Battle of the Apps: Overcast срещу Pocket Casts vs Podcasts

Докато много от нас обичат да могат да слушат музика в движение, има и други, които искат нещо повече. Това е мястото, където подкастите влизат в игра.

Повечето подкасти са оформени като традиционни радиопредавания. Ползата тук обаче е, че не е нужно да се притеснявате от работата с радиото.

Освен това, с безбройните приложения за подкасти, налични в App Store, можете да вземете тези предавания със себе си, където и да е. Днес ще разгледаме няколко от най-добрите опции: Pocket Casts, Overcast и Podcasts.

Облачно

Ще започнем с моя личен фаворит, Облачно. Това приложение е разработено от Marco Arment и се е превърнало в любимо за много потребители на iOS през годините.

Дизайн

Като се започне с дизайна, Overcast се отличава с минимален дизайн, без много допълнителни излишни украшения на повърхността. Отварянето на Overcast за първи път ще ви насочи да попълните опашката си от подкасти.

Намирането на подкасти е много лесно, тъй като изпълнявате няколко различни стъпки, за да намерите най-добрия подкаст:

 • Търсене в директорията
 • Препоръки от Twitter
 • Най-препоръчани
 • Добавяне на URL адрес

Има дори няколко изброени категории, за да сте сигурни, че ще намерите подходящия за вас подкаст. Очевидно раздел „Препоръки от Twitter“ ще изисква да свържете вашия акаунт в Twitter. След това разделът ще бъде попълнен с подкасти, споменати от тези, които следвате.

Страницата за показване на всеки подкаст съдържа множество информация. Ще намерите конкретния URL адрес, произведение на подкаст, описание, както и списък с епизоди.

Отварянето на конкретен епизод на подкаст ще ви предостави всички бележки за шоуто. Има връзки и форматирането прави ученето по-лесно.

Една от най-добрите части е, че дори и да не искате да се абонирате за подкаст, пак можете да слушате конкретно предаване. Това е нещо, което е полезно повече пъти, отколкото мога да преброя.

Характеристика

Когато Overcast първоначално беше пуснат, не бяха включени твърде много функции. Сега, когато приложението е на разположение от години, всичко това се промени.

Може би най-важната включена функция е Smart Speed. Тази функция автоматично съкращава тишините, възникващи по време на подкасти.

Има три опции за Smart Speed ​​- 1X, 2X и 3X. Когато използвате Smart Speed, можете да превърнете двучасовия подкаст в такъв, който трае час и половина.

Smart Speed ​​също ви позволява да персонализирате скоростта за всеки подкаст, за който сте абонирани. Това ще бъде полезно за онези дългосрочни подкасти, които привидно никога не свършват.

Друга важна функция в Overcast е Voice Boost. Това ще нормализира звука и ще се адаптира към обкръжението ви. По този начин не е нужно да се притеснявате, че ще си издухате тъпанчетата, само защото във влака има шумен пътник.

Последната основна функция идва с включеното уеб приложение. Overcast разполага с доста основен уеб клиент, който ви позволява да възпроизвеждате всеки от любимите си подкасти. Можете дори да използвате Smart Speed ​​от този клиент. Най-хубавото е, че е напълно безплатна за използване.

Падания

В противоречив ход Arment реши да премахне опцията за „Изпращане за гледане“. Това доведе до много отрицателни отзиви в App Store.

Армент заяви следното:

Това заобиколно решение вече не работи в watchOS 4. Пренаписването на възпроизвеждане „Изпращане към гледане“, за да се използва единствената поддържана алтернатива, вероятно ще отнеме поне още един месец от разработка и тестване, които в момента не мога да спестя, и поради ограниченията получената използваемост и опит не биха били достатъчно добри, за да мога уверено да изпращам.

По-добрата страна е, че все още можете да контролирате подкастите си от Apple Watch. Това просто не е по същия начин, по който работи от приложението iOS Podcasts.

