Как да се премахнете от групово iMessage

Всички сме били там в даден момент през годините на използване на iOS. Приятелите ви искат да създадат нов групов чат iMessage и той в крайна сметка е неприятен или просто е време да си тръгнете.

Може да си помислите, че не се вижда край и че не можете да напуснете разговора. За щастие това не е така, поне в по-голямата си част.

Следвайте тези бързи съвети, за да се измъкнете от групов разговор iMessage

 • Отворете приложението Messages и докоснете груповото съобщение (всички потребители трябва да изпращат текстове чрез iMessage)
 • За iOS 12+ и iPadOS 13+ докоснете иконите на профила в горната част и след това изберете информация
  • В iOS 11 или по-нова версия докоснете иконата „i“
 • Докоснете Оставете този разговор и потвърдете

Оставете този разговор изглежда активен само когато всички участници използват устройства на Apple И са влезли с iMessage. Ако някой от членовете на групата използва SMS или устройство, което не е от Apple, Оставете този разговор е неактивен.

Ако не виждате опцията за напускане, вероятно един или повече от групата не използват устройство на Apple с активиран iMessage.

Лошата новина? Не можете да се премахнете от тези групови съобщения.

Добрата новина? Вероятно можете да заглушите разговора.

Препоръчително четене

 • Използвайте iMessage на вашия компютър с Windows
 • Изпращайте и получавайте iMessages в самолетен режим

Има още една възможност, която трябва да обмислите, преди просто да напуснете съвсем груповото съобщение. Този процес включва заглушаване на разговора, което е доста удобна, но скрита функция.

Какво представлява груповото iMessage според Apple?

Объркващо е със сигурност!

Apple смята, че има три типа групови съобщения

 1. Групово iMessage - всички съобщения за участници се изпращат от устройства на Apple с помощта на Apple ID с включен iMessage. Виждате всички отговори
 2. Групови MMS - участниците в групата изпращат съобщения от устройства на Apple и устройства, които не са на Apple. Груповият MMS поддържа снимки и видео, както и текстове. Виждате всички отговори
 3. Групови SMS –участниците в групата изпращат съобщения от всички видове устройства без мултимедийна поддръжка. Съобщенията се изпращат като отделни текстове и хората не виждат отговорите от групата като цяло

Apple напълно поддържа само една от тези групи: Групово iMessage

Да, вашето устройство наистина поддържа само групови съобщения само за iMessage, където всички участници използват устройства на Apple и съобщенията са в сини мехурчета!

Само груповите съобщения на iMessage ви позволяват да назовавате група, да добавяте или премахвате хора от групата или да напускате групата.

Можете да заглушите както iMessage групите, така и MMS групите.

Спиране на групата

Вместо просто да напуснете груповия разговор, може би просто искате да го заглушите за момента. Apple е включила възможността да заглушава конкретни разговори, така че известията ви да спрат да се взривяват.

Само ако всички потребители в група са на устройства на Apple, могат да напуснат група.

Ако някой от групата не е на устройство на Apple, не можете да напуснете групата.

Вместо това изберете да заглушите тази група. Можете да заглушите както iMessage групи, така и MMS групи - но не и SMS групи.

Как да заглушите разговора на съобщение на iPhone или iPad

 1. Отворете  приложението Messages 
 2. Изберете чат за групово съобщение, който искате да напуснете
 3. В iOS 12 или по-нова версия докоснете иконите на профила в горната част на съобщението и след това докоснете информация
 4. За по-стари iOS докоснете „i“ или  Подробности  в горния десен ъгъл 
 5. Включете  Скриване на сигнали 

Този метод е удобен за онези групови съобщения, които включват потребители извън iOS.

Когато Hide Alerts е включен, виждате полумесец до разговора. Този бутон спира известията само за този разговор със съобщения.

Искате ли да напуснете група с приятели или семейни участници в Android?

По някаква причина Apple все още не е направила възможно изцяло да оставяте групови съобщения с потребители, които не са iOS. Част от това е свързано с факта, че не-iMessage чатовете се изпращат чрез SMS и с помощта на вашия оператор.

