11 скрити и тайни функции на iPhone 11 и iPhone 11 Pro

По-големи батерии, по-добри камери и нови цветни опции. Досега вероятно вече сте чували за повечето от основните характеристики на iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Но Apple iPhone 2019 на iPhone всъщност има много други тайни или скрити функции, които компанията или внедри тихо, или всъщност не говори за тях.

Тъй като iPhone 11 е надстройка, фокусирана върху камерата, някои от тези скрити функции са скрити в новото приложение Camera. Други функции са свързани с опциите за свързване на iPhone или способността им да откриват други устройства. Във всеки случай, без повече шум, тук има 11 скрити или по-малко известни функции на моделите iPhone 11 и iPhone 11 Pro.

Свързани

  11. Заснемане извън кадъра

  Една от най-умните, но по-малко известни функции в новите iPhone се нарича Capture Outside the Frame. По същество той автоматично ще спести допълнително пространство за изображение около вашата снимка. Това е като обратното изрязване, което ви позволява да добавите повече изображение обратно в кадър, след като сте го направили.

  Друга свързана функция, наречена Auto-Apply, прави стъпка напред. Системата ще разпознае дали лицето на човек е отрязано в изображение и автоматично ще се „отреже“ и ще разшири краищата на рамката, за да добави отново лицето на този човек. Това е промяна на играта.

  Функцията "Deep fusion" на камерата на iPhone 11 Pro трябва да бъде налична от тази седмица, първо чрез iOS 13.2 Beta. Тази нова скрита функция ще помогне много за автоматичното коригиране на снимките, заснети на камерата на iPhone.

  10. Ултрашироколентова технология

  В тазгодишния iPhone има нова технология, която не получава шума, който заслужава. Нарича се Ultra-Wideband и по същество е геолокационна система за малки среди. Помислете за изключително прецизни данни за местоположението в търговски център или вашия дом.

  Чипът UWB в iPhone 11s се използва само за нова функция AirDrop, която ще ви позволи да приоритизирате получателите, към които сочите. Но UWB може да се използва в множество други приложения, от ултра прецизна вътрешна навигация до по-добри възможности за локализиране на слуховото устройство за проследяване на Bluetooth на Apple. Това е голяма работа и най-големите му характеристики тепърва предстоят.

  9. Хибридно управление на мощността

  Системите за управление на захранването на iPhone на Apple определено имат лош резултат. Но харесвате или не, батерията на вашия iPhone в крайна сметка ще се разпадне и ще доведе до неочаквани изключвания или по-лоша производителност. Apple измисли нов начин за борба с този в iPhone 11.

  IPhone 2019 на компанията разполага с нова хибридна софтуерно-хардуерна система, която трябва да смекчи въздействието на влошаването на батерията. Разбира се, iPhone 11 и iPhone 11 Pro са все още нови. Поради това остава да видим дали тази система ще ги задържи да работят с върхова производителност по-дълго.

  8. Аудио увеличение

  Записването на обект, който говори в претъпкана среда, може да бъде сложно. Но Phone 11 и iPhone 11 Pro вече имат нова функция, която може да ви помогне да „фокусирате“ микрофоните на вашето устройство за по-ясен звук. Подобна функция се появи за пръв път на устройствата на Samsung, но сега е в най-новите телефони на Apple.

  Функцията се нарича подходящо Audio Zoom. И работи по начина, по който очаквате. Ако увеличите обекта, iPhone ще „фокусира“ микрофоните върху него, като същевременно ще „размие“ шума от други посоки. Очевидно работи върху всичко - от хора, които говорят, до машини, които издават шум.

  7. Wi-Fi 6

  Докато много други производители на телефони се опитват да внедрят някакъв вид поддръжка на 5G в най-новите си телефони, Apple тихо надгради друга опция за свързване на своите модели iPhone 11 и iPhone 11 Pro.

  По-конкретно, тези устройства вече имат Wi-Fi 6. Ние подробно разгледахме новия Wi-Fi стандарт в нашата статия по темата. Но ако искате кратко резюме, просто очаквайте по-добра производителност в претъпкани райони, подобрена скорост на данни и други масивни надстройки.

