Как да настроите и използвате iPhone SOS функция за спешни случаи

Apple най-накрая предостави функцията SOS Emergency на всички потребители на iPhone, които използват iOS 11 и по-нови версии на своето устройство. Преди iOS 11 Apple предлагаше тази функция само в ограничени географски райони.

Apple подсилва тази функция в своята екосистема на устройства чрез различни патенти от доста време. Това предложение е друга функция, ориентирана към безопасността, която Apple представи освен „Не ме безпокойте по време на шофиране“. В тази кратка статия ще ви покажем как да настроите и използвате новата функция SOS Emergency на вашия iPhone.

Стъпка - 1 Докоснете Настройки> Спешна SOS

Стъпка - 2 Активирайте функцията „Автоматично обаждане“ в аварийните SOS настройки

Тази настройка кара вашия iPhone автоматично да се обажда на спешни служби, когато щракнете пет пъти подред бутона за заспиване / събуждане.

За хора, използващи модели iPhone 8 и по-нови, пряк път за спешно автоматично повикване е малко по-различен. Вместо да докосвате страничния бутон 5Xs, едновременно натискате бутона за увеличаване или намаляване на силата на звука И страничния бутон.

Ако това действие ви звучи познато, това е същият удар, използван на модели iPhone 7 за извършване на принудително рестартиране - да, сложно е!

Стъпка - 3 Предотвратете непреднамерено спешно обаждане

За да избегнете случайно извикване на службите за спешни случаи, можете да активирате и функцията за обратно отброяване Тази функция гарантира, че вашият iPhone възпроизвежда предупредителен звук, докато отброява до 911. 

iOS 12+ Точни 911 местоположения за обаждания

Ако не сте актуализирали iOS до iOS 12 или по-нова версия, помислете да го направите.

С iOS 12 и по-нови версии вече не е необходимо да знаете точното си местоположение, когато се обаждате на 911 в САЩ. По време само на спешни повиквания iOS изпраща вашите точни данни за местоположението на първите отговарящи. Това е усилие да се намали времето за реакция и да се погрижи по-рано.

Apple използва технология, която нарича HELO (Hybridized Emergency.) Това е комбинация от клетъчни кули и източници на данни на устройството като GPS и точки за достъп до WiFi, които помагат да се идентифицира местоположението на повикващия 911. 

Прегледайте вашите контакти за спешни случаи

Докато проучвате тази нова настройка на функцията за спешни SOS на вашия iPhone, настояваме ви да прегледате контактите за спешни случаи , които сте настроили в приложението за здраве, и да се уверите, че тя е актуална.

За да прегледате вашите спешни контакти, докоснете „ Настройване на спешни контакти в здравето “. Тази функция актуализира вашите записи за контакти, свързани с вашия медицински идентификационен номер. 

Ако не сте настроили медицинския идентификатор на вашия iPhone, препоръчваме ви да разгледате нашата подробна статия тук.

Другият важен елемент, който се нуждае от преглед, е за потребители, които използват Apple Watch заедно с Apple iPhone. Тъй като часовникът разполага и с аварийна SOS услуга, прегледайте настройките му и се уверете, че те са в съответствие с настройките на вашия iPhone.

Как да включите (или изключите) правителствени сигнали на вашия iPhone

Когато актуализирате iOS на устройството си, Apple включва правителствени сигнали по подразбиране. Те включват AMBER сигнали, аварийни сигнали и сигнали за обществена безопасност.

Може да получавате тези предупреждения на вашия iPhone и / или Apple Watch.

Пример за видовете изпратени сигнали включват:

 • Сигнали, включващи непосредствени заплахи за безопасността или живота
 • Сигнали за екстремни метеорологични условия
 • Сигнали за обществена безопасност
 • Сигнали за изчезнали или отвлечени деца (AMBER сигнал)

Когато правителството издава сигнал, се пуска специален звук, подобен на аларма.

Проверете правителствените настройки на алармата на вашия iPhone

 1. Отидете в Настройки> Известия
 2. Превъртете до долната част на екрана
 3. Потърсете категорията Правителствени сигнали
 4. Включете или изключете всички промени, които искате

Силно ви съветваме да активирате както аварийни сигнали, така и сигнали за обществена безопасност!

Получаване на тестови аварийни сигнали (само за САЩ)

Когато използвате американски превозвач и сте в САЩ, можете да получавате тестови предупреждения за спешни случаи - само за да сте сигурни, че системата работи.

По подразбиране това е изключено.

Когато получите този тип предупреждение, чувате аларма и предупреждението казва, че това е тест, а не действителна спешна ситуация.

Включете или изключете тези тестови предупреждения

 1. Отворете приложението Телефон и докоснете Клавиатура
 2. За да го включите, въведете * 5005 * 25371 # и се обадете. Ще чуете потвърждение, че „тестовите сигнали са активирани“
 3. За да го изключите, въведете * 5005 * 25370 # и се обадете. Ще чуете потвърждение, че „тестовите предупреждения са деактивирани“

Обобщение

Надяваме се, че сте отделили време, за да проучите функцията за спешни SOS на вашия iPhone. И че сте го настроили за онези ситуации, когато имате най-голяма нужда.

Препоръчваме също така да отделите време за настройване на функциите за медицински идентификатори в приложението за здраве, тъй като те са много полезни за хората, които ви предоставят услуги за EMS.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found