Устройствата с Android все още не могат да се възползват от iOS и не получават същите функции при използване на SMS. В този случай ще ви остане да се свържете със създателя на групата, за да ви премахне от чата.

Ако това не помогне, тогава ще трябва да помолите създателя на групата или някой друг да създаде нов групов чат без включен номер.

Това е донякъде разочароващо, тъй като може да се почувствате така, сякаш не искате да разрошите никакви пера, но в крайна сметка ще бъде по-добре.

Как да напусна груповия iMessage Chat на iPhone, iPad или iPod

Така че сте част от групово iMessage и известията няма да спрат.

Може би групата говори за неща, които не се отнасят до вас, оставяйки съобщението да се чувства като спам.

Разбира се, бихте могли да заглушите известията за този групов чат, но какво, ако искате да се премахнете напълно?

Правила за напускане на този разговор

Първо, не забравяйте, че няма да видите опцията за напускане на този разговор от групови MMS съобщения или групови SMS съобщения.

И опцията за напускане на този разговор от групово iMessage е налична само когато този разговор има поне още трима души (така че общо четирима, включително и вас самите.)

Когато имате по-малко от четирима души, Оставете този разговор е неактивен.

Ето стъпките за напускане на групов разговор iMessage

 1. Отворете  приложението Messages
 2. Изберете чат за групово съобщение, който искате да напуснете
 3. В iOS 12 или по-нова версия докоснете иконите на профила в горната част на съобщението и след това докоснете информация
  1. За по-стари iOS докоснете  Детайли  в горния десен ъгъл
 4. Превъртете докрай надолу и изберете  Оставяне на този разговор
  1. Можете да оставите групово съобщение само ако в групата има поне 4 участника, включително и вас самия

Оттам нататък устройството ви иска да потвърдите, че искате да напуснете чата.

Просто натиснете потвърждение и тогава няма да се притеснявате за неприятен групов разговор.

Премахнете другите от групата

Много вероятно понякога трябва да премахнете някого от iMessage на група.

Независимо дали това е някой, който сте добавили случайно или няма отношение, процесът все още е доста лесен, ясен и безболезнен.

Точно като Оставете този разговор, можете да премахнете само човек от групово iMessage, който има поне още трима души - така че общо четирима, включително и вас!

И не можете да добавяте или премахвате хора от групови MMS съобщения или групови SMS съобщения.

Ето стъпките за премахване на някой от iMessage в група:

 1. Отворете  приложението Messages
 2. Изберете чат за групово съобщение
 3. В iOS 12 или по-нова версия докоснете иконите на профила в горната част на съобщението и след това изберете информация
  1. При по-стари iOS докоснете Подробности или „ i “ в горния десен ъгъл
 4. Плъзнете наляво над името на контакта, който искате да премахнете
 5. Докоснете  Премахване
  1. Ако не виждате Премахване като опция, вероятно в разговора има по-малко от четирима души или в нишката на съобщението има комбинация от устройства на Apple и други устройства
 6. Докоснете  Готово

След като приключи, iOS автоматично премахва този човек от групата.

Тази процедура поддържа името на вашата група в такт, заедно с някоя от историята на чата.

Важно е да премахнете потребителите, ако искате да запазите историята на целия разговор.

Заключение

Няма съмнение относно факта, че iMessage е най-добрата платформа за съобщения за потребители на iOS. Google продължава да се бори в това отношение, като някои потребители на Android искат iMessage да бъде достъпен в операционната система на Google.

Независимо от това, в приложението Messages има много функции, опаковани и това са само няколко. Ако имате някакви въпроси, не забравяйте да ни уведомите в коментарите по-долу. Ако има някакви съвети, които бихте искали да видите покрити, моля, не се колебайте да звучите в коментарите.

Съвети за читатели 

 • J Smith предлага на хората, които искат да излязат от групови текстови нишки, които включват потребители на Android и други, да блокират тези контакти. Отидете в  Настройки> Телефон> Блокиране и идентификация на обаждания> Блокиране на контакт.  Или докоснете нишката на груповото текстово съобщение, която искате да излезете, докоснете бутона „i“. След това едно по едно докоснете имената или телефонните номера на нишката, превъртете до дъното на екрана с информация за контакт и изберете Блокиране на този повикващ

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found