Как да коригирате неточни географски етикети на вашите iPhone снимки

Представете си това: отивате на почивка в Европа и правите множество снимки с надеждния си iPhone. Когато отидете да разгледате снимките си в Снимки след пътуването обаче, откривате, че те очевидно са направени в средата на Тихия океан.

Неточните маркери за местоположение за снимки на iPhone не са непременно широко разпространен проблем, но се случват от време на време.

Как снимките на iPhone се маркират неточно?

Не е ясно защо това се случва. Това може да е свързано с неточно четене на географската ширина или дължина на местоположението или неговата основна посока.

По подобен начин продуктите на Apple също използват множество източници на данни, за да определят местоположението на устройството: GPS сателити, триангулация на клетъчни кули и близките Wi-Fi базови станции. Някъде по дължина, местоположението може да се обърка.

Какъвто и да е случаят, неточните маркери за местоположение очевидно могат да бъдат досадни по-късно, ако организирате цифров албум за снимки или използвате функцията Memories в Photos.

За съжаление в момента няма начин за лесно редактиране или коригиране на неточни географски етикети на снимки в iOS. Но ако имате Mac, който лежи наоколо, можете да актуализирате информацията за геотаговете, като използвате лесно достъпен софтуер.

Преглед на EXIF ​​данни в преглед

Понякога проблемът може да се крие единствено в начина, по който приложението Photos чете метаданните на снимката.

Използвайки Preview на macOS, можете да потвърдите дали това е обикновен бъг или всъщност е грешна снимка.

Първо, поставете въпросната снимка на вашия Mac. Най-лесният начин е просто да изпратите имейл до себе си или да използвате AirDrop. (Ако имате няколко изображения с потенциално неточни геотагове, просто изберете едно за пример.)

След това следвайте тези стъпки.

 • Стартиране на визуализация
 • Отворете въпросното изображение.
 • Изберете Инструменти от горното меню.
 • Кликнете върху Show Inspector.
 • Щракнете върху раздела GPS.

Редактирайте географски тагове и EXIF ​​в снимки на Mac

Ако вашите геотагове се четат неточно в Preview, тогава можете да ги редактирате доста лесно, като използвате Photos в macOS.

Полезно е, ако имате активиран My Photostream или iCloud Photos Library на вашите устройства на Apple. Ако всичко е синхронизирано, тогава вашите снимки вече трябва да са във вашата библиотека със снимки на Mac.

Ако не, включете вашето iOS устройство към вашия Mac и импортирайте изображенията в снимки. Тогава:

 • Стартиране на снимки.
 • Изберете едно изображение или група изображения. (Можете да редактирате групово геотагове в рамките на Снимки.)
 • Щракнете върху прозорец в горната лента на менюто.
 • Щракнете върху Информация.
 • Трябва да видите меню, подобно на изображението по-горе.
 • Оттук можете да щракнете върху полето за местоположение и да въведете ново местоположение.
 • Като алтернатива можете просто да щракнете и плъзнете червения щифт.

На този етап, ако имате активирана iCloud Photos Library, вашите редакции на географски етикети трябва да се синхронизират между вашите устройства.

Струва си да се отбележи, че My Photostream няма да синхронизира метаданни. Така че може да си струва да настроите iCloud Photos Library, ако неточните геотагове са проблем.

iOS-базирана алтернатива

Ако нямате лесен достъп до компютър, базиран на Mac, опциите ви са по-ограничени.

В iOS App Store има разнообразни приложения, които твърдят, че позволяват възможностите за редактиране на метаданни. За съжаление повечето от тях струват пари.

Сред платените приложения Photo Investigator е достоен избор - а цената му за пълната версия от 2,99 долара е приблизително средна. Изтеглянето е безплатно, но редактирането на метаданни изисква покупка в приложението.

 • Photo Investigator в iOS App Store

Ако сте готови да хапете куршума, това е доста просто приложение за използване. Просто го отворете и му дайте достъп за преглед на вашата библиотека със снимки.

След това просто изберете снимка, докоснете Метаданни и докоснете Редактиране под Местоположение. Оттук ще можете да промените местоположението, като просто пуснете щифт върху картата.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found