опция в настройките: Fix

Потребителите на iPhone 4 са съобщили за три различни проблема с FaceTime:

1. В приложението Настройки не се появява опция FaceTime . С други думи, нямате възможност да включите или изключите FaceTime и в приложението на телефона не се появява никаква функционалност.

Поправки:

Първо опитайте този процес:

 1. Придвижете се до Настройки> Общи> Ограничения и изберете „Активиране на ограниченията“
 2. Включете ограничението FaceTime на
 3. Изберете „Деактивиране на ограниченията“
 4. Отидете в Настройки> Телефон и сега трябва да видите опция FaceTime, която можете да включите.

Ако не успеете по-горе, възстановете вашия iPhone 4 като нов телефон. Това ще изтрие контактите и други данни, но може да разреши този проблем. За целта свържете вашия iPhone или iPod touch към компютъра, щракнете върху „Възстановяване“ в iTunes, след което изберете „настройка като нов телефон“.

2. FaceTime бутон липсва в телефонните разговори. В този случай опцията FaceTime съществува в Настройки, но не можете да инициирате сесии FaceTime от приложението на телефона или от екрана за контакти. Може да видите бутон за задържане вместо бутон FaceTime.

Поправки

Уверете се, че FaceTime е включен. Отидете в Настройки> Телефон и се уверете, че FaceTime е включен. Ако не виждате опция FaceTime, следвайте процедурите по-горе.

Нулирайте всички настройки. Придвижете се до Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на всички настройки. Това ще изтрие съхранените съобщения, пароли и друга информация, но може да разреши този проблем.

Ако не успеете по-горе, възстановете вашия iPhone 4 като нов телефон, както е описано по-горе.

3. FaceTime не работи в някои Wi-Fi мрежи поради ограничения на защитната стена.

Поправете

Тук забелязахме поправка на този проблем, която впоследствие Apple отбеляза в документ за база знания.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found