Цена

Всеки иска да знае колко струват тези приложения и Overcast е безплатен за изтегляне. Приложението обаче се поддържа от реклами, за да помогне на Arment да покрие разходите за развитие.

Ако наистина харесвате Overcast, можете да бъдете годишен абонамент от $ 9.99. Това ще премахне всички реклами, както и ще ви даде тъмна тема и персонализирана икона.

Джобни отливки

Извън Overcast, Pocket Casts вероятно е второто най-популярно приложение за подкасти в App Store. Част от това е свързано с факта, че Pocket Casts предлага междуплатформена съвместимост, заедно с някои други полезни функции.

Дизайн

Както в случая с Overcast, дизайнът на Pocket Casts е изключително естетически приятен. Различните ви подкасти се показват на главния екран, като различните произведения на изкуството се показват за лесен достъп.

Добавянето на подкасти е възможно най-лесно, тъй като просто ще трябва да докоснете иконата „+“ на страницата „Подкасти“. Оттам ще намерите няколко раздела:

 • Препоръчани
 • Тенденция
 • Най - известен
 • Мрежи
 • Категории

В горната част има и лента за търсене, която ви позволява ръчно да търсите или добавяте действителния URL адрес на емисията за подкаста.

Pocket Casts също разполага с възможността да се създаде „филтър за епизоди“. Оттук можете да изберете набор от изисквания и тогава съответните подкасти ще попаднат във филтрирания плейлист.

Когато се възпроизвежда избраният от вас подкаст, ще бъдете посрещнати с множество различни опции. Очевидно имате бутон „Пусни“, произведения на изкуството, времева линия и опции за пропускане.

Характеристика

Pocket Casts е едно от най-богатите на функции приложения за подкасти в App Store. Приложението позволява на потребителите да контролират почти всяка възможна настройка, а след това и някои.

Що се отнася до гореспоменатите функции, има някои бутони в долната част на екрана „Now Playing“ за „Effects“, „Cast“, „AirPlay“ и „Sleep“. Най-интригуващият набор от функции е раздел „Ефекти“.

В раздела Ефекти има няколко полезни функции. Оттук можете да контролирате скоростта на възпроизвеждане (до 2X), Trim Silence и Volume Boost.

Последните два варианта са може би най-полезните. Trim Silence „намалява продължителността на епизода, като отрязва мълчанието в разговора“. Volume Boost „увеличава силата на възпроизвеждане, без да променя силата на звука на вашето устройство.“

Отпред на Apple Watch Pocket Casts включва и възможността да контролирате цялото си възпроизвеждане от китката си. Това определено е удобна функция и нещо, от което хората се възползват от първия ден.

Друга удобна функция, която може да насочи някои към използването на Pocket Casts, е под формата на кръстосана съвместимост. Има Android, iOS и дори уеб клиент, от който потребителите могат да се възползват. С това има разходи, но ако имате спокойствие за слушане на подкасти през ново устройство или компютърът ви е утешително.

Падания

Pocket Casts е доста полирано приложение, но има един доста притеснителен въпрос. Изглежда, че с Overcast Марко е измислил кода, за да предложи правилно премахване на тишината.

С Pocket Casts има моменти, в които мълчанието се прекъсваше неловко. Въпреки че е създаден, за да ви спести време, не искате да се налага да пренавивате подкаста, само за да възпроизведете нещо, което сте пропуснали.

Цена

Ценообразуването за джобни отливки е относително просто. Освен преминаването по „freemium“ маршрута, Pocket Casts е еднократна покупка от $ 3,99.

Проблемът възниква, ако искате да слушате в мрежата, която ще ви донесе още $ 9, след 14-дневен безплатен пробен период. Ако искате и версията за Android, това са още $ 3,99. Като цяло търсите почти 20 долара, за да имате удовлетворението от съвместимостта на различни платформи.

