Как да използвате новите усложнения на инфографиката на вашия Apple Watch

С по-големи размери, Apple Watch Series 4 има повече дисплейни имоти от преди. Имайки предвид това, Apple представи изцяло нов циферблат на Infograph, който може да побере до осем усложнения. Да, осем . В тази статия ще научите повече за новото лице и как да го настроите.

Гледайте видеоклипа или прочетете текста по-долу

Съвместимост

Моля, обърнете внимание, че циферблатът на часовника Infograph е съвместим само с 40 мм и 44 мм Apple Watch Series 4 . Не се предлага в предишните версии на Apple Watch.

Настройка на новия циферблат за инфографика

Можете да създавате и редактирате циферблата на Infograph от самия Apple Watch или чрез приложението iPhone Apple Watch. В идеалния случай настройката се извършва най-добре в приложението, докато промяната на съществуващо лице е по-лесна от часовника.

Можете да намерите новия циферблат на Infograph в приложението iPhone Apple Watch под Face Gallery. Лицето е разположено в горната лява част на екрана в watchOS 5.x.

Как да настроите цвета

Докато правите промени в лицето, ще видите тези модификации, отразени в горната част на екрана в пробата. Когато избирате бялото циферблат (вижте по-долу), действителното лице става бяло. В противен случай се променя само цветът на страните.

 1. Докоснете иконата на циферблат Infograph, за да започнете.
 2. На следващата страница под Описание има множество цветове. Не забравяйте да превъртите надясно наляво, за да ги видите всички. Докоснете, за да изберете цвета си.

Препоръчва се:

 • 7 функции на Apple Watch и watchOS, които не сте забелязали
 • Как да решим проблемите със силата на звука на Apple Watch
 • Приложението Apple Watch Podcast не се синхронизира с iPhone? Поправки

Как да зададете усложненията

На същата страница, под Усложнения, можете да добавите до осем усложнения. Те са разположени под горния ляв, горния десен ъгъл, поддиапазора наляво, под-набирането вляво, под-набирането вдясно, под-набирането отдолу, долу вляво и долу вдясно По подразбиране часовникът включва следните усложнения:

 • Горе вляво, UV индекс
 • Горе вдясно, времето (по подразбиране)
 • Десен субдиал, слънчев
 • Най-високо под-набиране, календар
 • Долен под-циферблат, Световен часовник: Купертино
 • Ляво дъно: Таймер
 • Вдясно отдолу: Дейност

В следващия пример горното ляво усложнение е променено на Изгрев / Залез от UV индекс:

Превъртете през някое от усложненията, за да направите промени. Можете също да изберете да изключите усложненията. След като приключите с настройването на всяко свое усложнение, докоснете „Добавяне“ в горната част на екрана, за да го запазите.

След като го направите, циферблатът вече е избор в раздела Моят часовник под Моето лице. Кликнете върху него и превъртете надолу, докато не видите „Задаване като текущ циферблат“. Докоснете го, за да изберете.

Създаденият от вас часовник Infograph вече е инсталиран на вашия Apple Watch Series 4.

Относно тези усложнения

Не всички усложнения са еднакви. Като такива може да забележите, че не всяко усложнение е налично във всяко място на лицето на Infograph. Освен това, други усложнения, макар и налични, може да не бъдат форматирани по начин, който да съответства на външния вид на другите усложнения.

Четирите ъгъла

В случай на усложнения отгоре вляво, горе вдясно, отдолу вляво и отдолу вдясно, обърнете внимание на ъгъла на първото изображение по-долу. Във втория, горният ляв и долният десен са променени до усложнения, които не включват ъгловия вид:

Под-циферблата

Заслужава си да се обмислят и четирите усложнения на набирането в средата на лицето. Горната част на допълнителния циферблат е много повече от кръг; той също така контролира това, което се показва на горния ръб на лицето.

Забележете в примера по-долу, че и Календар, и Активност показват текста в горния ръб, докато приложението на трета страна Cardiogram не:

Допълнителните циферблати също въвеждат нови усложнения на любимите. Те ви дават достъп с едно докосване до обаждане или изпращане на текстови съобщения до най-важните ви контакти.

Правене на промени в Apple Watch

Подобно на други лица на Apple Watch, можете да промените външния вид на лицето на Infograph на самия Apple Watch. За целта изпълнете следните стъпки:

Промяна на цветовете и усложненията

 1. От лицето на Apple Watch плъзнете наляво или надясно от ръба до ръба, докато намерите лицето, което искате да редактирате.
 2. Когато намерите този, който искате, натиснете Digital Crown, за да изберете това лице. Натиснете „Персонализиране“.
 3. Натиснете здраво дисплея, за да активирате персонализирането на Apple Watch.
 4. Плъзнете наляво или надясно, за да изберете функция, след което завъртете Digital Crown, за да направите промени.
 5. Плъзнете докрай наляво, за да редактирате усложненията. Докоснете усложнение, за да го изберете, след което завъртете Digital Crown, за да го промените.
 6. След като направите промените, натиснете Digital Crown, за да ги запазите.
 7. Докоснете циферблата на часовника, за да го зададете като текущ.

В следващия пример цветът на лицето е променен от бял на черен:

След това горното ляво усложнение е променено на приложението Reminder от Ultra Violet:

Когато става въпрос за новите усложнения на Infograph и циферблата на Apple Watch Series 4, бъдете толкова креативни, колкото искате. Независимо дали използвате всичките осем усложнения или само няколко, няма грешен отговор.

Кое лице използвате на вашия Apple Watch?

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found