Как да нулирате старата си парола на вашия Apple TV

Apple TV е прекрасна малка част от технологията, особено в свят, в който все повече хора „прерязват кабела“. Изглежда, че Apple най-накрая се е върнала в релси с тази платформа след няколко години стагнация. Това е особено вярно с преработеното телевизионно приложение на Catalina, заедно с предстоящото стартиране на Apple TV + по-късно тази година.

Най-големият фактор, за да сте сигурни, че вашият Apple TV може да се справи с живота на „ножовете“, е скоростта на интернет. В някои случаи в крайна сметка ще смените доставчика или дори ще получите нов рутер за справяне с по-бързи скорости. Това обикновено изисква да смените паролата за вашата домашна мрежа.

Избийте паяжините

Някои потребители са установили, че Apple TV ще продължи да се опитва да се свърже със старата парола. Това изглежда просто е грешка в tvOS, но е доста разочароващо, тъй като вашето ATV няма да открие, че има нова парола.

Преди да се притеснявате, че ще трябва да нулирате ATV или да бягате до най-близкия Apple Store, поемете дълбоко въздух. Има два метода за рестартиране на телевизора. Първият изисква Siri Remote и е доста прост. Просто натиснете и задръжте бутона Меню и Начало за около шест секунди. Оттам предното осветление на вашето устройство ще започне да мига и след това можете да освободите бутоните.

За да рестартирате нормално Apple TV, изпълнете следните стъпки:

  1. Отворете настройките
  2. Превъртете и изберете Система
  3. Докоснете Рестартиране

В някои случаи рестартирането на вашето устройство ще „избие паяжините“ и ще ви позволи да въведете новата си Wi-Fi парола. Ако рестартирането не работи, тогава нещата стават малко по-сложни.

Нулирайте старата си Wi-Fi парола на Apple TV

Ако рестартирането не е работило, ще трябва да въведете ръчно информацията за вашата Wi-Fi мрежа. Този процес е малко по-дълъг и може да искате да имате вашия iPhone или iPad наблизо. Това са стъпките, които трябва да предприемете, за да нулирате старата Wi-Fi парола.

  1. Рестартирайте Apple TV
  2. Намерете приложението Настройки и го отворете
  3. Изберете Мрежа> Wi-Fi
  4. Докоснете „Няма връзка“
  5. Изберете „Други ...“

След като стигнете до тази стъпка, ще искате да въведете името на Wi-Fi мрежата, към която се свързвате. В този момент ATV ще се опита да се свърже със старата парола, но няма да може да го направи. След като връзката не успее, ще бъдете подканени да въведете паролата, така че не забравяйте да въведете НОВАТА парола за вашата мрежа.

За съжаление, това не е най-интуитивната процедура за справяне с такъв проблем. Докато Apple TV е страхотна отпред, много от настройките и менютата са малко объркани. Надяваме се, че ще видим бъдещи актуализации на tvOS да продължат да оптимизират тези опции и да направят живота още по-лесен.

Заключение6

Както споменахме по-горе, Apple TV вече е чудесно устройство и ще се подобри едва с пускането на tvOS и Apple TV + тази есен. Нищо не е перфектно и грешките се изявяват от време на време, като този проблем с паролата за Wi-Fi.

Ако продължавате да имате проблеми с нулирането на вашата Wi-Fi парола, уведомете ни и ще направим всичко възможно, за да помогнем. Междувременно звучете и ни уведомете дали ще се регистрирате за TV +, когато най-накрая стартира.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found