Как да редактирате Центъра за управление на Apple Watch

Изминаха няколко седмици от пускането на първия преглед на разработчика на watchOS 5. Има няколко нови функции с подобрени известия и предложения за Siri. Въведена е обаче друга по-малка функция, която ви позволява да редактирате Control Center.

През годините Apple продължава да отваря някои опции за персонализиране за собствениците на часовници. watchOS 5 е просто още една страхотна итерация на това. Разбира се, в миналото не сте били в състояние да персонализирате това нито от Watch, нито от  приложението Watch на вашия iPhone.

Apple бавно, но сигурно започва да слуша своите потребители и това е изключително полезна функция. Ако искате да редактирате Центъра за управление на вашия watchOS 5 Apple Watch, ето стъпките:

Как да редактирате Центъра за управление на Apple Watch

  1. На вашия Apple Watch плъзнете нагоре от долната част на екрана
  2. Превъртете целия път до дъното и да докоснете  Edit бутона
  3. Докоснете, задръжте и плъзнете избраната от вас икона на нова позиция
  4. Повторете този процес, докато не персонализирате оформлението на Control Center
  5. След като завършите, или натиснете бутона  Готово отдолу, или натиснете  цифровата корона

За съжаление, изглежда, че все още не можете точно да премахнете превключвателите на Control Center. Това е друга характеристика, която ще трябва да продължим да чакаме и да се надяваме, че ще дойде по-скоро, отколкото по-късно.

Защо искате да редактирате?

Може да сте в лагера, който никога не използва Control Center на вашия Apple Watch. Това е страхотно, но какво ще стане, ако постоянно трябва да включвате или изключвате известията си?

След това можете да използвате стъпките по-горе и да редактирате Control Center, за да поставите превключвателя DND по-близо до върха. Може би сте някой, който обича да се разхожда в тъмното, но се нуждаете от малко светлина, за да насочвате пътя, преместете превключвателя на фенерчето нагоре, за да не смажете пръста си.

Възможностите са безкрайни и това е още по-сложно, след като разработчиците се качат на борда. watchOS 5 определено е огромна стъпка в правилната посока, за да зарадва всички, а тази по-малка функция е само още един пример.

Ако срещнете някакви проблеми, не забравяйте да звучите в коментарите и да ни уведомите, ако имате някакви проблеми. Само като напомняне, watchOS 5 е планиран да стартира тази есен заедно с iOS 12 и macOS Mojave.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found