Как да проектирам шаблон на Pages

Pages е инструмент за текстов процесор (като Microsoft Word), който ви помага да създавате документи. Използвайки Pages, можете да създавате и проектирате свои собствени шаблони. Шаблонът е тип документ .Pages, който копира себе си, когато отворите този файл с шаблон. Шаблоните могат да бъдат много полезни, ако често създавате документи, които съдържат много специализиран дизайн и текст (като бизнес писма, документи за сертификати, планове за уроци и т.н.). Можете да използвате шаблони като основа за бъдещи документи. Страниците включват вградени шаблони, които изглеждат професионално. Можете да използвате шаблоните, които се доставят със страниците, или да създадете свой собствен шаблон. Ето как:

Вградени шаблони за страници

Когато стартирате Pages, можете да изберете съществуващ файл с шаблон, от който искате да работите:

Pages има различни шаблони за текстообработка и оформление на страници, които можете да използвате за създаване на страхотно изглеждащи документи. Можете също така да модифицирате тези шаблони, за да създадете свои собствени шаблони. Можете да променяте оформлението на страницата, цветовете, стиловете, заглавията и т.н. След това запишете документа като шаблон (меню „Файл“ и изберете „Запазване като шаблон“).

Създайте свой собствен шаблон

Можете също така да започнете с празен документ и да проектирате свой собствен уникален шаблон. За да направите това, първите неща, които можете да вземете предвид, е общ формат като размер на хартията, полета, горни / долни колонтитули и т.н. Шаблонът трябва да има различни стойности по подразбиране за таблици, диаграми, запазващи места, текстове и т.н. Стартирайте празна страница и след това задайте подробности за страницата (размер, полета и т.н.). Може да искате да добавите графики, диаграми и текстове. Създайте свое собствено текстово поле. Добавете изображения. Определете вашите заместители. След това го запазете като Шаблон. Повече подробности можете да намерите в Ръководството за потребителя на Pages.

Свързани:

Как да отворите файловия формат на .pages на Mac в Microsoft Windows

iPad: Забит в страници, цифри документи; Необходимо е рестартиране

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found