Моят iPhone става горещ, как да го поправя?

Няколко потребители съобщиха за проблем, при който потребителите чувстват, че техните iPhone се прегряват, със специални оплаквания, че iPhone 6 Plus и iPhone 6 се нагряват. Някои потребители на iPhone отбелязват, че телефоните им са горещи дори когато са изключени. И премахването на кабела за зареждане изглежда не решава проблема бързо.

Смятате ли, че устройството ви прегрява? Тази статия обяснява защо вашият iPhone се нагрява и как можете да отстраните проблема.

Подобни публикации

 • iPad или iPhone прегряване? Поправки и съвети

Какво е добре, какво не е наред

Първото нещо, което трябва да споменем, е, че е добре iPhone да се затопли, особено при продължителна употреба, но никога не трябва да се нагорещява до такава степен, че да се чувства неудобно да се борави с него. Вашият iPhone ще се затоплят, когато поточно видео, игри и др . Например нормално е, ако вашият iPhone се чувства горещо и когато изтегляте няколко приложения едновременно.

Топлината отнема особено влияние върху батерията на вашия iPhone. При горещи температури батериите не са в състояние да съхраняват енергия ефективно и производителността често страда. И колкото по-гореща е температурата, толкова по-бързо те губят способността си за съхранение. Така че, когато използвате вашия iPhone, имайте предвид околната температура!

iPhone са проектирани да работят между 32 F (0C) и 95 F (35C). Ако живеете на място, което става по-топло от 95 F, вашият iPhone може да стане твърде горещ. Освен това вашият iPhone може да покаже предупредително съобщение, ако го поставите в топла среда. Например, ако оставите устройството си в кола в горещ ден, вашият iPhone може да покаже това съобщение: „iPhone трябва да се охлади, преди да можете да го използвате.“ Просто изключете устройството си и го поставете на по-хладно място. Това позволява на вашето устройство да се охлади и да функционира нормално отново.

Ако смятате, че вашият iPhone става твърде горещ, проблемът може да е вашият случай. Това е така, защото външната обвивка на вашия iPhone функционира като охлаждаща повърхност - топлината се разсейва от тялото на вашия iPhone.  Но вашият случай може да попречи на вашия iPhone да се охлади правилно, като не позволява на топлината да се разсейва. Опитайте различен случай (или няма случай) и вижте какво се случва. По-специално каучуковите калъфи действат като изолатори и улавят топлината, в резултат на което вашият iPhone е много по-горещ, когато е включен.

Ако обаче вашият iPhone или друг iDevice никога не се охлади, дори след часове след изключване, може да имате дефектна батерия. Занесете го в Apple Store или се свържете с Apple Support възможно най-скоро и го дръжте далеч от запалими материали.

Как да охладите вашия iPhone

 • Изключете Bluetooth ( Настройки> Bluetooth )
 • Изключете услугите за местоположение ( Настройки> Поверителност> Услуги за местоположение )
 • Изключете фоновото опресняване на приложението ( Настройки> Общи> Фоново опресняване на приложението )
 • Не зареждайте устройството си и ако е включено в нещо, изключете го.
 • Деактивирайте iCloud ( Настройки> iCloud )
 • Затворете ВСИЧКИ приложения
  • Щракнете двукратно върху бутона Начало, за да видите всички отворени приложения
  • Плъзнете нагоре при визуализацията на всяко приложение, за да го затворите
 • Нулиране на всички настройки ( Настройки> Общи> Нулиране на всички настройки )
 • Проверете за актуализация на iOS ( Настройки> Общи> Актуализация на софтуера )
 • Избягвайте да използвате упътвания отсечка по завой в приложения като Карти, Google Maps, Waze и др. Те не само изтощават батерията, но и наистина загряват вашия iPhone.

Няма време? Вижте нашето видео!

5 Трябва да знаете съвети за поддържане на температурата под контрол

 • Проверете настройките за обновяване на фона за вашите приложения и ги изключете.
 • Моля, уверете се, че използвате оригинално зарядно устройство на Apple . Понякога дефектното зарядно устройство може да причини този проблем.
 • С iOS 9, Spotlight Search в приложенията отнема много процесорна мощност и може да доведе до изтощаване на батерията, както и до нагряване на телефона ви. Изключете настройката за търсене на прожектори, като отворите Настройки> Общи> Търсене на прожектори > Изключете настройката за повечето приложения и я ограничете до Safari, Mail и другите често използвани приложения, които използвате
 • Проблемите с Wi-Fi и Bluetooth показват проблеми с нагряването на устройството. Това дори е често срещано на платформите на Android. Като потребител на iOS можете да нулирате мрежовите настройки и да видите дали това помага на проблема ви. За да нулирате мрежата си, натиснете Настройки> Нулиране> Нулиране на мрежовите настройки . Моля, не забравяйте да запишете своя Wi-Fi идентификатор и парола, тъй като може да се наложи да ги въведете отново.
 • Проверете устройството си, за да се уверите, че нямате приложение за избягване. Това обикновено е приложение на трета страна, което е заседнало и консумира огромно количество съхранение и обработка. За да проверите това, отидете в Settings> General> iPhone Storage . Трябва да видите списък с приложения, изброени заедно с това колко косят много място за съхранение, което консумират. Ако видите някакви странни неща тук, изберете да изтриете приложението и да го преинсталирате отново.
 • За хора, които наистина искат да видят какво се случва с техните iPhone, погледнете вашия Анализ. За повечето от нас тези данни нямат особен смисъл. Но за хората в сервиза или сервизите или тези сервизи тези данни могат да им помогнат да разберат какво става. Отидете до своя Анализ, като отворите Настройки> Поверителност> Анализ> Данни от Анализ . Тази информация може да сочи към конкретно приложение или операция, която причинява проблема ви.

Ако телефонът ви все още се загрява с времето, свържете се с екипа за поддръжка на Apple. Възможно е вашият iPhone да е дефектен. Ако случаят е такъв, Apple трябва да го замени вместо вас.

Съвети за читатели 

 • Има настройка за яркостта на вашия дисплей, наречена „nighthift“. Когато изключените игри ще накарат вашия iPhone или iPad да се загрее като луд. Когато се включи на настройката MAX WARM, игрите и другите приложения генерират поне наполовина по-малко топлина.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found