  6. Действителни HDR цветни профили

  Новите устройства iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max имат значително подобрени дисплеи. Въпреки че се отличават със значително по-добра яркост, те също така въвеждат действителна и истинска поддръжка за HDR и Dolby Vision. Apple дразнеше това на своето събитие, но нека обясним какво всъщност означава това.

  Миналите поколения iPhone, като iPhone XS, поддържаха технически HDR съдържание. Но те всъщност не възпроизвеждаха това съдържание в цялата му истинска слава. Това вече не е така при iPhone 2019, които всъщност ще преминат към HDR10 или Dolby Vision цветни профили, когато възпроизвеждате подходящи видеоклипове.

  5. Откриване на устойчивост

  Новият нощен режим на iPhone 11 и iPhone 11 далеч не е скрита функция. Но има много по-малко известна настройка, свързана с тази функция, за която Apple всъщност изобщо не е говорила. По принцип тазгодишните устройства ще знаят как ги държите.

  IPhone 11 и iPhone 11 Pro ще могат да открият дали са стабилни или не. По принцип, ако ги монтирате на статив или се облегнете на нещо, те ще могат да знаят. След като го направят, те ще ви дадат допълнителни опции за продължителна експозиция, позволявайки ви да зададете времената за експозиция до 10 секунди. Това е благо за нощния режим, но също така и за широк спектър от други фотографски техники.

  4. Неизпълнено двустранно таксуване

  Двупосочното или двустранно безжично зареждане беше една от най-очакваните функции, които ще дебютират на iPhone 11. Но основната бележка от септември на Apple дойде и си отиде без нито един шепот за функцията. Въпреки че докладите се различават, сега изглежда, че може да са изтеглени в последната секунда.

  Популярният сайт за разкъсване iFixit хвърли поглед под капака на новия iPhone 11 Pro Max и намери доказателства за неприложено безжично зареждане. С други думи, устройствата могат да имат хардуерната възможност за безжично зареждане на друго устройство. Но, разбира се, тази функция не е налична, вероятно поради деактивиране в софтуера.

  3. Известие за показване на резервни части

  Понякога телефоните завършват със счупени екрани. И понякога собствениците на тези телефони избират калпави сервизи на трети страни, които ще сменят стъклото на дисплея с по-лош продукт. В много случаи тези екрани могат да доведат до по-лоша производителност при докосване и дисплей.

  Това може да е проблем, ако купувате употребяван iPhone на пазарно приложение. За щастие, в iPhone 11 Apple внедри нова система за откриване и предупреждение на потребителите за ремонти на дисплея. Вече можете да видите дали iPhone 11 или iPhone 11 Pro имат неистински, резервен дисплей, като отидете в Настройки -> Общи -> Информация.

  2. Ново съотношение на камерата

  Потърсете „iPhone 16: 9“ и ще откриете немалко потребители, които се интересуват за фотографското съотношение и защо липсва в iPhone. Има много причини, поради които Apple избра съотношението 4: 3 като стандартно, но това не променя факта, че възможността за снимане в 16: 9 би било благодат за фотографите и социалните медии.

  В iOS 13 iPhone 11 и iPhone 11 Pro вече имат възможност да снимат при 16: 9. Преди това можете да редактирате снимка към това съотношение само след факта - и дори тогава това беше само работа за изрязване. Функцията всъщност е малко скрита и в приложението Камера. Ще трябва да извършите плъзгане и да почукате с пръст, за да влезете в режимите на скрито съотношение на камерата.

  1. Шрифт на SF камера

  Вниманието на Apple към детайлите е легендарно. А в новите iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max това внимание към детайлите се разпростира и върху избора на шрифта в едно единствено приложение. Да, говорим за новия шрифт SF Camera, който Apple е внедрил в новите устройства.

  Освен ако не сте отвратителни за шрифтовете, вероятно дори няма да се грижите или забележите. Но SF Camera всъщност е наистина добре проектиран шрифт с малко по-индустриален вид. И отново, Apple го използва само в приложението Камера.

  Вече надстроихте ли до новия iPhone 11 Pro? Кои са някои от новите функции, които наистина харесвате на устройството?

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found