Всичко ново в Mail за macOS Catalina

В понеделник получихме много новини за бъдещи актуализации от Apple. Един от най-големите билети беше macOS Catalina, новият операционен софтуер, който идва на вашия Mac тази есен. Днес ще увеличим macOS Catalina, за да разгледаме новите функции в Mail.

Пощата никога не е била най-вълнуващото приложение на Apple. И от години изостава от алтернативи на трети страни като Spark или PolyMail.  

Но всичко това изглежда се променя, защото Apple представи три вълнуващи функции на Mail в macOS Catalina.

1. Блокиране на подателя

Продължавайте да получавате верижни имейли или спам от странния си чичо Гари? Е, сега можете просто да го блокирате и всичко, което той ви изпрати, отива направо в кошчето.

Автоматично премества имейлите от списъка с блокирани в хранилището за спестяване на боклук.

Възможността да блокирате подател в Mail ще бъде безценен инструмент за поддържане на вашата пощенска кутия подредена и подредена. Използвайте го като оръжие срещу фишинг, спам или дори кибертормоз.

А в класическия стил на Apple е лесен за използване. Просто щракнете върху името на подателя в която и да е заглавка на имейл и след това щракнете върху Блокиране.  

Бум! Готово.

2. Изключване на нишката

Ако някога сте били добавяни към една от онези огромни нишки на имейли със 100+ контакта, знаете колко разочароващи могат да бъдат известията по имейл. Всички продължават да използват Отговор на всички без нищо ценно за добавяне и имейлите ви излизат на всеки 30 секунди.

Да, те често са весели! Но е невъзможно да се съсредоточите върху това, което правите!

Тук идва Mute Thread. Тази нова функция за Mail в macOS Catalina ви позволява да изключите известията за конкретна нишка на имейл.  

Функцията за заглушаване е достъпна, когато щракнете с десния бутон върху имейла.

Все още можете да видите всички съобщения във входящата си поща, когато е необходимо. Но няма да получавате известия всеки път, когато влезе нов.

Ааа, блажена тишина.

3. Отписване

И не на последно място: Отпишете се. Тази нова функция за поща улеснява от всякога отписването от пощенски списъци и бюлетини, които вече не искате. Или изобщо никога не са се регистрирали ...

Когато получите имейл от търговски списък, Mail в macOS Catalina показва бутон за отписване над заглавката на имейла. Просто кликнете върху това, без да е необходимо да търсите в имейла връзка с дребен шрифт.

С тези три функции, комбинирани, трябва да бъде по-лесно от всякога да намалявате известията по имейла всеки ден и да поддържате тази входяща поща чиста и подредена.  

Всичко това с ново оформление за зареждане

Не само можете да блокирате, заглушавате и отписвате с лекота, но ще се наслаждавате едновременно на новото оформление на Mail.

Apple преработи Mail, за да има оформление на колона в macOS Catalina, с преглед на избраното в момента съобщение от дясната страна. Това трябва да направи по-лесно от всякога навигацията във входящата ви поща и да прегледате съдържанието й с един поглед.

Нито една от тези актуализации не е новаторска и всички те са относително малки промени в Mail. Но заедно те трябва да направят забележима разлика, за да се чувстват отгоре на имейлите ви.

И се надяваме, че те са знак за предстоящи неща и за бъдещите актуализации.

Разберете какво ново е в macOS Catalina. И ни кажете вашите мисли за WWDC 2019 в коментарите!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found