macOS Sierra не работи, инструкции за отстраняване на често срещани проблеми

macOS Sierra най-накрая е тук. След като работих с тази операционна система през последните няколко месеца в нейните бета версии, трябва да призная, че това беше забавно изживяване. macOS Sierra е много стабилна във финалните си бета версии. Нови функции като Siri работят добре и изглежда са добре интегрирани с останалата част от операционната система. Ако сте нов в macOS Sierra, ви предлагаме да прочетете нашия преглед на някои от основните функции и нашите ключови изводи от проучването на бета версиите.

За разлика от El Capitan, който причинява някои главоболия по време на първоначалните инсталации с MacBooks, тази нова операционна система е много лесна за инсталиране и досега не е причинила драматични проблеми с производителността. С всяка нова инсталация на mac OS винаги има малко хълцане в началото. Повечето от тези проблеми са свързани предимно със съществуващ софтуер на трета страна на вашето устройство. В тази статия ще разгледаме някои от често срещаните проблеми на macOS Sierra и ще предложим предложения за тяхното отстраняване.

Преди да инсталирате macOS Sierra, моля, уверете се, че сте проверили съвместимостта на вашите машини. За iMacs ще ви е необходим модел от края на 2009 г. или по-късно. Оригиналните пластмасови Macbook няма да работят със Sierra; само алуминиевите модели от края на 2009 г. и по-късно са съвместими. В случая с Macbook Pros ще ви трябват модели от 2010 г. и след това. (Читателите предполагат, че пластмасовите MacBooks в края на 2009 г. могат да бъдат надстроени до Sierra. Прикачваме връзката на Apple за съвместимост на устройствата по-долу.)

Актуализация: 21.9.2016 г. -  Моля, проверете тук на сайта на Apple за най-новите в съвместимостта на macOS Sierra.

Също така, не забравяйте да направите резервно копие с помощта на TimeMachine, преди да инсталирате macOS. Ето някои от най-често срещаните проблеми, свързани с изпитването на macOS Sierra.

Проблеми със Safari след надстройка до macOS 10.12.2

Съобщава се, че последното надстройване на macOS причинява някои проблеми на потребителите на Sierra, когато става въпрос за използване на Safari и поща. Повечето потребители, които изпитват проблеми, могат да решат проблемите си, като използват две ключови стъпки:

 • Моля, проверете дали използвате приложението „Rapport“ на вашия Mac. Това изглежда причинява проблеми след последното надстройване на macOS Sierra. Ще трябва да следвате инструкциите на доставчика, за да деинсталирате това приложение и след това да рестартирате вашия Mac, за да накарате Safari да работи.
 • Издаване на пълномощници. Изглежда, че има известен проблем с прокситата, който причинява проблеми в Safari. Отидете на Системни предпочитания> Мрежа> Разширени> Раздел Прокси. Уверете се, че нямате отметки в полето „Избор на протокол”. Ако имате отметки тук, трябва да махнете отметката от тях и да кликнете върху „Прилагане“. След като приключите, рестартирайте своя Macbook.

Mac няма да се стартира след актуализация на macOS Sierra

Това е често срещан проблем при новите инсталации, предимно на стари машини. Можете да инсталирате macOS Sierra, но вашата машина показва сиво / бял екран, когато се опитате да го стартирате. Моля, следвайте стъпките по-долу, за да разрешите проблема.

 1. Рестартирайте вашия Mac и задръжте клавишите Command, Option, P и R, за да нулирате NVRAM
 2. Опитайте да нулирате контролера за управление на системата. Изключете Mac, изключете всички кабели от вашия Mac, изчакайте няколко минути и след това опитайте да включите кабелите и стартирайте Mac
 3. Опитайте да стартирате Mac в безопасен режим (натиснете бутона за захранване и задръжте клавиша Shift) и се уверете, че Mac има поне 9 GB свободно пространство.
 4. За да избегнете проблеми при актуализирането от El Capitan до macOS Sierra, премахнете всички Kexts и разширения на трети страни
 5. Отървете се от всички антивирусни програми, които може да сте инсталирали и накрая
 6. Ще трябва да премахнете всеки PPTP VPN софтуер от вашата машина, тъй като Apple е премахнала поддръжката в macOS Sierra
 7. Моля, разгледайте нашата подробна публикация за проблеми при стартиране, свързани с macOS Sierra, ако все още имате проблеми

Моля, проверете нашето видео стъпка по стъпка, за да отстраните проблема с белия екран на Mac.

Проблеми при стартиране, свързани с дисплея на дует

Ако използвате двойни монитори и Duet Display, това може да е причина за проблема със стартирането. Това беше един от основните проблеми с версиите на macOS Sierra Beta и съвместимостта на приложенията.

За да поправите това, намерете файла DuetDisplay.kext и го преместете в кошчето. Трябва да можете да намерите този файл в папката / Library / Extensions. Ако не можете да намерите файла, можете да отворите терминална сесия и да въведете

Sudo kextunload /System/Library/Extensions/DuetDisplay.kext ИЛИ

Sudo kextunload –b com.karios.driver.DuetDisplay

След като премахнете свързаните с Duetdisplay kext файлове, опитайте да рестартирате вашия Mac и трябва да стартирате.

Разширенията на Safari не работят с macOS Sierra

Някои потребители установиха, че обичайните разширения на Safari като 1 парола и софтуер за блокиране на реклами не работят правилно след инсталирането на macOS. Ако сте изправени пред този проблем, може да се наложи да преинсталирате разширенията си Safari едно по едно.

