Как да създадете незабавна точка за достъп в iOS 8

Какво е незабавна точка за достъп

Понякога, особено когато пътувате и нямате достъп до надежден Wi-Fi, единственият начин да се свържете онлайн с вашия Mac е да се свържете с интернет чрез клетъчната връзка за данни на вашия iPhone.

IPhone вече има вградена функция Personal Hotspot , която основно превръща вашия iPhone в Wi-Fi точка за достъп, която може да се използва от всяко устройство - включително лаптопи и други мобилни телефони.

В iOS 8 и OS X Yosemite, Apple подобри Персоналната точка за достъп по няколко начина, за да направи още по-лесна за използване.

Тази нова, подобрена функционалност вече е известна като Instant Hotspot и това означава, че дори не се нуждаете от парола за Wi-Fi, ако и двете ви устройства са влезли в iCloud. Освен това вашият Mac автоматично ще прекъсне връзката, когато не се използва, за да спести честотна лента и да сведе до минимум таксите за данни.

Освен тези нови функции, използването на Instant Hotspot е почти идентично с преди - основната разлика е не да се налага да въвеждате парола всеки път, когато я използвате.

Как да използвате Instant Hotspot

Това ръководство предоставя кратко описание на това как да включите и използвате Instant Hotspot на вашия iPhone.

Стъпка 1 - Намерете настройките на личната точка за достъп

Отворете  Настройки на вашия iPhone и докоснете секцията, наречена Лична точка за достъп  . По някаква причина той все още се нарича Personal Hotspot, въпреки факта, че в основния доклад на Apple и в WWDC по-рано тази година, той беше посочен като Instant Hotspot. Това несъответствие в имената е може би защото може да се използва и като обикновена стара гореща точка.

Лична точка за достъп можете да намерите в Настройки.

Стъпка 2 - включете Personal Hotspot

Докоснете плъзгача Personal Hotspot до позиция On. Ако все още не сте активирали Wi-Fi и Bluetooth, се отваря изскачащ прозорец с молба за потвърждение. Той също така дава възможност за използване на USB, но този път не се интересуваме от кабелна връзка.

Активирайте Wi-Fi и Bluetooth, за да използвате точката за достъп.

Сега трябва да видите екран като този, показан по-долу с активирана Лична точка за достъп. В моя случай преди това бях използвал Personal Hotspot в iOS 7 и следователно моята (не много сигурна) парола все още се показва в секцията Wi-Fi Password.

Имайте предвид, че ако сте влезли в iCloud (повечето потребители на iPhone и Mac обикновено са), изобщо не се нуждаете от тази парола, тъй като ще можете да се свържете с вашия iPhone без нея.

Личната точка за достъп е активирана.

Стъпка 2 - Включете Wi-Fi на вашия Mac

Следващата стъпка е да активирате Wi-Fi на вашия Mac, ако още не е включен. Както обикновено, той може да бъде намерен в лентата на състоянието на вашия Mac, както е показано по-долу.

Включете Wi-Fi, за да търсите горещата точка на вашия iPhone.

След като бъде извършено сканиране на Wi-Fi, ще видите наличните горещи точки наблизо, както обикновено. В горната част на менюто има нова секция Лични горещи точки, която показва всички налични незабавни горещи точки. Както можете да видите по-долу, iPhone е включен в списъка със силата на сигнала, типа на мрежата (3G в случая), измервателя на батерията и специалната икона за връзка, която показва, че това е точка за достъп на iPhone.

Всички останали обикновени стари горещи точки в района са показани под iPhone. Забележете другия iPhone в списъка с горещи точки („iPhone на Дейв“) - това устройство не е незабавна точка за достъп, така че ще изисква парола, както всички останали.

Незабавни горещи точки се появяват в горната част на Wi-Fi менюто в раздела Лични горещи точки.

Стъпка 3 - Свържете се

След това изберете вашия iPhone в списъка, за да се свържете. Трябва да  не се наложи да въведете някоя парола, тъй като вашата Mac и iPhone двамата знаем, че те са влезли в една и съща iCloud акаунт и така са безопасни да се свързва автоматично.

Просто кликнете върху вашия iPhone, за да се свържете - не са необходими пароли.

В този момент трябва да сте онлайн и да споделяте връзката за данни на вашия iPhone с Wi-Fi на вашия Mac. Имайте предвид, че понякога може да видите грешка, в която се казва, че не е възможно да се свържете. В този случай най-лесното нещо е да изключите Wi-Fi и да го включите отново, за да разрешите проблема. Изглежда, че този проблем не се случва много често, но в моя случай, докато пишех тази статия с помощта на незабавна точка за достъп, имах няколко неуспешни опита за свързване.

Проверете колко устройства са свързани към вашия iPhone.

Стъпка 4 - проверете колко устройства са свързани

Струва си да проверите вашия iPhone, когато компютърът ви е свързан, само за да потвърдите, че той действително има активна връзка. В този случай ще забележите, че имах само една връзка - моя Mac.

Съвет:  Apple казва, че Instant Hotspot автоматично ще прекъсне връзката, ако не я използвате за определен период от време. Въпреки това, актуализации Mac App Store  се  все още се случват, така че е добра идея да  деактивирате актуализациите Mac App Store временно да се уверите, отпуснатите ви данни не се използват до неочаквано.

И накрая, след като приключите с точката за достъп на вашия iPhone, отворете Wi-Fi менюто на вашия Mac и изберете  Disconnect, за да затворите всичко.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found