Подкасти

Крайната опция в това шоудаун е най-очевидната - подкасти. Оригиналната версия беше пусната от Apple още през 2012 г. и приложението е видяло доста обрат по отношение на използваемостта и дизайна през годините.

Дизайн

Говорейки за дизайн, подкастите предлагат доста голи преживявания. Възпроизвеждането на подкасти ще ви осигури основен екран с опции за възпроизвеждане, произведения на изкуството, заедно с опция за скорост на възпроизвеждане и възможност за поточно предаване чрез AirPlay.

Откриването на подкасти и тук е лесно, тъй като можете просто да докоснете раздела „Преглед“ в долната част на екрана. Оттук ви се представят следните опции:

 • Препоръчани
 • Топ класации
 • Всички категории
 • Препоръчани доставчици

За тези, които искат да търсят конкретен подкаст, в долния десен ъгъл е поставен раздел „Търсене“ за лесен достъп. Освен това Apple подчертава няколко подкаста в горната част на раздела „Преглед“, които могат да помогнат за разширяване на вашата библиотека.

Разделът „Слушай сега“ показва всичките ви абонаменти за подкасти. Всеки списък показва информация от най-новия подкаст, включително кратко описание и колко подкасти са издадени от последното ви слушане.

Характеристика

Както споменахме по-рано, приложението Podcasts на Apple не е толкова богато на функции, колкото Overcast или Pocket Casts. Това приложение е вероятно най-доброто за тези, които нямат много подкасти за управление.

На борда няма много натоварени функции, освен възможността за поточно предаване чрез AirPlay, регулиране на скоростта на възпроизвеждане и справяне с опашката „Up Next“. „Up Next“ е версията на плейлистите на Apple, но по-скоро е трудно да свикнете и не винаги работи така, както се рекламира.

Продължавайки, раздел „Библиотека“ е мястото, където ще намерите някои чудесни функции. 3D докосването на подкаст във вашата библиотека ще покаже сетлиста, произведенията на изкуството и описанието на плейлиста.

Това е почти същността на фронта на функциите, тъй като Apple наистина не е събрал твърде много в приложението, за да си струва.

Падания

Тъй като подкастите изглеждат почти като допълнителна мисъл, има някои проблеми с приложението. Най-забележителното е липсата на истинска функция на плейлиста.

Вместо това ще трябва да опитате да навигирате през функцията „Напред“ и тогава пак ще се сблъскате с проблеми. Ако търсите богато на функции приложение за подкасти, ще искате да продължите напред. Ако обаче слушате само няколко подкаста, тогава вероятно ще се оправите с това приложение.

Цена

Не е изненадващо, че приложението Podcasts е предварително инсталирано на почти всеки iPhone. Няма покупки или реклами в приложението, за които да говорим, така че никога няма да платите нито стотинка, за да използвате собственото приложение на Apple.

Кой е победителят?

За тези, които обичат да слушат подкасти, истинската битка се свежда до Overcast vs Pocket Casts. Ако се нуждаете от съвместимост с различни платформи, тогава повече от вероятно ще искате да използвате Pocket Casts.

Ако обаче сте здраво засадени в екосистемата на iOS и харесвате идеята да подкрепите независими разработчици, Overcast трябва да бъде вашият избор. Освен това, ако цената е притеснителна, ще трябва да се справите само с няколко реклами, а годишният абонамент от 9,99 долара е лесно хапче за преглъщане.

Хубавото на приложенията за подкасти в App Store е, че пазарът изглежда продължава да расте. Това означава, че Overcast и Pocket Casts ще продължават да виждат редовни актуализации с нови функции и много други.

Но ние искаме да чуем от вас. Уведомете ни в коментарите какво е вашето любимо приложение за подкаст и защо. Може би в крайна сметка ще го видите в друг обзор на приложения в бъдеще, стига да има влияние, за да поеме големите момчета.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found