Как да премахнете Apple TV или Mac, когато използвате вашия iPhone високоговорител

Немалко от нашите читатели откриват, че след актуализиране на своите iPhone до най-новия iOS, техните AppleTV вече се показват като опция за аудио изход, когато докосват бутона на високоговорителя. Това се случва при осъществяване и получаване на обаждания!

Въпреки че екосистемата на Apple обикновено е невероятна и интуитивна, винаги има няколко странности! И този въпрос е един такъв проблем. За щастие има начини да премахнете вашите Apple TV (и) от списъка на телефонните приложения на спикерфон устройствата.

Защо така или иначе се показва моята Apple TV?

Apple смята това очаквано поведение за AirPlay. Тъй като вашият iPhone винаги показва всички устройства с активиран AirPlay, които са в обхвата му, това автоматично включва всички Apple TV (и), свързани към същата WiFi мрежа.

Като бързо решение, ако имате повече от една WiFi мрежа, изберете различна мрежа за вашия Apple TV, за да спрете незабавно да виждате Apple TV, когато докоснете иконата на високоговорителя на телефона си.

Тази грешка се появи в iOS 13.2.2, но Apple TV, HomePod и Mac се появяват като възможни опции за високоговорители. Изглежда, че въпреки че се показва като опция за аудио изход, всъщност не можете да изберете своя Apple TV - изглежда не работи! Но това прави превключването към вашите AirPods или други слушалки по-трудно.

Премахнете Apple TV от iPhone Speakerphone

Очевидно е необходимо да се премахне Apple TV от списъка с високоговорители е доста досадно, но засега е необходимо. За да работи това и да върне телефона ви към нормалното, ще трябва да започнем отначало с Apple TV. Ето стъпките, които ще трябва да предприемете:

 1. От своя Apple TV отворете  Настройки
 2. Придвижете се до  Потребители и акаунти и изберете iCloud
 3. Кликнете върху  Изход

След като излезете, има още няколко стъпки, които трябва да предприемете:

 1. На Apple TV отворете  Настройки
 2. Превъртете и изберете  Дистанционни и устройства
 3. Изберете  Отдалечено приложение и устройства
 4. Докоснете  вашия iPhone  и изберете  Unpair Device
 5. Рестартирайте Apple TV и iPhone

След като рестартирате Apple TV и iPhone, опитайте да осъществите телефонно обаждане или да накарате приятел да ви позвъни бързо. Когато разглеждате опциите за чуване на повикването, Apple TV вече не трябва да се показва. Ако случаят е такъв, тогава вуаля! проблемът е отстранен, докато Apple не вземе решение.

Какво ще стане, ако не искам да прекратя сдвояването на iPhone от моя Apple TV?

Това е много валиден въпрос и основният въпрос причинява много разочарование. Горните стъпки обаче са по-добра алтернатива от другата опция за „отстраняване“ на проблема. Тези стъпки включват нулиране на самата Apple TV и използване на различен Apple ID, за да влезете обратно в нея.

Ако това е маршрутът, по който искате да тръгнете надолу, всичко изтеглено на ATV ще бъде изтрито и ще трябва да изтеглите отново всичко, като използвате друг идентификатор. Това е добре, ако разчитате на стрийминг услуги, но може да бъде проблематично, ако имате обширна библиотека на iTunes Movie.

Премахнете Mac от iPhone Speakerphone

В случай, че искате също така да премахнете Mac от появата като опция на вашия iPhone високоговорител, стъпките тук са доста прости. Тази функция идва с помощта на „Handoff“, което значително улеснява комуникацията между вашия iPhone и Mac. Ето как можете да премахнете Mac от iPhone високоговорител:

 1. От своя iPhone отворете  приложението Настройки
 2. Превъртете надолу и изберете  Телефон
 3. Натиснете  Обаждания на други устройства
 4. Превключете вашия Mac в  позиция Изкл 
 5. Рестартирайте вашия iPhone

Когато продължите по този маршрут, изключването на обажданията от други устройства само ще спре Mac да може да приема телефонни разговори. Ако обаче продължите да имате проблеми и искате да опитате нещо друго, можете да деактивирате Handoff между вашия Mac и други свързани iCloud устройства. Ето стъпките:

 1. От своя Mac отворете  System Preferences
 2. Щракнете върху  Общи
 3. В долната част поставете отметка в квадратчето за  Allow Handoff между този Mac и вашите iCloud устройства

След като приключите, това ще забрани всички функции на Handoff да бъдат достъпни между вашия Mac и други устройства. Това включва неща като AirDrop, което е изключително удобно в краен случай, особено с екранни снимки или снимки или само с файлове като цяло.

Независимо от това, деактивирането на Handoff трябва да премахне вашия Mac да не се показва във вашия високоговорител на iPhone, в случай че имате тази грешка.

Заключение

В продължение на много години софтуерната интеграция на Apple между устройствата „току-що работеше“, но изглежда, че компанията е ударила няколко пъти с пускането на iOS 13. Компанията все още работи по издаването на нови актуализации. Така че, надяваме се, бъдеща актуализация решава този и други проблеми със софтуера.

Ако продължавате да се сблъсквате с проблеми или сте намерили по-добро решение, звучете в раздела за коментари по-долу!

Съвети за читатели

 • Опитайте този процес. Работи за мен и семейството ми
  • Отворете  Настройки  на вашия iPhone, iPad или iPod touch (за iOS 13.2 или по-нова версия)
  • Изберете  Общи
  • Докоснете  AirPlay & Handoff
  • Докоснете  Автоматично AirPlay към телевизори
  • Изберете  Никога - това му пречи да изпраща автоматично повикването ви до който и да е Apple TV или друг съвместим смарт телевизор

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found