Как да избирате между iPad Pro 10.5 и 12.9

Apple наскоро пусна най-добрите таблети в света. И двата 10,5-инчови и 12,9-инчови iPad Pro нокаутират единствената си истинска конкуренция, iPad от последно поколение. За радост на мнозина, Apple най-накрая съчетава наборите от функции на двата модела, правейки размера единствената забележима разлика. Това разбира се поражда въпроса, как избирате между двата размера?

Сигурен съм, че вече сте прочели някои отзиви и сте запознати със спецификациите на новите iPad. И така, ще се съсредоточим върху разликите в реалния свят. Но преди да се задълбочите в разликите, дали трябва дори да надстроите е първият въпрос, на който трябва да се обърнете.

Трябва ли да надстроите текущия си iPad?

Въпреки че винаги се очаква най-новите iPads да са най-добрите iPad, друг въпрос ли е дали са достатъчно по-добри, за да оправдаят надстройката. Продажбите на iPad непрекъснато намаляват през последните няколко години и повечето анализатори посочват липсата на надстройка на клиентите като основен проблем. За разлика от iPhone, които повечето потребители надграждат на всеки две години, все още можете да намерите iPad от преди три до четири години в природата.

С пускането на който и да е нов iPad, основен въпрос, на който мнозина искат да отговорят, е „трябва ли да надстроя сегашния си iPad?“ За първи път от няколко години отговорът ми на повечето хора е абсолютно. Apple е събрала редица значителни хардуерни подобрения и в двата нови модела, за да ви помогне да оправдаете надстройката. От 120Hz честота на опресняване на новите дисплеи до True Tone, добавена към 12,9-инчовия модел, не бих се поколебал да надстроя, ако сте на пазара.

Търсите самостоятелен компютър или компютърен спътник?

Сега, когато се чувствате по-добре при надстройката, как избирате между новите модели? Моят прост отговор е, че зависи от това как планирате да използвате вашия iPad. Ако планирате да използвате iPad като основен компютър, е трудно да пропуснете голямото платно на 12,9-инчовия модел. За това, за което повечето хора използват основния си компютър, е трудно да се направи всичко на 10.5 дисплей. Със сигурност не е невъзможно, но е по-приятно с допълнителния екран на недвижимите имоти.

От друга страна, ако имате Mac като основен компютър и търсите помощник, не можете да се справите по-добре от 10,5-инчовия iPad Pro. Тъй като форм-факторът е само малко по-голям от традиционния 9,7-инчов модел, той е също толкова преносим. Ако приоритизирате преносимостта, все още има значителна разлика между изтеглянето около 12,9-инчовия модел спрямо по-малкия му брат.

Какво сте готови да похарчите?

Ако все още не можете да вземете решение за размера, цената винаги е основен фактор. 12,9-инчовият iPad Pro ще работи с вас и допълнителни 150 долара в сравнение с подобен 10,5-инчов модел. Въпреки че това не е огромна разлика, $ 150 отива много, ако планирате да инвестирате в аксесоари за вашия iPad.

Що се отнася до бюджета, също така си струва да се отбележи, че ако използвате iPad само за проверка на Twitter и отговор на имейл, iPad на Apple от 329 долара все още е отлично устройство, което си струва да се провери.

Долния ред

Кой трябва да купи 10,5-инчовия модел?

Ако преносимостта е от първостепенно значение, 10,5-инчовият е вашият iPad. Чувал съм, че хората наричат ​​12,9-инчовия модел „настолен“ iPad. Въпреки че мисля, че това е малко разтегнато, не е много. Ако редовно държите iPad в портретен режим, 12,9-инчовият е тромав. Допълнителният екран е страхотен, но идва с разходи.

С iOS 11, който излиза тази есен, Apple прави най-силния си случай, че iPad е заместител на лаптоп. Но към този момент повечето купувачи на iPad все още са на пазара за вторично устройство. За по-голямата част от хората 10,5-инчовият iPad Pro е най-добрият начин. Постепенното увеличение на размера спрямо 9,7-инчовите iPads от вчера е по-значително, отколкото бихте си помислили, и макар да не е толкова удобно, колкото 12,9-инчовото, когато се прави „истинска работа“, със сигурност е в състояние.

Кой трябва да купи 12,9-инчовия модел?

За протокол, аз съм 12,9-инчов потребител на iPad. Просто пасва на работния ми процес и обичам допълнителното пространство, с което трябва да работя. Ако искате по-комфортна среда и производителността е основният ви случай на употреба, 12,9-инчовият iPad Pad не може да бъде победен. Стартирането на приложения в разделен екран е с мили по-добро, а допълнителното платно е страхотно за творческа работа.

Както при всяко решение за покупка, изборът разбира се е ваш. Но се надяваме, че това ви е помогнало да разрешите това решение. В крайна сметка, ако просто не можете да решите между най-новите и най-добрите iPad на Apple, просто купете по един от всеки. Няма да съдя.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found