Не можете да изтриете приложения на вашия iPhone 11 или iPhone X Series? Ето какво да направите

В App Store има над два милиона приложения, но не искате всички да бъдат едновременно на вашия iPhone. Ако вашият iPhone 11 или iPhone X изчерпва място за съхранение, разберете как да изтриете някои приложения, за да освободите повече място.

Ето всички начини да го направите, заедно със съвети за отстраняване на неизправности, когато не можете да изтриете приложения от вашия iPhone.

Как да изтриете приложения на вашия iPhone

Изтриването на приложения в iOS преди беше доста лесно: просто докоснете и задръжте иконата на приложението на началния си екран, след което натиснете X, който се появява, когато приложенията започнат да мърдат.

Но в наши дни има няколко различни начина за изтриване на приложения от вашия iPhone.

1. Отворете менюто за бързо действие на началния екран

От началния екран на вашия iPhone докоснете и задръжте иконата на приложение, за да се покаже меню за бързо действие. С iPhone X можете дори да натиснете силно върху приложение, за да разкриете това меню с помощта на 3D докосване.

Точните опции на менюто варират в зависимост от конкретното приложение. Но в долната част на менюто трябва да видите опция за изтриване на приложение . Докоснете го, след което потвърдете, че искате да изтриете приложението в следния сигнал.

Докоснете и задръжте приложение, за да се покаже бутон Изтриване на приложение .

2. Редактирайте началния екран, за да изтриете бързо много приложения

Ако искате да изтриете много приложения едновременно, вместо това трябва да докоснете Редактиране на началния екран от менюто за бързо действие. Намерете тази опция близо до бутона Изтриване на приложение , след като докоснете и задържите икона на приложение от началния екран.

След като докоснете Редактиране на началния екран, всяко приложение започва да мърда, което ви позволява да ги плъзгате и пускате на различни позиции на началния екран. Също така трябва да видите бутоните X да се появяват и в горния ляв ъгъл на приложенията.

Докоснете бутон X, след което потвърдете, че искате да изтриете приложението в изскачащия сигнал.

Изберете Редактиране на началния екран. Докоснете бутона X, за да изтриете приложение. Потвърдете, че искате да го изтриете .

3. Изтрийте приложения от настройките за съхранение на iPhone

Друг удобен начин за изтриване на приложения от вашия iPhone 11 или iPhone X е от настройките. Отидете в Настройки> Общи> Съхранение на iPhone, за да заредите списък с всички приложения на вашия iPhone.

Докоснете конкретно приложение, за да разкриете повече информация за него, включително опции за разтоварване на приложение или изтриване на приложение .

Използвайте приложението за разтоварване, ако планирате да използвате приложение отново в бъдеще, но не искате то да заема място на вашия iPhone в момента. Това запазва вашите лични данни и запазва иконата на приложението на началния екран, като същевременно премахва самите данни на приложението.

Друга възможност е да използвате Delete App, за да изтриете цялото приложение и всичките ви данни за него. Това е най-добрият вариант, ако никога не планирате да използвате това приложение отново.

Изберете Разтоварване или Изтриване на приложения от настройките на iPhone.

Какво да направите, ако не можете да изтриете приложения от вашия iPhone

Понякога вашият iPhone не ви позволява да изтривате приложения, без значение кой от горните методи използвате. Когато случаят е такъв, обикновено можете да го поправите, като промените някои от настройките на вашия iPhone 11 или iPhone X.

Не е възможно да изтриете някои от вградените приложения на Apple

С iOS 12 Apple направи възможно изтриването на много вградени приложения за iPhone, като поща, календар, напомняния и др.

Все още обаче има много вградени приложения на Apple, които е невъзможно да се изтрият. Те включват:

 • App Store
 • Камера
 • Часовник
 • Намери моя
 • Здраве
 • Съобщения
 • Телефон
 • Снимки
 • Настройки
Някои приложения не предлагат опция за изтриването им.

Въпреки че не можете да изтриете тези приложения, можете да ги добавите всички в една папка и да ги скриете на отделен начален екран.

Актуализирайте и рестартирайте вашия iPhone

Ако е възможно да изтриете приложението си, може да се наложи да актуализирате софтуера на вашия iPhone и първо да го рестартирате.

Отидете в Настройки> Общи> Актуализация на софтуера, за да проверите за нови актуализации на iOS. Изтеглете и инсталирайте всички налични актуализации.

Актуализирайте вашия iPhone до най-новия софтуер, за да отстраните проблеми.

Когато вашият iPhone 11 или iPhone X е актуален, натиснете и задръжте страничния бутон с двата бутона за сила на звука . Когато бъдете подканени, плъзнете, за да изключите вашия iPhone.

Изчакайте поне 30 секунди, след като вашият iPhone завърши захранването, преди да натиснете отново страничния бутон, за да го рестартирате.

Деактивирайте ограниченията за съдържание и поверителност в екранно време

Може би не можете да изтриете приложения на вашия iPhone 11 или iPhone X поради вашите ограничения за съдържание и поверителност. Тези настройки обикновено са включени за детски устройства, за да се ограничи съдържанието за възрастни.

Отидете в Настройки> Време на екрана> Ограничения за съдържание и поверителност . Изключете бутона за ограничение на съдържанието и поверителността в горната част на страницата. Ако бъдете подканени, въведете вашата парола за времето на екрана, която може да се различава от нормалната ви парола за iPhone.

Ако искате да запазите Ограниченията за съдържание и поверителност включени, но все пак искате да изтриете приложения, променете следните настройки:

 1. Отидете в Настройки> Време на екрана> Ограничения за съдържание и поверителност .
 2. Отидете в iTunes & App Store Покупки .
 3. Ако бъдете подканени, въведете паролата за времето на екрана.
 4. Докоснете Изтриване на приложения и го задайте на Разрешаване .
Уверете се, че настройките на iPhone ви позволяват да изтривате приложения.

Регулирайте Настройки за докосване на достъпността

Ако не можете да отворите менюто за бързо действие, за да изтриете приложения или да редактирате началния си екран, може да се наложи да коригирате настройките за докосване на вашия iPhone.

Те влияят на това колко бързо се появява менюто или колко силно трябва да натиснете за 3D докосване.

Отидете в Настройки> Достъпност> Докосване> 3D и Haptic Touch . Под раздела „ Продължителност на докосване “ променете продължителността на времето, необходимо за докосване и задържане на приложение, за да се появи менюто за бързо действие. Можете да тествате това на снимката в долната част на страницата.

Регулирайте настройките за докосване на достъпността на вашия iPhone.

На iPhone X можете също да включите 3D Touch и да регулирате чувствителността на 3D Touch . Ако не искате да натискате толкова силно, променете чувствителността на Светлина .

Има и други начини за изчистване на съхранението на вашия iPhone

Основната причина да изтриете приложения от вашия iPhone 11 или iPhone X е да създадете повече безплатно хранилище на вашето устройство. Но има много други неща, които можете да направите, за да създадете и по-безплатно място за съхранение, което може да означава, че можете да задържите по-полезни приложения.

Разберете какво използва вашето хранилище за iPhone от Общите настройки. След това разгледайте тази публикация, за да разберете какво да правите, ако губите много място за „Други“ или „Система“ на вашия iPhone.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found