iPad или iPod е деактивиран и казва „Свързване към iTunes“

Вашият iPad става деактивиран, ако въведете грешни пъти пароли подред или повече. Не можете да отключите или да използвате деактивирано устройство, без да изтриете съдържанието и настройките с компютър.

Независимо дали сте забравили паролата или някой друг е деактивирал вашия iPad, можете да разберете как да го поправите по-долу. Ако нямате резервно копие, обяснихме как да проверим какви данни вече са записани в iCloud.

За хората, търсещи помощ с iPhone с увреждания, вижте тази статия вместо това!

Как да поправя деактивиран iPad?

Когато вашият iPad е деактивиран и каже „Опитайте отново след 15 минути“, изчакайте таймера и въведете паролата си, за да го поправите. Таймерът се увеличава всеки път, когато въведете грешна парола.

Когато вашият iPad е деактивиран и казва „Свързване към iTunes“, единственият начин да го поправите е да възстановите цялото съдържание и настройки, като използвате режим за възстановяване. Без резервно копие ще загубите снимки, видеоклипове, съобщения и всичко останало на вашия iPad.

Вашият iPad ви казва какво да правите, когато е деактивиран.

За да изтриете деактивиран iPad, ви е необходим компютър с MacOS Catalina или iTunes. Ако не притежавате компютър, заемете такъв или посетете най-близкия Apple Store за помощ.

Как да възстановите деактивиран iPad, на който пише „Свързване към iTunes“

  1. Задръжте бутона Top и двата бутона за сила на звука, за да изключите iPad.
  2. Задръжте бутона Home или бутона Top, докато се свързвате с компютър.
  3. Продължавайте да държите бутона, докато се появи екран за режим на възстановяване
  4. На компютъра изберете iPad и щракнете върху Възстановяване .
  5. Ако нямате резервно копие, ще загубите всички данни на iPad.

Finder или iTunes ще изтегли най-новата версия на iPadOS. Ако това отнема повече от 15 минути, следвайте горните стъпки, за да влезете отново в режим на възстановяване.

Режимът за възстановяване изглежда различно в зависимост от версията на iOS или iPadOS на вашето устройство.

Поправете вашия деактивиран iPad, като го изтриете с режим за възстановяване и компютър

Посетете тази статия за по-подробно ръководство стъпка по стъпка

Защо iPad ми е деактивиран?

Ако въведете грешна парола на вашия iPad пет пъти подред, тя временно се деактивира. Това защитава вашите данни и спира хората да разберат вашата парола.

Въведете паролата правилно, за да избегнете деактивирането на вашия iPad.

Обикновено можете да изчакате таймера и да опитате кода си отново. Но след твърде много неуспешни опити, вашият iPad става трайно деактивиран, което прави практически невъзможно достъпът до данните в него за всеки. Дори и ти.

Защо не мога да използвам Face ID или Touch ID за отключване на iPad?

Дори ако вашият iPad използва Face ID или Touch ID, все пак трябва да го отключите, като използвате паролата понякога. Това обикновено се случва след рестартиране на вашето устройство или актуализиране на софтуера.

Твърде лесно е да забравите паролата, ако използвате Face ID или Touch ID през повечето време. Но тези услуги, макар и невероятно трудни за самоубиване, са по-сигурни, когато са сдвоени с парола.

Как да архивирам деактивирания си iPad или iPod?

Не можете да създадете нов архив с деактивиран iPad.

Други публикации твърдят, че все още можете да архивирате на компютър, с който устройството ви е синхронизирало преди, но не можахме да репликираме това.

Някои потребители твърдят, че все още можете да направите резервно копие на познат компютър.

Ако не можете да рискувате да загубите данни на вашия iPad, потърсете услуги за възстановяване на данни на трети страни. Има много налични, въпреки че не можем да дадем препоръки.

Как да проверя какви данни се запазват в iCloud?

Дори и да не сте направили скорошно архивиране, някои от вашите данни все пак могат да бъдат запазени в iCloud. Отидете на iCloud.com и влезте в своя Apple ID акаунт.

Преглеждайте данните си, съхранявани в iCloud, като влезете онлайн.

Всички данни на този уебсайт - снимки, видеоклипове, бележки и т.н. - са все още в безопасност, когато възстановите устройството си. Той се синхронизира отново с вашия iPad при следващото влизане в iCloud.

Това работи и за облачни услуги на трети страни, като Dropbox или Google Drive. Можете също така да възстановите платени приложения и медии от iTunes или App Store, без да използвате резервно копие.

Ами ако не мога да възстановя деактивирания си iPad?

Ако вашият деактивиран iPad казва „Свързване към iTunes“, но не се свързва с компютър, погледнете тези неща за признаци на износване:

  • вашия Lightning-to-USB кабел
  • USB порта на вашия компютър
  • порта за мълния на вашето устройство.

Ако можете, опитайте да използвате друг кабел и различен USB порт. Ако това не успее, следвайте нашите инструкции, за да поставите вашия iPad в режим DFU.

И накрая, свържете се с Apple за повече помощ. Възможно е да имате повреден порт на Lightning в iPad, който се нуждае от ремонт.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found