 1. Затворете Safari Sessions на вашия Mac
 2. Намерете папката потребители / вашето име / библиотека / Safari / разширения
 3. Щракнете двукратно върху всеки файл, който искате да преинсталирате
 4. Когато бъдете помолени да видите страницата с разширения, потвърдете да в Safari
 5. Щракнете върху инсталиране сега на страницата с разширения

Ако имате други проблеми, свързани със Safari след актуализация на macOS, моля, проверете нашето подробно ръководство за отстраняване на неизправности в Safari за справяне с проблеми след надстройка.

Siri не работи на Mac

Това е може би една от най-желаните функции в macOS Sierra за много потребители. Не сме забелязали големи проблеми с използването на функционалността Siri на Mac. Ако не можете да накарате Siri да работи на вашия Mac, може да се наложи да проверите отново някои ключови настройки, както е показано по-долу.

 1. Очевидното е да проверите настройките си за интернет на вашия Mac и да се уверите, че имате връзката. Това важи особено за хора, които в миналото са използвали функцията за подобрена диктовка на своите Mac компютри, които не са се нуждаели от интернет връзка.
 2. Уверете се, че вашите системни предпочитания са настроени правилно за Siri. Щракнете върху > Системни предпочитания> Siri. Проверете дали проверката „Enable Siri“ е активирана.
 3. Когато опитах това в началото, имах грешна настройка на микрофона, тъй като бях външна слушалка и причиняваше проблеми със Siri. Моля, уверете се, че вашият вход за микрофон е настроен на Вътрешен микрофон .
 4. Проверете определената клавишна комбинация и потвърдете, че използвате същата за извикване на Siri. Ако имате проблеми с пряк път, просто активирайте Show Siri в лентата с менюта и кликнете върху иконата Siri в лентата с менюта, за да проверите дали тя работи за вас.
 5. Клавишната комбинация по подразбиране за активиране на Sisi е Cmd + Space. Преди това се използваше за Spotlight в предишни версии на ОС. Не забравяйте да проверите и промените в Системни предпочитания, като изберете Персонализиране за клавишни комбинации

Фиксиране на резултатите от търсенето на Siri към известия

Една от опциите, добавени в macOS Sierra, е възможността да фиксирате резултатите от търсенето на Siri в центъра за уведомяване.

В горния десен ъгъл на резултатите от търсенето на Siri ще намерите иконата „+“. Кликвайки върху това, резултатът от търсенето ще бъде добавен към днешния ви изглед в центъра за известия и резултатите ще се актуализират динамично.

Можете да изберете да включвате търсения на файлове, спортни актуализации, прогноза за времето, туитове и уеб търсения от резултатите на Siri във вашите известия.

Не може да се използва клавиш Space в паралели

Това беше проблем, който забелязахме по време на ранните ни изпитания с macOS Sierra. Ако сте изпълнявали Parallels на macOS Sierra, клавишът за интервал не работи във виртуалната машина.

Компанията беше публикувала решение за заобикаляне за известно време и можете да проверите подробностите за това решение, като посетите страницата.

Finder не реагира или замръзна

Ако видите, че приложението ви за търсене не реагира или изглежда замръзнало след надстройката на macOS, опитайте да направите SMC нулиране и това трябва да поправи този досаден проблем. Открихме този проблем при по-стар MacBook. При по-новите модели досега не сме срещали този проблем.

Покрай приложенията, ако имате проблеми с празен екран на магазина за приложения, след актуализацията, той може лесно да бъде разрешен, като следвате стъпка по стъпка при преместване на някои от файловете на App Store на вашия Macbook / iMac, както е обяснено в тази статия.

Бавен опит с електронна поща

Няколко души се оплакаха, че електронната им поща е много бавна след надграждане до macOS. Ако се сблъскате с този проблем, една от възможностите би била да опитате да изградите отново пощенския индекс. За да възстановите индекса, изберете пощенска кутия в страничната лента на пощата и след това изберете Пощенска кутия> Възстановяване. В зависимост от размера на вашата пощенска кутия тази операция може да отнеме известно време. Опитът ви с електронна поща трябва да бъде много по-бърз след възстановяването.

Не може да отпечата след актуализиране до macOS Sierra

Много потребители установиха, че не могат да свържат своя Macbook / iMacs със своите принтери и да печатат след актуализацията на macOS Sierra. Ако имате този проблем, ние сме предоставили няколко съвета за разрешаване на този проблем. Тези съвети ще бъдат полезни при разрешаването на проблема с печата, но могат или не могат да разрешат проблемите със сканирането.

Върнете се в El Capitan

И накрая, ако по някаква причина искате да понижите вашия Mac обратно до El Capitan и да изчакате по-нова актуализация на macOS Sierra, можете лесно да го направите:

Ако вашият лаптоп се доставя с El Capitan от Apple, задръжте CMD + ALT / Option + R при стартиране, за да стартирате в Internet Recovery.

Той ще изтегли и преинсталира оригиналната операционна система, доставена с вашия Mac.

Ако имате по-стар Mac, който не се доставя с El Capitan, ще трябва да изтеглите изображение на El Cap и да го преинсталирате.

 1. Установете wifi връзка или Ethernet връзка и рестартирайте в OS X Recovery (cmd + R)
 1. Изтрийте вашия Macintosh HD
 1. Рестартирайте MBP в Internet Recovery (cmd + опция + R) и вече трябва да можете да инсталирате оригиналната версия на OS X.

Ще поддържаме тази публикация актуализирана, докато вървим напред и ще получаваме повече от вашите въпроси и коментари.

Моля, уведомете ни, ако има други проблеми, които възникват във вашия опит с macOS Sierra.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found