Как да поправите iPhone или iPad, които няма да се зареждат при включване

Изглежда, че в iOS 12 има проблем, който може да повлияе дали iPhone се зарежда правилно.

Ситуацията, бързо наречена „Chargegate“, взриви в медиите, както вероятно бихте могли да си представите. Но в грешката има нещо повече, отколкото може би сте чували - включително възможно отстраняване.

Какво трябва да знаете

Грешката на Chargegate е доста объркваща поради противоречиви медийни съобщения, свързани с нея. Но ето най-точната информация.

Грешката

Има няколко различни случая на така наречената грешка Chargegate и всички те се различават леко.

Понастоящем най-често срещаният опит за засегнатите потребители е относително незначителен. По принцип iPhone просто няма да може да се зареди, когато е включен в стенен контакт чрез Lightning кабел. Няма да чуете характерното „ding“ или да видите индикация, че зареждането е започнало.

За щастие този екземпляр е най-лесният за поправяне. Потребителите просто трябва да събудят устройството, за да започне зареждането - или чрез използване на Tap to Wake или чрез натискане на бутона Home на по-стари устройства.

В по-редки случаи някои потребители съобщават, че трябва да събудят устройство, да премахнат кабела на Lightning и да го свържат отново, преди да започне зареждането.

Най-тежкият случай, който е невероятно необичаен, може да доведе до неповлияване на телефона.

Поне няколко потребители съобщават, че устройството им просто замръзва и не може да се събуди, когато е включено в кабел на мълния.

Какви устройства засяга

Противно на много медийни заглавия, устройството не изглежда да е изключително за iPhone XS и iPhone XS Max.

Вместо това е вероятно собствениците на iPhone XS и XS Max просто първите да представят проблема на общественото внимание.

Няколко доклада, както и тестване на медии, предполагат, че грешката при зареждането може да се появи при по-стари iPhone и iPad.

Поради това грешката вероятно е базирана на софтуер и присъства в новата операционна система iOS 12 на Apple.

Колко широко разпространено е?

Изглежда, че грешката не засяга всички устройства на iPhone XS или XS Max. По същия начин това не засяга всяко устройство, което в момента работи с iOS 12.

Докладите за грешката са доста спорадични, така че може да повлияе на всеки собственик на iPhone по различен начин.

С други думи, ако не сте били засегнати - не се притеснявайте твърде много за това. Просто не забравяйте да проверите отново дали вашето устройство се зарежда, когато го включите.

Как да коригирам грешка при зареждането на iOS 12

Не успяхме да възпроизведем неволното поведение на зареждане на няколко тествани iPhone. Като се има предвид това, има множество анекдотични доклади за следния метод, работещ за засегнатите потребители.

Пробегът ви може да варира, но това може да стане за малко, докато Apple отстрани проблема (но повече за това по-късно).

  • Отворете Настройки.
  • Придвижете се до Face ID & Passcode (или Touch ID & Passcode на по-стари устройства).
  • В този момент ще трябва да удостоверите с паролата си.
  • Превъртете надолу и се уверете, че превключвателят до USB аксесоари е активиран .

Няколко допълнителни бележки

Съобщава се, че горният метод работи за някои потребители, особено за тези, които се зареждат чрез Lightning кабел. Но може да откриете, че това не работи за вас.

Това може да се дължи на вашия хардуерен хардуер. Само преди няколко дни Belkin даде да се разбере, че няколко от неговите докинг станции от последно поколение не са съвместими с новия iPhone XS или XS Max.

Тъй като това е грешка в софтуера, не е известно дали това означава, че тези докинг станции са несъвместими и с по-стари устройства с iOS 12.

Във всеки случай се препоръчва да изпробвате тази корекция с помощта на първокласен кабел на Apple Lightning и захранващ адаптер.

По подобен начин Apple заяви, че неговият USB ограничен режим на защита не трябва да влияе на нормалното поведение при зареждане. Тъй като изглежда така, почти сигурно е грешка в софтуера, която го кара да повлиява спорадично зареждането, когато не се очаква.

Докато Apple не го поправи, това може да е най-добрият сценарий. Но си струва да се отбележи, че междувременно ще направи вашия iPhone или iPad по-уязвим към хакерски инструменти на трети страни.

Или ... Изчакайте поправка от Apple

Говорейки за поправка от Apple, човек трябва да дойде по-рано, отколкото по-късно.

Най-новата бета версия на разработчика на предстоящата актуализация на iOS 12.1 включва корекция на грешката при зареждането, потвърди Rene Ritchie от iMore.

Не сме напълно сигурни кога iOS 12.1 ще бъде пуснат за широката публика. Но определено идва тази есен и може да бъде пуснат преди края на октомври.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found