Новият молив на Apple 2, Ето какво трябва да знаете

Днес беше доста натоварен и изненадващ за феновете на Apple навсякъде. Въпреки че имаше някои продукти, за които знаехме, че са на път (iPad), други (MacBook Air / Mac Mini) бяха изненадващо обявени.

Днес фокусът беше върху iPad, тъй като той открадна шоуто. В допълнение към представянето на два нови модела iPad, Apple обяви и чисто нов Apple Pencil.

По каквато и да е причина, Apple няма да го нарича Apple Pencil 2. Но в името на тази част ще го наречем точно така.

Препоръчително четене

  • Apple представя нови устройства MacBook Air и iPad Pro
  • Най-добрите съвети за вашия нов Apple Pencil

Какво прави Apple Pencil 2?

Е, ако ще попитате какво прави новият молив на Apple, ще трябва да започнете, като разгледате дизайна. Изчезна цилиндричният дизайн, тъй като сега има един ръб, който е напълно сплескан.

Причината за това се дължи на включения в комплекта магнит, който улеснява закрепването към ръба на новия iPad Pro. Сега не е нужно да се притеснявате дали ще използвате включения донгъл за зареждане или да извадите молива от порта за зареждане на вашия iPad, за да получите малко сок.

Всичко за жестовете

Въпреки че действителният аспект на писане на Apple Pencil 2.0 изглежда е същият, има голяма промяна в начина, по който използвате това. Първо и най-важното, можете да докоснете своя молив 2 и да събудите iPad.

Оттам, Apple е интегрирала два различни „режима“ или „функции“, когато използвате Pencil 2. Първият от които е режим на писане, който ще ви позволи да превключвате между използването на молив и гума.

Има и нов режим „рисуване“, който ще ви позволи да изпълнявате безброй задачи. Най-добрата част от това? Apple заявява, че Pencil 2 може да бъде персонализиран в зависимост от това кое приложение се използва.

Възможността да направите това е абсолютно феноменално, особено след като можете да персонализирате всичко на базата на приложение. Очевидно разработчиците на приложения ще трябва да актуализират нещата от своя страна, така че всичко да работи безпроблемно.

Двойно почукване

Друг начин, по който тези нови жестове са на път да се превърнат в основен променящ играта, идва заедно с предстоящото издание на Photoshop. По време на демонстрацията на сцената, „пълната“ версия на Photoshop беше показана на новия iPad Pro с Apple Pencil 2.

По време на тази демонстрация беше показан жест с двойно докосване на молив 2, който позволява на потребителите да увеличават или намаляват. Това ще осигури по-фин контрол на зърното при редактиране на проекти на новия ви iPad Pro. Очакваме също така да видим, че разработчиците на приложения донасят този нов жест с двойно докосване до повече приложения.

Съвместимост

Ето големия въпрос, който беше в съзнанието на всички: Съвместимо ли е това с настоящия ми iPad Pro? За съжаление на собствениците на по-стари iPad Pros, отговорът е отрицателен.

Apple посочва в списъка си, че това е съвместимо само с новия 11 и 12,9-инчов iPad Pro . Тези, които притежават старите 9,7, 10,5 или 12,9-инчови модели, ще бъдат "принудени" да използват оригиналния Apple Pencil.

Ценообразуване и екстри

Оригиналният Apple Pencil беше пуснат на цена от $ 99. Тези, които изберат да вземат новия iPad Pro, ще трябва да пролетта за допълнителни няколко долара, тъй като Apple Pencil 2 е на цена $ 129.

Освен това, сега, когато моливът има плоска страна, Apple предлага опции за гравиране. Това означава, че можете да персонализирате новия си iPad и Apple Pencil, ако решите да го направите.

Важно е обаче да запомните, че ако някога планирате да препродавате iPad с молив, функцията за лично гравиране може да не е добро нещо.

Финални мисли

Ако търсите многофункционален захранващ компютър, който да понесе всичко хвърлено, iPad Pro е невероятен. Постепенните и основни промени и актуализации на iPad Pro и Apple Pencil 2 са достатъчни, за да ми се иска да изпразня банковата си сметка, за да я получа.

Остава истинският въпрос колко полезни ще бъдат всъщност тези промени. IPad Pro и Apple Pencil 2 няма да стартират до 7 ноември, така че ще трябва да изчакаме и да видим какво предстои.

Освен това разработчиците на приложения ще трябва да се качат на борда, за да можем наистина да имаме възможно най-добрия опит. Но Apple е доста добра в това да накара всички да пеят една и съща мелодия.

Кажете ни какво мислите за iPad Pro и новия молив на Apple 2. Това ли е инста-покупка? Или ще изчакате отзивите да бъдат пуснати, преди да вземете такъв.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found