Най-добрите приложения за лични финанси за iPhone и iPad

Примигнете с очи и това е времето от годината, когато трябва да платите данъците си или да събирате възстановявания в зависимост от вашата индивидуална ситуация. Има доста софтуерни програми и възможности за избор на приложения, за да получите помощ за данъците си. Някои от нас получават значително възстановяване от данъчните си декларации и преди да разберем, че сме похарчили цялото възстановяване за неща, които или сме планирали, или не сме планирали. Така или иначе мигайте отново и парите са изчезнали и ние сме в очакване на друга голяма заплата по пътя.

Ако наскоро сте женен или планирате да създадете семейство, вие непременно ще проведете „финансов“ разговор с другата си половинка. Ето къде може да ви бъде удобно приложение или софтуер за лични финанси. Така че въпросът е как да планирате финансите си. Кои са някои от инструментите, които могат да ви помогнат с това упражнение и да го улеснят?

С началото на Нова година фокусът винаги е бил върху здравето и упражненията за повечето хора. Мисля, че в края на Q-1, тъй като всички подаваме данъци, всички ние можем да отделим малко време, за да размислим и да се съсредоточим върху финансовото си състояние и да планираме за него. Ако вече сте запален плановик, може би сега е моментът да помислите върху бюджета на годината си и разходите за пари и да вземете решение за приоритетите си за разходите за годината.

Ключови аспекти на управлението на парите

Когато търсите софтуер или приложение, което да ви помогне с финансовото планиране и управление на парите, кои са някои от функциите, които искате от него? Трябва да е безопасно и сигурно. За мен, за начало, софтуерът трябва да може да интегрира всичките ми извлечения по кредитни карти, за да показва пасивите ми, да говори на същия език като моята банка, така че да мога да видя баланса на паричните средства по сметките си и други активи, които притежавам. В съвременния свят наличието на функция за автоматично наблюдение и уведомяване за кредити изминава дълъг път и накрая, но най-важното ми позволява лесни функции, така че да мога да планирам годишните финанси, както и ясно да видя как този план се вписва в цялостния ми дългосрочен финансов планирайте дали да бъде чрез 401 k спестовни или други пенсионни сметки.

Когато е инсталиран на вашия компютър или iPhone / iPad, софтуерът трябва да ви предлага лесно за четене табло за наблюдение на вашите финанси, прости отчети за проследяване на вашите транзакции и да има функции, които да ви дават ранно предупреждение при възникване на проблеми. Програмите трябва да проследяват и показват вашия бюджет, разходи, банки, сметки, спестявания, инвестиции, пенсионни планове и нива на дълга - всичко това на едно удобно място.

Проучванията показват, че колкото повече проследявате финансите си, толкова повече шансове да станете по-богати и да постигнете тази финансова цел. Ето някои от най-добрите приложения, които имат за цел да ви направят по-богати!

Лидерите в пространството на приложенията за финанси

Има три ключови компании / продукти, които се използват от повечето хора през последните няколко години. Това са Mint, MoneyPro и YNAB. В тази категория има много други добри продукти като iBank, Fortora, mvelopes и Moneydance. Ние обаче ще се съсредоточим върху трите известни в тази статия. Моля, обърнете внимание, че ние не сме свързани с нито един от тези софтуерни продукти, нито пишем тези отзиви от нечие име.

Защо мента?

Като начало, компанията съществува от доста време. Що се отнася до финансите, винаги искате да сте сигурни, че продуктът, който използвате, е безопасен и сигурен. Когато една компания и нейният продукт съществуват от известно време, това показва, че вероятно правят нещо правилно. Mint ви предлага едно гише за лесно бюджетиране, безплатен кредитен рейтинг, предупреждения и съвети, проследяване на инвестициите и относително лесно табло за управление.

Продуктът е собственост на Intuit, същата компания, която предлага TurboTax и Quicken. Приложението за iOS от Mint може не само да събере всичките ви акаунти, карти и инвестиции на едно място, за да проследявате вашите финанси, но можете също да използвате приложението, за да настроите напомняния за плащане, да получите съвети за намаляване на таксите и спестяване на пари. Продуктът предлага и интерфейс на Apple Watch, който безпроблемно разговаря с вашия iPhone и предоставя предупреждения и известия. Приложението предлага 128-битово криптиране и се счита за безопасно и сигурно. Софтуерът автоматично се синхронизира между вашия таблет, iPhone и мрежа.

Това, което открихме в нашето изследване, е, че има връзка между любовта и омразата между клиентите и ментата. Има хора, които използват продукта от години и го обичат, защото са му се доверили и са се запознали с характеристиките, но има и много хора, които са предпазливи от него, тъй като компанията става все по-голяма и по-голяма. Съществува страхът около сигурността, както и идеята, че вашата лична информация може да бъде предадена на трети лица за маркетингови цели.

При всеки продукт има положителни и отрицателни страни. Въпреки че има много положителни моменти около ментата, моля не се колебайте да проверите другата страна на аргумента на тази страница, особено раздела за коментари. Направихме коментарите интересни.

MoneyPro, среден Джо за професионалист?

