„Актуализацията не е налична с този Apple ID“? Ето как да го поправите

Актуализациите на приложения са важна част от поддържането на вашия Mac и вашите приложения да работят безпроблемно. Но понякога актуализациите на приложения могат да се объркат.

По-конкретно, може да откриете, че не можете да актуализирате приложение. Когато се опитате да получите съобщение за грешка „Актуализация не е налична с този Apple ID“.

В съобщението ще продължи да се посочва, че актуализацията не е налична, тъй като приложението „е купено от друг потребител или елементът е възстановен или анулиран“.

Но понякога това не е така. За щастие, макар и досадно, съобщението за грешка може да бъде премахнато доста лесно. Ето как.

Защо се случва това?

По принцип, когато изтегляте приложение от Mac App Store, този конкретен екземпляр на приложението е обвързан с вашия Apple ID - или този, който е направил покупката.

Тогава това приложение може да бъде актуализирано само от конкретния Apple ID, който е направил първоначалната покупка. Това се отнася както за безплатни приложения, така и за приложения, които струват пари.

Това може да причини проблеми, ако има множество потребители, които използват различни Apple ID на един компютър. По същия начин хората с употребявани или ремонтирани компютри на трети страни могат да се сблъскат с този проблем (тъй като техният Apple ID е различен от този на първоначалния собственик).

Има случаи на някои приложения, особено на приложения iWork или iLife, които показват тази грешка, дори ако потребителят някога е използвал само един Apple ID (на компютър, който никога не е имал друг собственик). Това странно поведение може да се дължи на грешка.

Свързано четене:

  Обичайните случаи

  В по-голямата си част методът по-долу ще коригира всички грешки, свързани с липсата на актуализации на приложения.

  Това включва приложения, изтеглени от различен Apple ID или приложения, които сте изтеглили сами, които (по някакъв начин) имат грешка „актуализацията не е налична“.

  Вашият собствен пробег може да варира в зависимост от вашия Mac и какви други Apple ID са влезли (или са били влезли в системата), разбира се.

  Във всеки случай все пак си струва да се изстреля.

  • Намерете приложението, което не можете да актуализирате, в папката Applications. Изтрий го.
  • Изпразнете кошчето си .
  • Отворете Mac App Store .
  • Уверете се, че сте влезли в основния си Apple ID или Apple ID, който ще използвате на този конкретен Mac. Ако не сте, влезте с вашия имейл адрес и парола.
  • Намерете и изтеглете отново приложението, което е причинило грешка при актуализацията.

  Това, разбира се, означава, че ще трябва да отделите парите, ако това е платено приложение. Това е жалко страничен ефект, но няма какво да се направи.

  От друга страна, заслужава да се отбележи, че пакетът приложения на Apple - като Pages, Number, Keynote и GarageBand - е безплатен за всички потребители. Така че можете да ги изтеглите отново без проблеми.

  Какво да правим при други обстоятелства

  Въпреки че методът по-горе ще поправи съобщението за грешка „актуализацията е недостъпна“, има някои други неща, които трябва да се отбележат.

  • Може да не сте приели покупката на въпросното приложение. Отворете Mac App Store, отворете страницата Покупки. Ако има бутон Accept до приложения, които ви създават проблеми, щракнете върху него.
  • Понякога превключвате Apple ID. Ако сте изтеглили приложението със стар Apple ID, който вече не използвате, ще трябва да влезете в този акаунт, за да го актуализирате. Можете да опитате да получите достъп до него, като използвате инструмента за възстановяване на акаунта на Apple или инструменти за нулиране на парола.
  • Ако сте инсталирали първоначални приложения на Apple чрез DVD или сте закупили Apple Certified Refurbished компютър директно от компанията, свържете се с Apple за код за осребряване. Може да се нуждаете от номера на DVD частта.
  • Ако имате използван Mac или ремонтиран от трета страна Mac, приложенията са свързани с Apple ID на първоначалния собственик. Технически те не могат да бъдат прехвърлени на вас. Но може би си струва да се свържете с Apple Support, за да видите дали ще предоставят изключение.

  Надяваме се, че сте намерили тази статия за информативна и полезна. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате въпроси.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found