Една от малкото компании, която предлага продукт, който работи добре както с вашия Mac, така и с вашите iOS устройства. Изданието за Mac се предлага с много добри функции като възможност за планиране на повтарящи се сметки, лесен интерфейс за бюджетиране с категоризация, известия за плащания и напомняния, регистър на чековата книжка и цял набор от подробни отчети за вас.

Един от акцентите на софтуера е тяхното табло за управление на бюджета и разходите. Той ви предоставя визуални индикатори за засичане на преразход на бюджета. Това определено може да бъде важно, докато се опитвате да насадите фискална дисциплина във вашите навици. Софтуерът използва iCloud, за да поддържа вашите данни в синхрон на всичките ви устройства. Ако управлявате малък бизнес, вие също имате възможност да настроите множество профили на вашия MoneyPro, с помощта на които можете лесно да управлявате домашните си разходи, както и бизнес разходите си.

Версията ios 1.5.4 предлага и поддръжка на ipad Pro, която не сме опитвали. Има някои проблеми при интеграцията с Apple Watch, но интерфейсът наистина е страхотен. Можете да проследявате всичките си дебитни транзакции от часовника си, без дори да изваждате телефона си. Приложението поддържа множество валути, така че е удобно, ако пътувате много и се справя с валутния преход с лекота. Освен това е известно, че тяхната поддръжка на клиенти е много отзивчива въз основа на прегледите на продуктите.

Приложението се предлага в безплатни и премиум версии. Безплатната версия има ограничен достъп до някои функции. Например отчетът „Транзакции“ не е достъпен. Няма да можете да проверите списъка с транзакции, прикрепен към определен акаунт или бюджет. Календарът в раздела „Днес“ е заключен, за да видите историята на транзакциите си, ще трябва да надстроите до пълната версия на Money Pro. Ако сте потребител на Mac от известно време, определено трябва да проверите Moneypro.

Имате нужда от бюджет. (YNAB)

Предложението на YNAB обещава повече от добре написан софтуер. Това всъщност е метод, който ви помага да управлявате бюджетите и финансите си. Хората, които са следвали предложения метод, се кълнат в него. Ако концепцията за бюджетиране и да правите това усърдно е постоянна борба за вас, или ако сте се опитали да ускорите и всички останали братовчеди, но не сте могли да се справите с планирането, YNAB може да отговори, който сте търсили.

Понякога простотата на метода печели над сложността на многобройни опции, предлагани от софтуер. Компанията предлага уроци по бюджетиране и направи YNAB 4 безплатен за всички студенти. Класовете по лични финанси се простират от това да се научите да приоритизирате, използвайки собствения си метод с четири правила, като се справите с дълга си и остарите парите си.

YNAB се предлага за iPad и iPhone заедно с уеб поддръжка. Докато YNAB е доста опростен, има елегантност в мобилната част от него. Софтуерът улеснява използването, независимо от устройството. Така след няколко секунди можете да запишете транзакция, след като се отдръпнете от бензиновата помпа или напуснете магазина за хранителни стоки. За повече информация за компанията и тяхната история, моля не се колебайте да разгледате //www.youneedabudget.com/about. В момента компанията предлага и безплатна пробна версия за 34 дни.

Обобщение

Повечето хора, които използват мента, я харесват, защото е безплатна. Това е безплатен инструмент, който може да обобщи цялата ви банкова информация, докато YNAB изисква от вас да платите за лиценз. За $ 5 на месец, или $ 50 на година, методът на YNAB е полезна инвестиция, ако наистина искате да планирате и планирате на нула.

Много хора, които са финансово разумни и имат дисциплина, предпочитат да използват мента, за да изтеглят информацията си в електронна таблица и бюджет, използвайки свой собствен метод. С YNAB ви предлага лесен метод стъпка по стъпка за планиране на вашите финанси. YNAB работи чудесно, ако сте двойка, която взема решения заедно за вашите финанси. Монетният двор отлично проследява къде са отишли ​​парите ви. YNAB е чудесен за планиране накъде отиват парите ви

В края на деня никой не може да ви каже дали YNAB струва 60 долара за вас. Само вие можете да отговорите на това. YNAB може да не работи за вас или да е идеален. По същия начин може да харесате Moneypro, тъй като поддържа Mac и използва iCloud за синхронизиране. Номерът е да потърсите пробни издания и да опитате софтуера и методите.

След като разберете какво работи за вас, можете да се регистрирате за пълната версия и да се възползвате от всички налични функции. Понякога са необходими повече от софтуер или метод, за да подредите финансите си. Може да е свързано с това как живеете и какви избори правите. Добро място за разглеждане е r / Simpleliving на reddit.com за някои добри съвети за обикновен живот. В крайна сметка получавате стойността въз основа на редовно планиране и наблюдение на вашите навици за харчене.

Веднъж Марк Твен каза „Липсата на пари е коренът на всяко зло“. Използвайки дисциплинирани усилия с някой от инструментите за финансово планиране, можете да започнете да се уверите, че не липсват пари в края на месеца. Кои са някои от любимите ви приложения и защо? Моля, не се колебайте да го споделите чрез коментарите.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found